selamlar arkadaşlar 2006 model 1.6 admire benzinli aracımı yeni aldım sayılır benden önceki sahibi ne yaptı ne yaptırmadı bilmiyorum bende işimi sağlama almak için bakım yaptırıp öle binmek istiyorum mersin derya plazaya (yetkili servis)gittim ağır bakım yapılacak dediler 750 tl fiyat çıkardı yapılacakları sorduğumda Triger seti klma kayışı fren bakımı yağ ve yağ filitresi değişimi şanzuman ve defransiyel yağı kontrolü ve bujiler.. teknik bilgilerim zayıf bnm bence aşşadakiler yeterli sizce fiyat ne olmalı yaptıran arkadaşlar varsa her türlü tavsiyeye açığım birde MERSİN DE sanayide tanıdık sağlam ustası olan varmı triger seti bujiler ve buji kablosu motor yağı ve filitresi klima bakımı hava filitresi rot balans bunları yaptırmam yeterli die düşünüyorum saygılar
Arkadaşlar 2010 model accent era Crdi otomatik aldım çekiş ve randımanından çok memnundum. Araç daha 3000 km de ve dört aylık ancak, otomatik şanzımandan verdiği arıza beni arabamdan bezdirdi. 3.viteste takılıp kalıyor. sürekli 3.viteste giden bir aracın performansını siz deeğerlendirin. Bundan 20gün önce Akbak servise götürdüm. 4-5 saat uğraştılar oldu diye aracı teslim ettiler. 3-4 gün sonra aynı arıza yeniden ortaya çıktı ve8 gün önce tekrar aynı servise götürdüm. Aracı bırak iyice bir inceleyelim ve yapalım dediler. 12.04.20010 Pazertesi günüaracı Akbak servise bıraktım. 14.04.20010 Çarşamba günü telefonla aradılar ve şanzımanı söküp İstanbul'a göndediklerini yapılıp geleçeğini söylediler. Bu gün 19.04.2010 pazartesi. Beni arayan soran olmayınca, ben Akbak servisi aradım. Şanzımanın sağlam olduğu için hiç birşey yapılmadan gerigeldiğini,şanzımıman sağlammış elektirik sisteminde arıza aradıklarını söylediler. İşin özeti aradan 8 gün geçti. sıfır, elde var sıfır. henüz 4 aylık, 3000 km deki bir aracın, yani kafam rahat etsin diye, zorlanarak da olsa satın aldığım sıfır biraraç ile ilgili olarak böyle bir durum ile karşılaşmamın beni ne denli üzdüğünü anlatamam. Ancak, yukarıda aracınçekiş ve randımanından çok memnun olduğumu söylemiştim. Ancak bu durum karşısında pişmanlık duyduğumu belirtmek dışında bir şey söyliyemiyorum. Bunlarıda biraz olsun rahatlamak, içimi dökmek için paylaşmak istedim. Dertler paylaştıkça azalırmış derler. Saygılarımla
öncelikle geçmiş olsun ama şanslısın en azından araştırıyolar arızayı bazılarını direk yaptık deyip yolluyolar inşşalah hayırlısı ile en kısa zamanda arabana kavuşursun Düzenleyen : efe34
Geçmiş olsun ve en kısa zamanda arabama kavuşma dileklerin için sağ ol. Ancak arızayı araştırdıkları için şanslı olduğumu anlamakta zorluk çektim. Daha satın alalı 4 ay olan <?:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-comffice:smarttags" /><st1:metricconverter w:st="on" ProductID="3000 Km">3000 Km</st1:metricconverter> deki araç aynı arızayı 15 gün ara ile tekrarlıyor. Bu gün için 9 gündür serviste bekliyor ve de dün 8. gün itibari ile henüz arızanın ne olduğunu bile tespit edemiyorlar. Niye o zaman 5 yıl garantili kafanız rahat etsin diye reklam yapıyorlar. Değerli arkadaşım 14.06.2003 tarih ve 25138 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14. maddesi gereğince; Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın; aynı arızayı ikiden fazla, yani üçüncü kez tekrarlaması halinde, üretici firma o ürünü ücretsiz değiştirmek zorunda olduğunu hükme bağlamıştır. Dolayısı ile arızayı araştırdıkları için şanslı olmak şeklindeki bakış açısı bence doğru değil. Yasal haklarımızı bilmemiz ve aramamız gerekir. Yine de derdime ortak olup cevap verme inceliğini gösterdiğin için sağ ol. Selamlar.
29 Mart 2010 tarihinde 60.000 km lik ağır servis bakımını yaptırdım. bilgiler aşağıda. allah yardımcın olsun. Slmlr araç bilgileri; Admire 2004 model 1.6 16v Gp + Brc Lpg Kiti YAPILANLAR triger seti değişimi klima kayışı vantilatör kayışı bir kayış daha var ne olduğunu bilmiyorum motor yağı hava filtresi polen filtresi benzin filtresi yağ filtresi bujiler oksijen sensörü temizliği 4 teker fren temizliği ayarı ön fren balataları değişimi el freni ayarı veriyon güncelleme ( ne olduğunu bilmiyorum ) abs - airbag güncelleme ( bununda ne olduğunu bilmiyorum ) kışlık lastiklerin sökülmesi yazlıkların takılması balans ayarı muhtelif 4 adet ampul balata spreyi 8-9 adet ön takıma ait makara şeklinde lastikler kayışın takıldığı kasnak değişimi şanzuman yagı değişimi eksoz lastiği 2 adet 3 adet motor temizleyici sprey ( bunlar faturada yazanlardır ) araç altının komple kontrolü eksozun kontrolü kapı ayarları bağaj kapagı ayarı elektrik aksamı kontrolü kalorifer düğmesinin olduğu yerdeki aydınlatma ampulleri değişimi araç bilgisayara bağlanıp kontrol edilmesi dış yıkama boya rütuş ( bunlar faturada yazmayan yapılanlar ) eşantiyon olarak verilenler 1 takım kavuçuk paspas 2 kutu peçete 4 adet koku 1 adet termo çanta toplam fiyat ise 762.00 - TL dir.
Öncelikle çok geçmiş olsun.Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.Bakmak ve sorunu tespit etmek yetkili servislerin görevidir.Siz eğer aracınız ile ilgl işlemler ( servise bırakma sorun) hakkında iş emri aldıyanız bunuda ispatlayabilirseniz ve dediğiniz gibi 3 kez aynı sorun veren ürün ne olduğu farketmez ayıplı mal olarak değerlendirilir.O zaman aracın iadesini ve yeni bir araç istemek gibi bir durum ortaya çıkar Bundada sonuna kadar haklı olursunuz.Dediğinz gibi yasal haklarımız bilmemiz şart
otomatik araçlarda 3.viteste takılı kalması elektirik kablosundan olmaktadır genellikle.sanırım arıza elektirik kablosunda çıkacaktır diye düşünmekteyim.
Slmlar Hasan Bey dizel otomatik Era model araçtataki sorun hyundai assan tarafından beyin güncellemesi yapılarak çözülmüştür. Servisinizden bu işlemin yapılmasını isteyiniz. Geçmiş olsun Düzenleyen : serdarulusoy
Selamlar; geçmiş olsun dileğin ve yol göstermen nedeni ile teşekkür ederim. Daha önceki mesajımda da belirttiğim üzere şanzıman 14.04.20010 Çarşamba günü sökülüp İstanbul'a gönderildi. Ancak bana şanzımanın sağlam olduğu için hiç bir şey yapılmadan geri geldiğini, elektrik sisteminde arıza aradıklarını söylediler. Bugün 21.04.2010 günü tekrar servisi aradım. Araçta herhangi bir parça değişimi yapılmadığı, ancak bilgisayar kontrollerinde bir arıza görülmediğini, yarında son bir kontrol ederek, bir aksilik çıkmasa aracı teslim edeceklerini belirttiler. Benim endişem aracı servise götürmeden önce de arızanın zaman zaman ortaya çıkıp, zaman zaman düzelmesi nedeniyle, arızanın giderilmeden teslim edilmesidir. Mesajınızda dizel otomatik Era model araçtaki sorun hyundai assan tarafından beyin güncellemesi yapılarak çözülmüştür diyorsunuz. O halde benim aracın şanzımanı İstanbul’a gönderildiğine göre, böyle bir ihtiyaç varsa gereği yapılmıştır herhalde. Sizin bu konuda bilgi sahibi olduğunuz anlaşılıyor. Bana daha açık bilgi verirseniz sevinirim. Her şey gönlünce olsun.<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" />
Allah bilir servisin haberi yoktur beyin güncellemesinden. Benzeri bir olayı da ben yaşadım geçen hafta. Benim araç da 1 yıl oldu alalı. Soğukken ilk çalıştırmada araç çalışıyor ancak, stop edecek gibi oluyor 2-3 kez devir aşırı düşüyor. İlk bakıma götürdüğümde buna bakın dedim bakımdan sonra motor soğur zaten. Bakmamışlar. Ustayı uyardım ve beraber baktık arızayı teyit etti. Arabanın bazı parçaları değişmesi gerekiyordu, onların değişimine gelince araştıralım dediler. Bahsettiğim parçamarın değişimi 2 saat sürer en fazla. Sabahtan aracı bıraktım. Gene bakmamışlar. Sabaha kadar kalsın iyice soğusun öyle bakalım dediler, tamam dedim bir gün daha kalsın. Neyse sabah oldu servis Danıymanı beni aradı, dedi ki aracınızda problem yokmuş çalıştırma stiliyle alakalıymış E kardeşim yoksa 2 gün araba sizde niye bekledi, arızayı teyit ettiniz bu ne o zaman Sinirlendim ve söylendim. İstanbuldan birini getirtmişler, beraber baktık. Bir gün akşamdam bırakın sabah soğukkken cihaza takıp kayıt alalım dediler. E kardeşim bugün sabah niye almadınız. İşimiz gücümüz var değil mi? Uyungun bi gün bırakacam bakalım nolacak
beyzade teşekkür ederim bu bakımlar sıtandartmı baya bişe yapmışlar fiyat sence normal mi banada 750 tl 60.000 ağır bakım sölediler ve senin araca yapılanların aynısı yapılacakmı acaba neysse teşekkürler...
selamlar forumda bi arkadaşın mersin derya plazada tanıdığı varmış aracı oldu telofon açtım görüştüm fiyatı indirdiler biraz şimdide aklıma takıldı acaba fiyatı indirince yapılacak olan bakımı eksik yaparlar mı beyzade arkadaşa yapılan işler tam bakım olmuş ve extra kaportada rutuş ve kapı ayarları flan ve hediyeler verilmesi acaba bunları mersin derya plaza yaparmı veya sizlerin bakım yaptırdığı servisler yapıyomu saygılar...
<?:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /></v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:ulas></vath><?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shape></v:shape></v:shape> Serdar bey; Selamlar; geçmiş olsun dileğin ve yol göstermen nedeni ile teşekkür ederim. Bu gün, araç 11 gün serviste kaldıktan sonra 22.04.2010 tarihinde teslim aldım. Her hangi bir parça değişimi yapılmamış. Bilgisayar kontrolü ve <?:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-comffice:smarttags" /><st1:metricconverter ProductID="200 km" w:st="on">200 km</st1:metricconverter>. deneme sürüşü neticesi arızanın yok olduğu, görülmediği kanaatine ulaşarak aracımı teslim ettiler. Ancak ben sizin uyarınız üzerine şanzıman beyin güncellemesi konusunu sordum. Onlarda beyin güncellemesi yapıldığını belirttiler. Şu an arızanın tekrar ortaya çıkmamasını beklemekten başka yapabileceğim bir şey yok. Her şey gönlünce olsun