Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

bakım fiyatlarındaki ilginç fark...

'Ege Bölgesi' forumunda Tayanç_Top tarafından 3 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    az önce yaptığım bir telefon görüşmesinden sonra buraya yazmazsam olmaz dedim kendi kendime...
    aracımın yıllık bakımı geldi çattı...km daha 27.000 de ama yılı doldu dolacak...ayağımız alıştığı için Yükseliş'e gittim yarın sabaha randevu aldım...bir de fiyat sordum..455 TL dediler...fiyat biraz fazla geldi..eve geldikten sonra bir de Çakırlar'ı arayım dedim...aldığım cevap beni şok etti..normalde 390 mış ancak bu aralar kampanya var diye 320 TL ve üstüne 5 taksit yapıyorlarmış...
    aradaki uçurumdan sonra aklıma şu soru geldi...Yükseliş altından malzememi kullanıyor ya da Çakırlar atık malzememi kullanıyor ???Aradaki fark en fazla ne olabilir ???
    Çakırlara gidip memnun kalmayan var mı arkadaşlar ??? ya da Çakırlar'ın kullandığı yağ, filtre falan daha mı değişik ??? yaklaşık %30 luk bir fiyat farkı olduğu için biraz şaşkınım...

2. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Yükseliş kadar düzenbaz firma görmedim, ne işçilikleri işçilik ne de fiyatları. Karşıyakada benim eve 5 km uzaklıkta ama ben çevre yolundan 25 km yol gidip Çakırlara bırakıyordum arabamı

3. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Çakırla Castrol kullanıyor. Danışman İlker Tosun Bey çok ilgilidirler. Mekanik şefi Ali Usta ve Sanver Bey keza...

Düzenleyen : 35mustafa35

4. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi Yükseliş'in müşterilere karşı olan tavrını biliyorum ama babamın orasıyla 10-11 yıllık bir geçmişi olduğu için dediğim gibi ayak alışkanlığıydı..bir de terslikleri bana denk gelmeyince pek ciddiye almıyordum..ama arada 135 TL fark olunca ister istemez düşünmeye başladım...Siz de aradaki 20 km farka bakmadan Çakırlar'a götürüyorsanız aracınızı memnun musunuz sorusunu sormama gerek kalmıyor...

5. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yükseliş'te Castrol kullanıyor...135 lira farka ben kendi yağımı alır giderim abi nolcakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifyok yok hatta ben yağımı kendim koyarımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

6. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tayanç beni tanıyorsun az çok tek tavsiyem sana mustafa abi gb çakırlar kardeşim emin ol

7. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi sizlere güvenirim hiç şüpheniz olmasın...büyük sözü dinlerimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifben daha önce hiç Çakırlar'a gitmedim..hem ondan hem de bu fiyat farkı nereden gelir diye konuyu açtım

8. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla çakırlara 1 kere götür aradaki farkı anlarsın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif1 dahamı yülseliş tübe dersinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde size tavsiyem.yine aynı servisleri arayıp nelerin değişeceğini kaleme alın.örneğin;filtre yağ yağ tapası vs vs..
    2 yerden de kalemleri karşılaştırın.eksik yapan varmı.olmadı 3.bir servisi arayıp ordanda fiyat alıp teyid ettirin.bakalım değiştirdikleri parçalar kalem olarak aynımıdır.
    çünkü benim başıma geldi.390 ila 450 fiyat çıktı.390 veren v kayışı değiştirmiyordu.ama 60binde değişmesi gerekiyormuş.yani ucuz fiyat olsun diye eksik olmasın

10. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    demek istediğinizi net bir şekilde anladım ve haklısınız...ancak 30 bin bakımında V kayışı gibi değişen önemli bir parça yok...kullanım klavuzunda yazan motor yağı ,yağ filtresi, yakıt filtresi..tabi yağ değişimi olunca tapa, conta gibi ufak parçalar da ekleniyor..onun dışında V kayışı, pompalar, yakıt hattı kontrol edilir yazıyor...

11. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kurtalana katılıyorum....servislerin kullandıkları yağ markasına kadar inceleyin....ucuz iş pahalıya patlamasın!https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaslar bence tek tek kalemleri incelemeye gerek yok.
    adı üstünde,yetkili servis bunlar.
    kullandıkları en ufak bir vidadan bile sorumlular,elinizde kaşeli-imzalı kapı gibi de faturanız var.
    sorumluluk tamamen servise ait.
    evimin penceresinden görecem nerdeyse ama yükselişe hiç gitmedim,izmir'in diğer ucundaki çakırlar'a gidiyorum.
    çok mu iyi çakırlar?bence çok iyi değil ama izmir'de zaten 3 tane yetkili servis var,kötünün iyisini seçmek durumundayım.

13. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kesinlikle katılıyorum.

14. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba,

İki servis ile de çalıştım. Durum biraz göreceli memnun olduğum servise takrar gittiğimde memnun olmadığımı , memnun olmadığım servise 2. kez gittiğimde memnun olduğumu gördüm Yükselişten şikayetlerim vardı. Son gittiğim bir kaç seferde yapılan iş ve alakadan memnun kaldım. Aracım 7000 kmdeyken yağını değştirdim eylül 2009 daydı yağ fiyatları çok pahalıydı kendim alıp vermek istedim fakat. Çakırlar kabul etmedi. Yükseliş değiştiririz dedi. conta ve yağ filtresi dahil. İşçilik dahil 15 lira gibi bir rakam almışlardı.Bende Karşıyakadayım ama 25 km uzaklıkta bulunan Çakırları artık tercih etmiyorum. Enson sol trimin kapı tarafındaki köşesi ve de başka işler için götürmüştüm. Trimin köşesi yerinden çıkmıştı yerine takacaklarına kırık olarak teslim ettiler.teslim alırken kırmışsınız dediğimde orası öyleydi deyip geçiştirdiler. Uzun lafın kısası ikisininde kalitesi aynıbu yüzden 25 km uzağa gitmeye gerek yok fakat fiyat farkını mutlaka Yükselişe neden kaynaklandığını sorun derim.

15. bozkurt35

bozkurt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba. yükselişi bilmem ama 98 model accent otomatik aracımı şanzıman probleminden dolayı çakırlara götürdüm,şanzıman beyni arızalı diyerek 1970TL. hesap çıkardılar aracı yaptırmadan aldım 2. sanayi sitesindeki Arap ustaya götürdüm gözümün önünde kontrolünde selonoid valfin arızalı olduğu tespit edilip değiştirerek problemi 250TL. ye çözdü kendisine burdan teşekkürlerimi iletirim. servislere ne kadar güvenirsiniz sizler karar verin!

16. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    acaba bende otomatik şanzuman yağı değişimini arap ustada mı yaptırsam? Tavsiye edermisisniz?

17. bozkurt35

bozkurt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaş ben memnunum şanzıman yağınıda orada değiştirdim tavsiye ederim. Karar sizin.

18. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yağ değişimi kaça yapıldı ve ne kadar sürdü? bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

19. bozkurt35

bozkurt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Filtresiyle beraber ortalama 150TL civarı 30-45 dk. kadar zamanda hallediyorlar.

Bu Sayfayı Paylaş