aracım bir aylık 2000 km yi yeni geçti ve balata kokusu geliyo normal mi degilmi anlayamadım vites çok yokarda kavrıyo daha önce kullanmadığım için anlayamadım hepsi mi böyle?
Cengiz bey debriyaj yukarıda kavramasın sakın.Ayrıca çok fren yaptığınızdan kaynaklanıyor olabilir.Birde aracınız yeni ise normaldir .Bir süre sonra koku duymazsınız.Bu arada aramıza hoşgeldiniz."Tanışma" bölümüne bekleriz
Koku normal bir şey değil 2000km den bahsediyorsunuz. Yol gittikten sonra elinizle jantları kontrol edin aşırı ısınma filan mı var?Belki frenlerden biri fabrikadan çok sıkılmıştır.Olmaz olmaz demeyin.
frenler yapıyo ilk zamanlarda alışana kadar eğer az fren kullanıyorsanız bu alışma süresi uzar ve 2000km ye kadar sarkabilir Düzenleyen : luiss89
benim araç 2 aylık 1700 km de. 1200 km den sonra koku azaldı nerdeyse bitti şuan ise koku olmuyo çok sert fren yapmadıysam
Ne fren balatası ne de debriyaj balatası ısınmadan kokmaz.İlk başlarda yapar abi lafı kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Benim sadece ilk km lerde egsozumdan koku geliyordu,durduğumda ucundan sigara dumanı gibi duman çıkıyordu.Onun dışında ne fren ne de debriyaj balatası kokusu almadım.
Ben 1000kmde baskı balata değiştirenlere şahit oldum.Bu kullanımla alakalı.Çok rampa inmekten de olurbulunduğunuz şehir ve semt itibarı ile.Aracın ve tabiiki balataların yeni olması havanın sıcak olması ve birde çok fren yapıyorsanız normal bir durum
arkadaşlar hoşbulduk benim bahsettigim koku debriyaj balatası kokusu kısa mesafede 1-2 metrelik dur kalkta frensiz bile koku oluyo hayırlısı bakalım aldık hyundai iyi mi ettik bilmem?
bugün lastiklerimi değiştirdim usta bijonların çok ısınmış balatalarını kontrol ettir dedi. sizce neden ısınır.