Merhaba arkadaşlar. Dün kayseri - istanbul seferime yola çıktım. aytemizden depoyu fulledim. araçla 5.vites 3bin devirden sonra tak devir düştü gaz falan işlemedi. 3-4 defa böyle yaptı. stop etti diyeceğim ama direksiyonun hidroliği aktifti. yani trafikte hızla giderken birden gaz kesiliyor. tekrar çalıştırıp devam edebiliyorum ankaraya kadar çok yavaş geldim. Oradan bolu'ya geldim devamında. sonra PO'dan aldım bi problem yaşamadım. Olası problemler neler olabilir? Tahminimce - Yakıt filtresi tıkanması olabilir hızlanınca yakıt gönderemiyor, yakıt bitti psikolojisine giriyor araç. - Kontak problemi ? Forumda yazılanlarla ilgili öngördüklerimden birisi. Teşekkürler
o dediğin sorunu ben bayramda LPG de yaşadım..120km ve üstü hızda tak kesiyor anında 80-90 düşüyordu sonra gaz pedalına çek bırak yapınca çalışıyordu ya da kendi kendine çalışıyordu.aslında motor stopta etmiyordu ama çalışmıyorduda sanki 4 vitese düşüyor gibi oluyordu birden bende çözümü 120 km ye çıkmamakta buldum çözümü o zaman hiç sorun olmadı.1 kez 100km de yaptı o kadar sondan sonra 110-118 arası gittim.
Hocam 150 - 160 arası araç kullanıyorum uzun yolda. Bu endişeye sahip ollarak araç kullanmak bu hızı gördürmüyor ve sollamalarda tedirgin ediyor. Gaz çek bırak hiç yapmadım, sağa yasladım arabayı tekrar çalıştırdım. Yakıt filtresi galiba ne dersiniz? Çek bırakla gazı tekrar görüyorsa eğer.
valla ben sanırım 7-8 kes stop eder durumu oldu ama 2 kez mi ne çek-bas yapmıştım.benim aklıma gaz ayarı gelmişti o zaman başka bişey gelmedi gaz yetişmiyor diye acaba kısık mı ayar mı diye çünkü araba stop etmiyorduki...o hale geldimi gözüm kadrana gidiyordu bakıyordum ışık yandımı diye yok..yani araba normalde stop etmiyordu..sadece vites düşürüyor gibiydi birden
İlk başta Foruma gelmişsiniz hoş gelmişsiniz, Yanlış anlamayın ama ilk başta kendinizi tanıtsaydınız, bir merhaba bir selam, çok daha iyi olurdu. Yazdıklarına bakarsak mazotta problem olduğ belli, AYTEMİZDEN aldığınız mazot çok kötü, ama PO dan aldığınız mazotla araç düzelmiş, demekki filte vs problem yok. Ve sonuç olara sizin yazdıklarınıza göre Aytemiz kötü, PO süper, ve sizin araçta problem yok. Depoyu tekrar fulledinizde birde katkı koyunuz hepey faydası oluyor. Ve en kötüsü aracınız Getz ve siz uzun yolda sürekli 150-160 km kullanıyorsunuz . (gerçi araba marka ve model fark etmez 150-160 fazla değil mi)
Merhaba sebo68, kendimi 3.mesajımda tanıtabildim. Tanışma bölümünde aktif şu an. TEM'de vs hız durumu müsaitlik kazanıyor. Bir de katkı için ne önerirsiniz. Mazotlar katkılı diye ekstra düşünmedim.
Daha önceki aracım dizel idi, ben arada bunu kullanıyordum: http://urun.n11.com/yag/wurth-mazot...Giy1tJ9ElJIWREUzlbL02RoCkCXw_wcB&gclsrc=aw.ds daha ucuz satan yerler var ben netten ilk çıkanı görsel olarak ekledim
Aytemiz'i bilmiyorum ama Lukoil'den aldığımda daha sesli ve tutuk çalışıyor. Total'den alıyorum Teb Total kart ile %5 daha ucuza 3.86tl.
Hocam depoyu boşalt benzincide. Shell nitro mazot koy katkili zaten hiç birşey olmaz ben uzun yola çıkınca sadece shell nitro mazot kullanıyorum. Şehir içise po aliyorum mazot. Sorunun düzelir.
aytemizden 1,5 depo kullandım, kesinlikle çok kötü, bu devirde bu kadar kötü mazot kalmamıştır diyordum ama olmadı. Bp ve Shell, belki total. gerisi hikaye