Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

BAKIM İÇİN TAVSİYE

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda faruk55 tarafından 20 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    arkadaşlar 2010 1.4 accent 27000km deki aracıma BRC marka lpg taktırdım.dolayısıyla motor garantiden çıktı diğer aksamların garantiden çıkmaması için bakımları yetkili serviste yaptırmam gerekiyormu?
    dışarda bakım yaptıracak olursam hangi yağ markasını tavsiye edersiniz.ben castrol gtx magnatec 10/40ı düşünüyorum katkı olarakta bor power ı düşünüyorum sizlerinde tavsiyesini almak isterim...

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    şu andaki madeni yağlarda katkı var zaten bor katkısı koyman anlamsız olur.

yağ markası olarak mobil tam sentetik öneririm.

Yer olarakta kesinlikle yetkili servis derim.

3. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    yetkili serviste 30000km bakımı 268TL fiyat çekiyorlar
    ALLAH aşkına 268tllik ne yapılıyor
    hava,yağ,polen belki yakıt filitreleri
    hepsini toplasan işçilik dahil 150 veyaa 175 tl tutmaz

4. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Bu yıllardan böyledir,yani dışarısı ve yan sanayi ürünler hep ucuzdur bu değişmez kuraldır....

önemli olan bunları yaptıktan sonra garanti verebilmek...bu yöndende düşün bence,dışardakilerde garantili iş yapıyor dersen;

dışardaki bir usta düşünki yağ filtresini tam yerine oturtamadı veya başka bir hata yaptı,bunun sonucundan doğabilecek büyük bir sorunda,o ustanın verdiği garanti işe yarayacakmı sence?

Veya hakkını nasıl arayacaksın?bunlarıda düşündüğümüz zaman yetkili servis ve faturalı gerçek resmi garantili iş yaptırmakta daha mantıklı geliyor insana...

He şunu yapabilirsin,mesela polen filtresini dışarda değiştirip servise gittiğin zaman polen filtresi değişmesin diyebilirsin,burdan bi 15 tl karın olur,cam suyu konulmasın dersen ordanda bi 10 tl karın olur.

YAĞI'nıda kendin götürebilirsin,yağ müşteriden yazarlar kabul etmek zorundalar,burdanda en az 50 tl karın olur.topladaki karın 75 tl olur.

Yani 60 tl ye yağını alırsın 130 tl de servise işçilik hava ve yağ filtresi için verirsin 190 tl ye işini halledersin.ŞAHSEN BEN HEP BÖYLE YAPIYORUM....HİÇ BİR ŞEKİLDE SIKINTI OLMAZ

5. onur

onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dostum benim aracım 3 yaşına girdi ve ben servisten bu 3 senede illallah ettim.bu sene yağımı gidip kendim aldım (mobil 1 tam sentetik) bütün parçalarıda orjinal aldım buna bujiler e polen filtresi dahil usta gözümün önünde bütün parcaları takıp motoru temizledi ve aracı baştan aşağı kontrolünü yaptı bütün hepsinin maliyeti bana 180 liraya mal oldu servis 420 tl istiyordu,anlıycağın garanti bahanesiyle gecirdikçe geçiriyorlar,ben garantiyi deldirdim,garantiyle işim yok sorun çıksa bile yine servisten daha uyguna mal ederim hemde takılan ve yapılan işlemleri gözümle görürüm,hem parçaları kendim alıyorum hem şeffaflık var,motor yağımı kendim aldım motorumun sesi değişti,hangi servis tam sentetik yağ kullanıyor soruyorum size,benim görüşüm ve uygulamam böyle yorumu size bırakıyorum.

6. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ne gerek var o kadar para vermeye ben 100 tl verdim yag degişti hava filitresi degişti yag filitresi degişti polen ve mazot filitresinide yazın degiştirmeyi düşünüyorum iyi bi ustaya giderseniz hiç bişi olmaz ama iş bilmeyen vatandaşlara iş yaptırısanız herşey mumkundur benim 100 tl yaptırdıgım bi işe 250 veya 300 tl vermemnin mantıgı nedir ??

7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Kişiden kişiye değişir....

hyundaılerin servisi başka markalar gibi değil (vw,opel,ford v.s) daha uygun fiyatlı...

Ben yukarda yazdığım gibi bazı önlemlerle yağımıda kendim alarak zaten dışarıya yakın bir fiyatla bakım yaptırıyorum.

Önceki aracım 470 bin km ye kadar sadece fren balatası (çok harcadığımdan) haricinde servisten başka yere sokmadım.Satarken alan adam servis kayıtlarına bakınca o güvenceyle itirazsız değerinde aldı aracı...

Benim görüş ve önerimde budur.Garanti önemli benim için,ne kadarda sorunsuz olsa eralar yinede ne olur neolmaz.Yapılan her işlem için 2 yıl resmi garanti verilmektedir.

Garantiyle işim yok diyorsunuz bir turbo 1.000 küsürtl şu anda,hadi olduda 30 binde turbo arızalandı diyelim 2 bakımda ettiğiniz 200 tl kar ile sıfır orjinal turbo takabilecekmisiniz?

he 5 yılda veya 100 binde garantim bitti diyorsanız ufak bakımlara gitmemenizi anlarım ama büyük işlerde yine servis yine servis...

8. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    peki 1.5 crdi baskı ve balata ne kadar degişim fiyatı serviste bilginiz varmı

9. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ben en son geçen yıl sattığım aracınkini 370 liraya neziroğlunda değiştirmiştim.gayet uygun fiyat,işçiliği malzemesinden çok tutar,sonuçta kolay işlem değil en az 5 saat süren işlem.

10. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    230 - 250 tl ye yaptırıyorum dediginiz şeyleri dier farkıda bence garantı farkı olsa gerek tabiki bunlar tercih meselesi bide ben ustama güveniyorum gercekten işini iyi yapıyor yıllardır arabalarımızı o ustamız yapar başka birine gitmeyiz tabi iyi bi ustanız yoksa servis 1. tercihim olurdu şahsen

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    benim 1 tane 30 yıllık ahbabımeski toroslarımızın tamircisiyle hala devam eder ve 3 tanede hyundaı servisinde şef olarak çalışmış arkadaşlarım var üçüde dükkan açtı,yani sonuçta tabi güvenilir ustan varsa bişey diyemem.Ama yetkili servis her yönden daha güvenli geliyor bana açıkcası.

Şu an 230 tl ye dizel baskı balata yapabilecek bir yer bilmiyorum,sadece işçilik ücreti en az 150 tlalırlar,adamın 1 gününe mal olacak iş....

Zira forumda 350 tl ye dışarda yaptırıpta ucuz yaptırdım diye sevinenler var,servistede fiyat şu anda duyduğum kadarıyla 450 tl imiş...

Forumu biraz incelersen bikaç arkadaşta dışarda değiştirmede ustanın hatasından kaynaklı tekrar değiştirmek zorunda kalmıştı,bu gibi durumlar yaşanabiliyor,tabi servistede yaşanabilir ama dediğim gibi serviste bu durumda son noktayı garanti koyar...dışarda mümkün değil
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

12. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu arada 470 000 km yapmış bi arabayı satabildiyseniz ne mutlu veya öyle bi arabayı nasıl biri almış çok merak ediyorum :D usta tanıdık oldugu için 100 tl işcilik alıyo parcada 130 tl die biliyorum

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    araç select modeliydi...kız gibi servis bakımlı döşemeler pırıl pırılhatasız daha çizik yoktu arabada,yani galerici alıp 70 bin km ye düşerse ve alan adam servise göstermeseydi olabilirdi çünkü araç daha 70 binde gibi görünüyordu...değerinden biraz aşağı verdim açıkcası hemen sattım.

14. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    peki arkadaşlar yağ olarak hangi maka ve hangi numarayı kullanmalıyım
    1.4 era

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    genelde servisler 5w 30 koyuyor benzinli eralara

16. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    teşekkürler

17. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Akpardan bakım seti aldım 75 tl +kargo 10 tl + 20 tl de ustaya verdim bakım paketinde 5/30 p.ofisi 4 lt yağ yag hava polen filtresi ve 4 buji vardı

2008 60 bin km de silecek suyu bile serviste doldurulmuş bir aracın kalorifer petegini garantiye sokmayan bir servisi tanımıyorum bu 7 yıl garanti bana biraz hikaye gibi geldi

18. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    baya ucuza halletmişsiniz garati işi bencede hikaye aracımın sol farı dıştan matlaşmış servise gösterdim kullanıcı hatası dediler güldüm sol farı yanlış kullandımda sağ farı düzgünmü kullandım özür dilerim diye cevap verdim.ve dıştan olan matlaşmayı far temizle ile giderebileceklerini ve bedel olarak 80 tl talep etti BAYRAKTAR çok güldüm

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Neziroğlu'ndan memnunsunuz yani?

20. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Tabi mustafa abi sanayide öyle bi durum başına gelse muhattap alabilecegin kimse yok.Servisde gene birilerine derdini anlatırsın onlarda sana yardımcı olurlar.Servisin cazip tarafı o zaten.Servisin sanayiye oranla daha fazla fiyat vermesinin nedenide bu diye düşünüyorum

Düzenleyen : Umr

Bu Sayfayı Paylaş