Merhaba arkadaşlar, 9 günlük bayram tatili sebebi ile biraz dolaşıyim ve uzun yol yapayım dedim ve bu tatil süresince 1056 KM yol yaptım. Güzergahım İstanbul - Yalova - Balıkesir - Çanakkale - İstanbul Aracımın uzun yol yakıt tüketimini ölçmek için yalovadan depoyu fulledim ve çanakkaleye doğru yola koyuldum. çanakkaleye geldiğimde yarım deponun üstünde bir yakıt vardı arabamda. Çanakkale içinde pek kullanmadım. sağolsun arkadaşımın İ30 u ile dolaştık daha çok. Dün öğlen vakti yola çıktım ve dönüş yoluna çıktım. İçindeki yakıt ile silivri kavşağına kadar geldim. 697 KM yapmıştı. bi 20 tl lik yakıt aldım ne olur olmaz diye. Eve vardım. Bu sabah işe gelirken depoyu fulledim. 153 TL yakıt aldı ve 782 KM yol yapmışım. Uzun yolda 0,22 krş yakmış oldu. Yol boyunca nerdeyse tamamında klima açıktı ve özellikle dönüşte bagaj tamamen doluydu. Sizce fazla yakıt tüketmesinin sebebi bunlarmıdır?
fazlamı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifmillet tüpte yakalayamıyor söyledigin rakamı . benim milenyumda klima açık 200 civarı yakıyor uzun yolda
Ben İstanbulda şehir içinde yakıyorum bu rakamı. Ama uzun yolda 18- 19 Krş a iner diye tahmin ediyordum. Tahmin ettiğim rakama inmemesinin bence 3 sebebi oldu. 1. Bakım zamanı geldi 2. Klima hep açıktı 3. Bagaj doluydu
bence gayet güzel o yakıt..daha ne istiyorsunuzki? benzin ve motorin zaten tavan yapmıs.araçtaki yük çok etkiler.bi o kadarda klima. bence yakıtınız gayet güzel. bakım yaptırıpta aracın düzenini bozmayın hiç https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Düzenleyen : firatonal
Bakımı geldiyse ihmal etmeyin bendeiyi farkbakım sonrası. benim 3 silindir kadar yakmış aşağı yukarı. Ben giresundan istanbula(900 km yol) 200-210 tl civarı yaktım geçen hafta. 300 km 110-140 arası klima açık, 300 km klima kapalı cam hafif açık 95 km sabit hız, 300 km klima açık 95 km sabit hız. Araçta 2,5 kişi+bagaj doluydu Düzenleyen : Köksal
Bence söylenen değerleri fiyat olarak kıyaslamak yanlısımız. Abimde şahin var bildiğiniz şahin. Antalyadan depoyu fulleyip yola cıkıyor (4 kişi)213 km yokuslu yolları cıkıp 2,25tl den 46 tl gaz alıp depoyu dolduruyor. böldüğünüz zaman 100/9,59lt lpg tüketimi var hız sabit 90-100 tekrar yola devam ve düz yol Ankara'ya varıyor yine depoyu fulluyor 337km gelmiş 60,7tl gaz alıyor 2,27tlden 100/8lt yakmıs toplama bakarsanız 47 lt gaz ile 550km yapmıs 100kmde 8,5 lt gaz yakmıs uzun yolda tl olarak 0,195 tl yakmıs bunun neresi normal o zaman ben kendim admire ile uzun yolda 18kurus yakıyorum bırakıp sahine binelim o zaman ki bence gürcanın yakıt değerleri normal değil bakımla da alakası olduğunu düşünmüyorum ölüçümler hep farklı cıkıyor bir türlü anlayamıyorum
Arkadaşlar kuruş hesabı ile değerler her zaman yanıltır. Çünkü yakıt fiyatı devamlı değişiyor. Esas olan ortalama km başı (ya da 100 km'de) kaç lt yakıtın harcandığı olmalı bence.. Mesela ben Giresundan İzmire gittim 1230 km yaklaşık, ortalama 100 km'de 5 lt yaktı. Ankaraya kadar 2,5 Ankaradan sonra 3,5 kişi olduk. Klima hiç kapanmadı ve bagaj tam dolu idi.. Kaç kuruş olduğunu şimdi ben neye göre söyleyim Yakıt o zaman 3.6 TL/km, şimdi 3.7 TL/lm
bende bayramda 783km yapmısım..fuuledim tl ..su an..pc88 km gider..klimma hep açıkdı..ist den dışarı çıkmadım..yol pc side 100/8.3 gösteriyordu.20 tl aldım garaja soktum. 5.9 inmis..ufaklık sevindirdi..beni.model yükseltmek istiyorum...1yılı geçti araç alalı...hiç sıkılmadım..arada böyle kıyak yapıyor..gözüme giriyor...geçen bakım yaptırdım..60.000km dir kulanıyorum..öntakım bozulmamıs..ne zaman deyişir bunların takımı...fifri olan varsa ...alıskın deyilim..palio 20.000 de bi ön takım deyiştirirdi..servis bişi yok dedi başka servisede soktum..sorun yok dedi..
şimdi burda tüp-dizel kavgasına girmeyeceğim ama zaten dizeller daha az yakmıyormu tüpten. sizin yorumunuz o yüzden bir garip geldi bana.