Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bakımlar hakkında az yardım lutfen.

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda malisayar tarafından 6 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. malisayar

malisayar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mali sayar
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar merhaba.

Tam 2 yıl önce bir tanıdıktan 44.000 km.de 2000 model 1.5 accent gl arac satin almistim. Satın aldığım kişi araca ne yaptirdigindan bir haberdi, aractaki yag degisim kartinda 43.500 de yag ve filtre degisimi yapildigi yazıyordu. Arabanın motorunda düşük devirlerde bir sıkırtı sesi sorunu vardı ve ben de 53.500 de castrol magnatec 10/40 ve yan sanayi filtreler taktirip devam ettim. Arac 61.500 e geldiginde şıkırtı sesine ilave olarak bir de egzoz patlak gibi homurdanmaya başladı. Araca guzel bir bakim yaptirayim diyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum. Düşündüğüm parçalar şunlar :

http://www.hepsiburada.com/m/mobil-...TM652072?productId=otm652072&categoryId=26005

http://www.akparca.com/Accent-00-02-Filtre-Seti-ORJINAL,PR-29667.html

Şimdi icinden cikamadigim sorun şu; şanziman yağını değiştireyim mi? Eger degistireceksem 2.15 lt aliyormus araba ve piyasada hep 1litrelik 75w-90 yaglar var, 3 tane bunlardan mi almam gerek? 2 tane alip eksik kalsa veya cikan yagdan tekrar azicik eklesek mi? Çok pahali bu yağ çünkü.

Hidrolik direksiyon yağını değiştirmem gerekir mi?

Sizin bildiğiniz başka degistirmem gereken birsey var midir?

Ha birde mobil yağ sitesinde bana ısrarla new life 0w-40 yağı öneriyor sizce doğru mu?

2. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhabalar
    şanzuman yağını 60.000 km de bir değiştirmenizde fayda var.Lifterleriniz uzun süredir şıkırdıyor umarım sıkıntı yoktur.Castrol önermem yağ olarak mobil 10w/40 öneririm ancak tam sentetik konusunda bende bilmiyorum.şimdiye kadar kullanılan 10/40 dan sonra tam sentetik yağlara geçince yağ yakma oluyormuş diye duydum araştırma halindeyim yağ konusunda net bir önerim yok.ben 100.000 km devirdim ancak hid. yağını değiştirmedim bu yaz değiştirmeyi düşünüyorum bende..yeni yağa eklenme yapmanız dogru olmaz..triger setini değiştirmelisiniz..kolay gelsin..

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    patlak eksoz ve çatlak manifolt gibi gaz kesildiğinde gelen sesler motor yağı simsiyah olup yağ filtresi tıkandığı zaman geliyor kendi arabamdan biliyorum ben, yan sanayi yağ filtresini hyundai nin otomatik supap ayar fincanları bulunan motorlarında kullanmak hayati bir hatadır, yan sanayi filtreler geçirgenliği kötü olduğu için supap itici lifterlarını bozuyor, yağ ve filtre değişimi sonrası fincan/lifter sesi düzelmeyecektir bunları külbütör kapağı açılarak değiştirebilirsiniz, ben yan sanayi yağ filtresi taktım sorun olmadı diyenler yan sanayi biraz iyi bir filtreye denk gelmiş yada km dolmadan kısa sürede yağ değişimine gitmiş olduklarındandır en garantisi orjinal yağ filtresi kullanmaktır.

eğer motorun sağlık durumu iyi ise yarı sentetik motor yağından tam sentetik motor yağına doğru bir değişiklik yapıldığı zaman yağ yakma eksiltme olmaması gerekli ben hepsini kullandım 10000km de 5w-30 po maxima, 18000km de ve 24000km de 10w-40 magnatec, 30000-37000 ve 42000km de castrol edge 5w-40 ve son olarak 50000km de shell helix ultra 5w-40 kullandım, tam sentetik yağlar belirtildiği gibi uzun değişim aralıklarına sahip değiller bir tam sentetik yağ ile başka bir tam sentetik yağ arasında çok uçurum farklar yok

eğer ki yağ değişimi sonrası yağ eksiltme oluyorsa yeni konulan yağın kötü olmasından değildir, eski yağın süresi geçirilmiş olduğundan yada motorda zamanında yağ değişimi yapılmadığı için kurum tortu gibi birikintilerin yeni konulan motor yağı tarafından çözülüp temizlenmesi süpürülmesi sonucu oluşan boşluklardan yanma odasına yağ kaçması ve yağ yakması ve eksiltme görülebilir,

Kılavuzda belirtilen motor için uygun standartları karşılayan yağlar ILSAC API ACEA gibi terimler ile belirtilir bunlar vizkozite değildir motor yağının direkt olarak karakterini ve motorun gereken yağlama özelliklerini belirleyen belli testlerden geçirilerek elde edilen standartlardır, belli numaraları vardır mesela API-SL standartı önerilen bir motor API-SL, API-SN gibi motor yağlarını kullanabilir ancak API-SJ standartı olan motor yağı API-SL destekleyen motorda kullanılırsa problemlere yol açacaktır ILSAC standartı ise ILSAC-GF3 GF4 GF5 şeklinde ilerler daha ileri seviye olan motor yağı bir önceki teknolojiye uygundur ama bir sonrakine uygun olamaz bundan daha az önemde olmakla beraber bir diğer mühim standart vizkozitedir, örnek olarak SAE standartını ele alırsak 5w-30 motor yağı 5 vizkozite soğuk şartlar ilk çalışma 30 vizkozite ise sıcak çalışmadaki vizkoziteyi belirler vizkozite diğer standartlara nazaran daha esnek bir seçim aralığına sahip çünki motorun çalıştırıldığı yaz kış iklim şartları gözönüne alınarak seçilebiliyor.

Periyodik bakımda değiştirilmesi gereken parçalar aracınızın periyodik bakım cetvelinde çok net olarak yazıyor, oradan takip ederek ağır şartlarda kullanım gibi dip notları inceleyerek doğru kararı verebilirsiniz, triger kayışı , antifiriz ve fren hidroliği gibi hayati önem taşıyan parçaların süre olarak ve km olarak hangisi önce gelirse şeklinde değişim aralıkları bulunuyor yine alternatör şarj klima hid. direksiyon kayışı, bujiler şanzıman yağı gibi parçaların değişim aralıklarına da oradan bakıp uygun zamanı bulmalısınız.

Performansa direk etki eden parçaları yetkili servisten orada değiştirme şartı olmaksızın perakende alarak çıkıp dışarıda kendiniz takabilirsiniz en ideali budur, onun dışına performansa etki eden yani yürür aksam parçalarını mümkün olduğunca yan sanayi kullanmamaya çalışın, yan sanayi yağ filtresi buji kablosu gibi pekçok parça acı tecrübeler yaşatmış olarak forumda çokça paylaşılmıştır.

son olarak 60000km de manuel şanzıman yağı değiştirilmez:)

Bu Sayfayı Paylaş