Arkadaşlar bildiginiz üzere 308 1.6 vti lpgli araç almıstım. Arabada bir sorun yoktu gorunürde rolantide de inanılmaz sessizdi dısardan prins lpgnin enjektor sesi geliyordu sadece... Dun işten izin alıp (5-30 mobil esp, mobilin ve ureticinin onerdigi yag viskolitesi) yağını, yağ-hava-polen filtresini, bujisini, külbütor contasını, fren vakum contasını ve alternatör kayısını özel servste kendi aldıgım kesinlikle orjinal parçalarla değiştirdim. Bugun sabah aracı calısıtırınca baya yüksek tar tar tar tar şeklinde sıklıkla tekrarlayan bir ses geldi, mecbur,yet ve aciliyetten devam ettim yola cıkınca kesildi. 2 dk sonra sağa çekip kapatıp tekrar calıstırdım sesi yapmadı. Ama daha önce olmayan çok hafiften bir tırıltı sesi seyir halindeyken var. Rolantide de parkedince dinledim daha önce olmayan hafif bir tırtırtır sesi var. Ve aracın gaz pedalına tepkisi de azaldı gibi, öyle hissettim. Dun zaten izin alıp gittim bugun izin alıp gidemem, cıkısta zaten olmaz, oglen apar topar bi ugrayacagım. Bu cok onemli birsey olabilir mi? Baya canımı sıktı...
Geçmiş olsun fakat yeni takılmış bi kayışın kopması enteresan geldi takılırken problemli takılmış sanırım nedenini sordunuz mu acaba?