2013 model i20 dizel aracım var. Çarşamba günü servise gittim sordum bakım için yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, cam suyu, fren balata temizliği ile beraber 400 tl bakım ücreti söylediler. Mazot filtresini sorudum. Sistem şu anda değiştirin demiyor ama değiştirirseniz de 120 tl gibi bir fiyatı da ona ekleriz 520 tl olur dedi. Aracımla sanayiye daha evvel serviste çalışıp kendi yerini aça bir usta var ona gittim o mazot filtresi de dahil 400 tl dedi. Filtreler ve parçalar orjinal mi olacak dedim. Hepsi uyumlu sorunsuz değiştirdiğimiz parçalar sıkıntı yok dedi. Aracımı aldığımda araç hiç bakımları aksatılmadan serviste yapılmış ve bende şimdi buna devam etsem ve satarken servis bakımlı mı desem yoksa 120 tl az ödemek için orjinal parça demeyen ama sorunda çıkarmıyor diyen ustaya mı gitsem bilemedim. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz.
bende öyle düşünüyorum aslında ama farklı görüşler ve tecrübeler de olur mu diye sordum. teşekkürler yanıtınız için.
Hocam bende aracımı servis bakımlı aldığım için aynen senin gibi düşünerek yetkili servise gideyim kafam rahat etsin dedim. Yetkili serviste başıma gelmeyen kalmadı. Her yetkili servis aynı demiyorum ama özelde çözüm bulamadığım sürece bir daha yetkili servise gideceğimi sanmıyorum. Arada fiyat uçurumu yokmuş. Umarım yaşadıklarımı yaşamazsın diyerek şimdiden hayırlı bakımlar diliyorum.
Hic bir filtre orjinalin ayarinda degil. 120₺ icin değmez. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dizel araçlar için orijinal filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Seviste 400 tl vererek mazot filtresini değiştirmeden bakım yaptırmak daha mantıklı üstelik iç dış yıkama da bedavaya gelecektir..
evet serviste bende başka bir sorun yaşadım çözümünü de bulamadılar. yazılım güncellediler ya attıkları yazılımda sorun var yada başka bir sorun var ama çözümü bulamadılar bir türlü. gariplik olduğunu onlarda söylüyor ama çözüm için yapabilecekleri birşey yok. yazılımı yeniden atın diyorum ama onu da ecu kabul etmiyor. kafamı karıştıran nokta da bu tam olarak.
ama yakıt filtresi değişmeli bence zira 30.000 de yada 2 yılda bir değişir dedi servis 30.000 km geçmiş değiştiğinden beri. sistemin onu vermemesi çok garip geldi bana açıkçası. bende vermese de değiştirsek ne olur dedim. Değitiririz aslında km dolmuş değişmekte fayda var dediler. iç dış yıkamayı bilmiyorudum
120.000 de değişmiş filtre aracım 154.000 de ama. 10000 km doldurunca yaparım bakımı zaten ama geç olmaz mı? daha evvel bir kez dışarıda yağ ve yağ filtresini değiştirdim. geçen sene aldığımda yağın durumunu bilmediğim için. yakıtı türkiye petrollerinden extra dizel alıyorum. hatta hep aynı pompadan. pompayı bile değiştirmiyorum.
benim araba misal serviste yağ ve 2 filtre değişimi için 1200 lira istiyorlar. kendim filtre aloıp ustama gidince 500 bile tutmuyor bana mantıklı da size 100 lira için yeni garantili arabada servis dışında yapmak mantıklı gelmiyor. filtre konusuna inanmayın yan sanayi yan sanayidir orjinal orjinaldir.
evet kesinlikle haklısınız. dizeller nazlı ve de biraz dikkat istiyor aslında. bunu bile bile de hele filtre için riske girmek mantıklı değil. bende tüm filtreler değişsin tek elden ne zaman ne yaptığımı bileyim diyorum.
Bu birazda bütçe meselesi, bütçe uygun ise değiştirmekte tabi ki yarar var. Geçen sene arkadaşın araçta değişen mazot filtresini ustadan rica ederek içini açtırdık, su zerresi ya da pislik namına hiç birsey yoktu. İyi yerden yakıt almak depo dibindeki yakıtı çektirmemek vs. gerekli. Bütçe uygun ise risk almayın yine de, sonrası enjektör vs. büyük sorun açmasın..