Yaklaşık bir ay önce çok boğuştum bu işle , yağmur yağmasın diye dua edesim geldi en son . Pet şişeyle su dökerek ya da hortumla su tutarak suyun geldiği noktayı bulmanız lazım . Ben fitillerle ve su kanallarıyla uğraşırken tampon bağlantılarından su geldiğini buldum . Dayandım silikonu tampona . Ne akar ne kokar kaldı .
Bende öyle yapıcam büyük ihtimalle sağ arka çamurluk değişik zaten bagaj kapağındada da sol tarafa göre sağ tarafta 1 mm daha açık fitiller olabilir sağ arka stopta çatlak vardı dayadım silikonu ama kesilmedi su şimdi tampon bağlantılarınada bakıcam sağolasın
Arka çamurluğun içinde hava tahliye klapeleri var. Onlar açık kalmıştır ya da hasar görmüştür. Arabanın altına yatıp görebilirsiniz arka tamponun çamurluk ile birleştiği yerde sağda ve solda olmal üzere iki tane var. Ya sa bagaj içindeki döşemeyi sökerek de ulaşmanız mümkün.
Eğer klape problemli ise toz bile doluyordur bagaja. https://i.hizliresim.com/nj0DQg.jpg Bu resim tampon sökme ile alakalı. En altta işaretli vidaların altındaki yatay duran dikdörtgen parça
@Halil KURT Bey'in dediği gibi toz fitillerine baktırın. Büyük ihtimalle parçalanmış bile olabilir. Serviste değiştirebilirsiniz.
2-3 gündür haba yağmurlu diye ilgilenemedim hafta sonu kısmetse ilgilenicem teşekkür ederim bilgileriniz için
Benim de daha önce başıma geldi, hyundai admire aracım arka çamurlukla bagaj içinin birleştiği yani camın tam köşesinin altında orjinal silikon çatlamış ordan alıyormuştu deneyin derim çözüm olarak profesyonel dyson silikon çektim ve kesildi, silikonuda çoğu hırdavatçılardan tedarik edebilirsiniz