Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bakım Sonrası Lpg De Stop Etme Sorunu

'Accent Forum - Club' forumunda gsliahmet tarafından 13 Haziran 2020 tarihinde açılan konu

1. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar herkese merhaba 99 model 1.5 gls accent aracım var üzerinde tek nokta enjektörlü lpg sistemi var Aracmın trgier hava yağ gaz filtresi değişti triger,lpg beyni subab kapak contası değişti rölanti motoru gaz kelebeği temizlendi hortumlar temizlendi hortumun içindeki lpg mikseri temizlendi hepsi oldu bitti araç lpgde gaz vermessem stop ediyor gaz ayarını felan bir sürü denedim bir türlü rölantide durmuyor bazen araç ısınınca 90 derece olduğunda seyir halinde iken aracı boşa alırsam ibre dibe vuruyor tekrar 900 devire çıkıyor yavaşlayıp stop ediyor kimi zamanda seyir halinde boşa aldığımda direk stop ediyor hava akşımetresi olmadan kullanıyorum aracı soketi çıkık arızalı olduğu için 3 senedir öyle kullanıyodum sizce sorun nerde olabilir aracın hava aldığını sanmıyorum benzinde rölantisi tam yerinde ancak lpg de yok

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hava filtresinin dışardan emdiği filtreden önceki rezonatör parçası üzerindeki emiş borusuna bant sarıp borudan geçen havanın yolunu 3/1 oranında daraltın yani üçte birine bant sarıp öyle deneyin. Düzelmez ise 1/2 oranında bantlayın.

Dikkat ediniz, bant içeriye kaçıp zarar vermemeli.

Kısa bir süre idare eder kesin çözüm için lpg sistemi etraflıca incelenmeli ayar yapılmalı, sıralı ve dört enjektörlü çok noktalı LPG sistemi olmadığı sürece tek noktalı veya pipolu LPG sistemleri çok hassas ayar olmuyor sanırım.

En son lpg ayarını kirli hava filtresi ile yaptırdıysanız bundan olmuştur, veya triger vs. gibi parçalar değiştirilirken motoru sağa sola esnettikleri motor üzerinde çalıştıkları için hava emiş borularından birinde yıpranma ve yaşa bağlı durumlardan ötürü ufak bir yırtık veya çatlak oluştu ise motor buradan içeriye fazla hava alır haddinden fakir karışım oluşur ve bunun sebebiyle motor çok ısındığı zaman havaya boğulur

3. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    hocam o boruya poşet tıkadım hemen hemen 4/3 nü kapattımm yine olmadı hava benzindede aynı sıkıntıyı yapmazmı

Bu Sayfayı Paylaş