Herkese merhaba. Kıymetli büyüklerim nasip olursa bu ağustos ayında 900 ila 1000 km lik bir seyahat düşünüyorum Ankara Eruzum arası ve 3. ve en uzun yol deneyimim olacak aracımın sürdüğüm ve anladığım kadarıyla baskı balata fren setini değiştirmek istiyorum tanıdığım ve güvendiğim bi usta en iyilerini bile alsak malzeme 1500 tutar demesine karşın Ankara da bi hyundai bayii 2000 lira baskı balata 2500 3000 arası da fren sistemi komple bakım olarak mal olur dedi aradaki farkın bu kadsr uçuk çıkması kafamı karıştırdı. Aracım 2006 1.4. Benzinli getz. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Servis ile dışarısı arasında bu kadar fiyat farkı olması normal. Çünkü serviste orjinal parça kullanılıyor ve fiyatları pahalı. Ustanızın sadece malzeme için verdiği 1500 TL fiyatta hangi parçalar var. Sadece baskı balata ve fren balataları ise 1500 fazla. İşin içine ön disk ve arka kampana girerse o zaman fiyat 1500 tl ye yaklaşır. Mümkünse parçaları kendiniz temin edin. Ustaya bırakmayın. Ustadan sadece işçilik fiyatı isteyin. Debriyaj seti valeo ya da seco 500-550 tl Ön balata (orjinal mobis, trw, bosch, blueprint ) 150 tl Arka balata 120-150 tl Ön disk 250 tl Arka kampana 350-400 tl
Cevabınız için teşekkür ederim hocam.ustanın söylediği hepsi dahil yani bilyalara kadar full değiştirsek en kaliteli malzemeler kullansam 1500 anca olur dedi.Peki nerden temin edebilirim bunları yani internet sitelerine güvenilebilir mi ? Bayiiye sorduğumda da valeo kullanılıyor demişti baskı balata için yani aynı parçalar sanırım
Dediğim gibi ön disk ve arka kampana değişirse 1500 TL olur. + işçilik eklenir. Mesela arka kampana kolay kolay bozulmaz. Ön diskler çok aşınmamışsa değişmez. Yedek parça firmalarını özel mesaj ile gönderirim.
Debriyaj seti 450-500₺ arası sadece malzeme, ben geçen sene o kapsamlı bakımı yaptırdım 1000₺ civarı tuttu.
@mert2506 Baskı balata: 450 -600 arası On fren diski : Ferodo -trw 300-350 / Magneti marelli 265 On fren balatası: ferodo TRW 180 civarı / mando hiq hitec 100-140 civari İşçilik : şanzıman için ortalama 400 , frenler için de 100-150 İşçilik fiyatları değişiklik gösterebilir bulunduğunuz yere göre. @ai_torcuk birkaç parçacı tavsiyesinde bulunmuştu, bir tanesinden 2,3 defa alışverişim oldu. Çok memnun kaldım. Sanayiye göre %40 karım oldu.
Debriyaj seti PHC VALEO orjinal kore 525, trger seti GMB 200, on balata KALE 100, sanziman yagi CASTROL 90, buji NGK 70, V kayisi, 35,KLIMA kayisi 35, POWER kayisi 30,,,, 2adet temizlik spreyi, 30 toplam 1,115, 600 tl iscilik toplam 1,715, 1, 700 tl toplam normal midir yaptırdım sonunda
gayet iyi, işçilik de doğru düzgün yapılmışsa gayet yerinde. devir daim değişmemiş galiba? keşke o da değişseydi.
Yazmayı unutmuş galiba is yerinde göstermişti çatlaklar var diye o da değişti. Zaten söyledi başkası olsa bu fiyata vermem dedi ama ben ilk defa bi ustaya araba götürdügüm için merak ettim. Isciligine güveniyorum yaylada kamyon motorunu indirip tamir eden birisi Çok teşekkür ederim yorumunuz için