Arkadaslar merhaba.aracima dun bakim yaptirdim ozel serviste.arac km si 38500.araca bosch yag ve hava filtresi takildi.castrol magnatec 5w-40 yag konuldu.konulan yagi biraz once kontrol edebildim motor soguyunca ve yag f cizgisinin 1-1.5 cm ustunde duruyor.bir video cektim paylasicam.boyle bir sesi aracimda daha onceleri hic duymamistim.lifter sesine benzettim.bu problemi cozmem icin ne onerirsiniz? Yagi f ile l arasina dusursem.problem cozulur mu yada yag filtresini orjinal filtre mi alip takmaliyim? Yag bu arac icin iyi bir yag mi? Yardimlarinizi bekliyorum.
Ses ayni hocam enjektor sesi o sikirti varya ince o.gerideki kaba tar tar sesi motorun sesi.aracin calistigini bile anlamazdim neredeyse.nasil oldu bu hala aklim ermiyor
Acaba iticiler ile alakalı olabilir mi? Daha önce bir anormallik söz konusu değilse yağ filtresini orijinal ile değiştirin fazla yağı çektirdin bir de öyle deneyin
Evet oyle yapacagim.yarin servise gidip orjinal filtre aldiktan sonra bakim yapilan servise gidecegim.bakalim ne olacak? Yagi degistitmeye gerek olur mu yari sentetik yag problrm cikarir mi
Hocam kulagim ses konusunda hassastir onceye gore tar tar seklince cikan seste ciddi artis var.sikirti disinda lpg e ilgili baska bir ses durumu yoktu aracta.bakalim yarin ola hayrola.buradan haber ederim durumu
Bugun yag seviyesini dusurttum.yag filtresini orijinal taktirdim.Seste cok ufak bi azalma oldu sanki.tam anlayamadimda :/