Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bakım zamanı geldi, yakıt tavan yaptı...

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda gurcanbulut tarafından 6 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba arkadaşlar,

9 günlük bayram tatili sebebi ile biraz dolaşıyim ve uzun yol yapayım dedim ve bu tatil süresince 1056 KM yol yaptım.

Güzergahım İstanbul - Yalova - Balıkesir - Çanakkale - İstanbul

Aracımın uzun yol yakıt tüketimini ölçmek için yalovadan depoyu fulledim ve çanakkaleye doğru yola koyuldum. çanakkaleye geldiğimde yarım deponun üstünde bir yakıt vardı arabamda. Çanakkale içinde pek kullanmadım. sağolsun arkadaşımın İ30 u ile dolaştık daha çok. Dün öğlen vakti yola çıktım ve dönüş yoluna çıktım. İçindeki yakıt ile silivri kavşağına kadar geldim. 697 KM yapmıştı. bi 20 tl lik yakıt aldım ne olur olmaz diye. Eve vardım. Bu sabah işe gelirken depoyu fulledim. 153 TL yakıt aldı ve 782 KM yol yapmışım. Uzun yolda 0,22 krş yakmış oldu.

Yol boyunca nerdeyse tamamında klima açıktı ve özellikle dönüşte bagaj tamamen doluydu. Sizce fazla yakıt tüketmesinin sebebi bunlarmıdır?

2. hun-dayı

hun-dayı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet taş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    fazlamı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifmillet tüpte yakalayamıyor söyledigin rakamı .
    benim milenyumda klima açık 200 civarı yakıyor uzun yolda

3. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben İstanbulda şehir içinde yakıyorum bu rakamı. Ama uzun yolda 18- 19 Krş a iner diye tahmin ediyordum.

Tahmin ettiğim rakama inmemesinin bence 3 sebebi oldu.

1. Bakım zamanı geldi
    2. Klima hep açıktı
    3. Bagaj doluydu

4. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence gayet güzel o yakıt..daha ne istiyorsunuzki? benzin ve motorin zaten tavan yapmıs.araçtaki yük çok etkiler.bi o kadarda klima. bence yakıtınız gayet güzel.

bakım yaptırıpta aracın düzenini bozmayın hiç https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Düzenleyen : firatonal

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bakımı geldiyse ihmal etmeyin bendeiyi farkbakım sonrası. benim 3 silindir kadar yakmış aşağı yukarı. Ben giresundan istanbula(900 km yol) 200-210 tl civarı yaktım geçen hafta. 300 km 110-140 arası klima açık, 300 km klima kapalı cam hafif açık 95 km sabit hız, 300 km klima açık 95 km sabit hız.

Araçta 2,5 kişi+bagaj doluydu :)
    Düzenleyen : Köksal

6. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Bakımı yapılınca sizin tahmin ettiğiniz değerlere düşer

7. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bence söylenen değerleri fiyat olarak kıyaslamak yanlısımız.

Abimde şahin var bildiğiniz şahin.

Antalyadan depoyu fulleyip yola cıkıyor (4 kişi)213 km yokuslu yolları cıkıp 2,25tl den 46 tl gaz alıp depoyu dolduruyor. böldüğünüz zaman 100/9,59lt lpg tüketimi var hız sabit 90-100

tekrar yola devam ve düz yol Ankara'ya varıyor yine depoyu fulluyor 337km gelmiş 60,7tl gaz alıyor 2,27tlden 100/8lt yakmıs

toplama bakarsanız 47 lt gaz ile 550km yapmıs 100kmde 8,5 lt gaz yakmıs uzun yolda tl olarak 0,195 tl yakmıs bunun neresi normal o zaman

ben kendim admire ile uzun yolda 18kurus yakıyorum bırakıp sahine binelim o zaman ki

bence gürcanın yakıt değerleri normal değil bakımla da alakası olduğunu düşünmüyorum ölüçümler hep farklı cıkıyor bir türlü anlayamıyorum

8. erkanays

erkanays Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar kuruş hesabı ile değerler her zaman yanıltır. Çünkü yakıt fiyatı devamlı değişiyor. Esas olan ortalama km başı (ya da 100 km'de) kaç lt yakıtın harcandığı olmalı bence.. Mesela ben Giresundan İzmire gittim 1230 km yaklaşık, ortalama 100 km'de 5 lt yaktı. Ankaraya kadar 2,5 Ankaradan sonra 3,5 kişi olduk. Klima hiç kapanmadı ve bagaj tam dolu idi.. Kaç kuruş olduğunu şimdi ben neye göre söyleyim Yakıt o zaman 3.6 TL/km, şimdi 3.7 TL/lm :)

9. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bende bayramda 783km yapmısım..fuuledim tl ..su an..pc88 km gider..klimma hep açıkdı..ist den dışarı çıkmadım..yol pc side 100/8.3 gösteriyordu.20 tl aldım garaja soktum. 5.9 inmis..ufaklık sevindirdi..beni.model yükseltmek istiyorum...1yılı geçti araç alalı...hiç sıkılmadım..arada böyle kıyak yapıyor..gözüme giriyor...geçen bakım yaptırdım..60.000km dir kulanıyorum..öntakım bozulmamıs..ne zaman deyişir bunların takımı...fifri olan varsa ...alıskın deyilim..palio 20.000 de bi ön takım deyiştirirdi..servis bişi yok dedi başka servisede soktum..sorun yok dedi..

10. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şimdi burda tüp-dizel kavgasına girmeyeceğim ama zaten dizeller daha az yakmıyormu tüpten. sizin yorumunuz o yüzden bir garip geldi bana.

11. erkanays

erkanays Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet ben de öyle biliyorum. Gaz ucuz ama daha fazla harcanıyor değil mi?

Bu Sayfayı Paylaş