Arkadaşlar selam, bılıyorsunuz geçenlerde bakıma gıtmıstım. fıltreler , yağlama , mazot fıltresı, akısmetre temızlıgı falan yapılmıstı. o gunden sonra fren sıkmaya baslamıstı o açıldı. ancak sımdı de 3bın devır uzerıne gelınce arabada ınanılmaz bır motor sesı alıyorum. gecen yaz uzun yol yapmıstım hıc ses yok denecek gbyken sımdı motor resmen anırıyor.Yol tutuş gıdış hızlanma konusunda bır sorunu yok. Yağ 10/40 kullanmış ustam.Ondan olabılır mı? tanıdık bırısıne de sordum manıfolt dedı. Farklı bır durum olabılır mı acaba ?
Bir önceki yağ numarası neydi acaba ? Ben bir önceki bakımda 5w-40 liqui moly kullanmıştım hi ses yoktu, son bakımda servis 10w-30 shel yağ koydu, aynı sizinki gibi 3k devirden sonra ses artıyor.
+1 yakıtı aldığınız yer de önemli. Shell den alınca araç sessiz. Opet yakıtında ses bir miktar artıyor. Po dan alınca da sraç resmen trantör gibi çalışıyor. En azından benim dizel getzde böyle.
kadoil ecomax kullanıyorum sesli çalıştırıyor. total exellium sessiz çalıştırıyordu. ama tüketim değerlerinden memnunum. çeyrek depoyla 200 km yol yaptım hep ş.içi ve genelde kısa mesafe.
Ben hep sokagımızın sonundakı shell de doldururm yakıtı. Tamırcım sabıttır hep aynı yere gıderım.Gozumun onunde yaglamayı yapar.Yag kutusunu onumde acar. Shell helix magnatech koyuyor. Her defasında da 10/40 koyar. benım aklıma tek soru yag olabılecegı geldı cok ısındıgı zaman fılan ses bıraz dusuyor dun denedım ıse gıdıp gelırken mısal baya azaldı ama soguk motorda devır artınca abartı egzoz varmıs gb motor sesı almak garıp geldı.
Bende oyle dıye okudum kıtapcıklarda ama herkes 10/40 daha ıyıdır onu kullan vs dıyor eger araba ıcın zararı yoksa bagırsın ama ıncelık kalınlık acısından zarar verırse yakın zamanda degıstırmek de cok mantıklı degıl ne yapsam bılemedım.
Sizin araç eğer 2006 sonrası dizel getz ise, era ile aynı motor ve tavsiye edilen 5-40 yağ. Tekrar değiştirme konusunda bir şey diyemem. Sizin tercihiniz. Sonuçta maddi bir külfeti olacak. Havalar biraz daha ısınsın eğer durumda değişiklik olmazsa o zaman bakarsınız.
10-40 yağ antalya gibi çok aşırı sıcak yerlerde konulması düşünülebilir ama diğer yerlerde 10/40 kalın gelir yağ 5-40 veya 5/30 olmalıydı.
2008 getz ıste ne bılım belkı yazın bır uzun yol olayım olur gıt gel 3-5.000 km yapmıs olurum ozamana kadar toplamda donunce degısırım ozellıkle 5/40 ısterım ozaman bakalım.