Merhaba arkadaşlar bir çok araç kullanıcısı arkadaşımız var. Ve bu bir çok arkadaşımızın içinde otomatik araç sahibi arkadaşımız da mevcut. Geleyim konunun özüne. Arkadaşlar bugün sabah kalktım aracımla bir yere gideceğim bindim aracı çalıştırdım sadece 100 metre gitmeden ara S lambası yanıp sönmeye başladı ve araç aptallaştı. Kontağı kapadım tekrar çalıştırdım ve yine aynı haltı yedi. Neyse hemen servis ustamı aradım ismini vermeyeyim reklam olmasın. dedi abi akünün kutup başını sök bekle düzelmez ise gelmeye çalış gelemez isen sana çekici yollarım dedim. Eyvallah. Akünün kutup başını söktüm bekledim çalıştırdım araç eski haline geldi. Neyse içime kurt düştü ya dedim şu Aygoğmuşlara bir gideyim de en azından akımda soru işareti kalmasın. Gittim şaşmaza vardık dükkanın önüne. Aracı müsait bir yere park ettim. İçeri doğru ilerledim ama ilk dikkatimi çeken herkes kendi havasında. Neyse bir arkadaş dedim durum bu oda dedi içeri adını unuttum bir adamı söyledi onunla görüşmeniz gerek. Emin değilim de sanırım adı Hüseyin idi. Emin değilim ama... selam verdim ilk sorduğu aracın ne söyledik sonra modelini sordu 94 dedim ondan sonra hiç araca bakmadan o aracın bizde cihazı yok dedi. Ulan cihazı yok diyeceğine gel de bir bak bakalım derdi ne? Bende zaten fazla da iplemedim aslında. İşin özü arkadaşlar Aydoğmuş müşteriye doymuş o yüzden gidecek arkadaşlara tavsiyem bunu dikkate alarak gidin. Şu saatten sonra bu aracın komple şanzuman parçalansa gel bedava yapacağız deseler bu Aydoğmuşlar denen yere asla ama asla gitmem. Giden arkadaşlara da kolaylıklar dilerim.
merhaba, tipik opel şanzıman beyin arızası, cihazı olmadan bişey yapamaz zaten, adam ezbere biliyor S lambasına alışın artık
Aynen öyle söktüm kutup başını bekledim kendine geldi. Ama işte bu Aydoğmuş denen yer sözüm ona iyi iş yapan yer. En azından gel aracın yanına bir yağına filan bak bari adamlar doymuş bir daha asla ama asla oraya gitmem. İstedikleri kadar Ankara da tanınmış adam olsalar ne yazar. Ben bir kere müşteri karşılamasına bakarım neticede bende para veriyorum babasının hayrına yapmıyor dedim arkadaşlar ile paylaşayım da belki gidecek arkadaşlar aynı durum ile karşılaşırlar ise şaşırmasınlar
Hüseyin Aydoğmuş bu işi ilk yapan ustalardan yanındaki çiraklar bile usta oldu köşeyi döndü ,bir araç elektroniğinde birde otom Şanzuman işinde hem acayip iş hemde acayip para var Geçmiş olsun Bazen gidiyorum oraya yaninda onur bmw var onlarda dertli park yeri bulamayan yan taraflara park ediyor hep kalabalik...
İşin özün de bu kadar piyasa yapmış adamların daha duyarlı daha müşteri ilişkisi iyi olması gerek. Hiç hoşuma gitmedi. Birde bu adamlara şahsen iş yaptırsa idim durum ne olurdu? İşte onu bende bilmiyorum. Bu yaşanan olaydan sonra bir kaç araştırma yaptım ki... öyle böyle değil. Bende yaşadıklarımı paylaştım. Gidecek arkadaşlara en azından bir fikir olur. Bu arada her zaman servis der es geçerim en azından karşında muhatap olacak adamlar olur. Burada kim kime...belli değil. Sağlık olsun para kazanılır ama kaybedilen itibar asla ama asla kolay kolay kazanılmaz. Şahsen ben bir daha asla ama asla gitmem düşünmem bile Ankara tek yapan adam dahi olsa fark etmez benim için.
Maalesef benim de ugramisligim var. Dediğiniz gibi, doymuslar. Bir daha uğrayacağım bir yer değil. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allah otomatik şanzımancıların eline düşürmesin. Bende aracım 4. vitese geçmediği dönemde 5-6 şanzımancı ile telefonda görüşmüştüm. O gün otomatik şanzıman korkum 10 kat daha arttı. En sonunda sorunu kendim buldum ve kendim hallettim. Hanım araba kullanmasa düz vitese döneceğim ancak yapacak bir şey yok. Ülkemizde işinin ehli, sorun yaşayan kullanıcı ile empati kurabilecek usta, servis vs bulmak çok zor.
Misal ben ne bekler idim? En azından aracın başına gelmesini sonra sorunun ne olduğu hakkında fikir yürütmesini. Ama adam yerinden dahi kıpırdamadı. Birde cihaz bağlat dedi. Bende sandım farklı bir cihazı var. Normal arıza kodlarını okuyan bir cihaz işte şimdi araç kullanıcısı olan herkesin elinde olan bir cihaz adamlar da sözüm ona bu cihaz yok. Kocaman bir dükkan üç kuruşluk cihaz yok. Bende yedim. Saçma sapan bir neden. O kadar büyük bir işletme ol ve elinde cihaz olmasın. O zaman senin ustalığın dükkanının ne anlamı kaldı? Sorunun ne olduğunu bulacak cihazın yok ise. İşin özün de dedim gibi adamlar doymuş artık pek umurlarında değil. Modelli araçlar olunca bir görsen kırk kişi etrafında dönüyor. şaka gibi ya.
Çok haklısın. Forumda da otomatik şanzımancı üyeler var ancak ilk tanışma konularında da yamıştım. "Lütfen aktif olun" diye. Ortada yoklar.
İyi ustanın reklamını zaten müşteri yapar. Ama dedim gibi artık bu tip esnaflardan hiç haz almıyorum. Şimdi örnek vereyim benim sorunum da çözüm bulunmasa bile veririm 3000 TL komple sıfırlatırım yada bir şanzuman alırım olur biter ama bu iki işlemi de bu adamlar da yaptırmayacağım kesin. Benim şahsen param bu adam ve bunlara benzer tiplere nasip olmasın.
Sabah işe geleceğim yine yaptı yapacağını S konumu yanıp sönerek şanzuman kendini tekrar korumaya aldı. Direk ustaya oradan hata kodunu okuttum sonra direk bir başka şanzuman ustasına gittim adamlar baktı kablo değişimi gerek okumuyor dedi. Orijinal kablo yok yeni kablo geldi eski kablonun giriş kısmı alındı ikisinden bir kablo yapıldı ve takıldı. Hata kodunu filan kendiliğinden kaybolmuş. Allah temelini sağlam eylesin hehe yapan ustanın adını vermiyorum reklam olmasın