Arkadaşlar dün 2010 1.5 crdi getz aracımı bakima soktum mazot filtresine kadar herseyini değiştirdim. Bakımdan önce gosterge 6.3 lt falan yaziyordu 100 kmye bakimdan sonra 11 lt 10 lt falan yazmaya başladı. Mazotun ne kadar gideceğini gosteren gosterge nerdeyse 100 metrede 1 düşüyor. Tamirci zamanla duzelir dedi ama benim içim rahat etmiyor. Castrol 10 40 dizel için yağ koydum araca kmsi 160.000 de. Sizce duzelir mi arkadaşlar o gostergeye guvenmeli miyim. Şimdiden tşk ederim.
Anormal bir artış olmuş , sebebini de söylemeli usta , ne olupta düzelecekmiş ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam yakıt tüketimine direkt veya dolaylı etki eden etkenlere bakmak lazım , değiştirdiğiniz parçalar olumlu yönde etki etmemiş sanki. Yine forumda Getz kullanıcıları fikirlerini paylaşacaklardır ama aynı ustaya değil de başka ustalara yakıtın artmasının sebebini sorarak bir yol belirleyebilirsiniz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
araç bir arıza sebebiyle çok yakıyorsa performansı da düşmüş demektir. mesela 0-100 km bir test yapın, kaç saniyede çıkıyor. eğer performansı kötüyse, neden kötü olduğunu bulmak gerekir. sadece bakımla alakalıysa en kritik parça hava filtresi, ne marka filtre kullanıldı? nerden temin ettiniz?