Arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi geçenlerde bir arkadaşımın bir börekçi salonu açıp 2 ayda altına bmw çekmesidir.Sizce bu işler ne kadar karlıdır benimde kafama yattı lastik işi yaparken birde ayrıca börekçi veya çiğköfteci gibi yerler açsammı diye düşünüyorum isim hakkı alıp?Aranızda bu işleri yapan ve tanıdığı olan çevresinde gören bilen bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar ...
Bu gibi yerler için mekan konumu önemlidir. Börekçi daha çok çalışan işçi kesiminin yoğun olduğu yerlerde tutulur. İş yaptığı saatler bellidir Sabah kahvaltı saatleri.. Çiğköfte işinde sermaye düşük , Kar marjı yüksek bir iştir. Bundada genelde herkes eve giderken evine götürür( yerleşimin bol olduğu bir yer ) yada cadde üzeri bir yer olmalı. Gıda sektörü riskli bir sektördür bana göre.. Ya Tam batar ya tam çıkar ortası yok bana göre. bizim işyerinin orada bir sandviççi açtı 25000 tl para harcamış. 2 ay sonra kapadı.
Abi çiğ köfte işine herkes girdi açıkçası.Fabrika önünde simit poğaça çok güzel paralar getiriyor. ama yer açmak istiyorum derseniz ayrı .
eski bir cigkofyeci olarak solim Cigkofte isi bitti artik adim basi kofteci oldu hic olmayan biyerde acsan bile is yaptigini goren yani basina hemen dukkan kuruyor
Gıda sekteründe en iyi kar marjı olan pastanedir. 9 sene yaz aylarında çalıştım. Hele o dondurma yokmu . Kilosunu 6 liraya yaparsın 20 liraya satarsın.
Ben benim elantranın arkasında olurmu simit işi diye günlerdir düşünüyorum bi kere ek iş çekirdek satmaya kalktım 1 lirarık yanında bide benden verdim 1 lira . oda baliciler aldı sonra elimde kaldı
Konu aktı gidiyor. bişey anlatayım o zaman. Gecen yaz Bursa nilüfer belediyesi ne mail attım.FSM bulvarı üzerine Etnik bi kafe işletmeciliğinden bahsettim. vw t2 bus alıp Meksika ağırlıklı yiyecekler vs düşünüyordum. t2 bus aracıma güney amerika çizgileri yapacaktım.içeriye küçük bi mutfak vs. önüme bana yer vermemekle beraber bi ton masraf çıktı. Latin müzikleriyle çok canlı bi atmosfer ortaya çıkarabilirdim. BKNZ.https://www.google.com.tr/search?q=...Xb7AbPr4GQDw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667
Babamin arkadasi var karsi karsiya 2 dukkani var acayip para kazaniyor 100 metre ilerde bir yer daha var is yapmiyor burasi her dk ekmek borek corek tatli yapip satiyor 2. dukkana mal veriyor cafe tarzi bir yer orda da isteyen oturuyor bence yeri bulursan cok iyi para var isim hakkinida al abi HTC One cihazımdan gönderildi
Yine mi latin rüzgarı Can, kan nakli yaptılar da latin birinin kanını verdiler her halde sen oralara git yaşa saygılar
Ah bi yapsaydım .) Batmazdım yahu Bursa da latinciler çok .) Dansları dilleri bilmem ne işin içinden çıkardık bence .) Abiler bakın sırf bu umutla dış ticaret e yazıldım aöf Allah izin verirse uluslararası ticarete de gecerim 4 yıllık . Kafama taktım olacak o iş .) Yanma odasından gönderildi.
bence tektekçi tarzı tekila ve sangria shotlar geliştir, bir ara beyaz şarap sangria yı jelleştirip kaşıkla satanlar gördüm, yaratıcılık engel tanımıyor ) hem gelen çok kalmaz konser önceleri sonraları çek arabanı ohh :RpS_razz:
Konuyu sınavlardan dolayı geç gördüm :-D benim babam börekçi ama onun babasıda börekçiymiş. Babam 46 yaşında falan doğduğundan beri bu işin içinde. Çalıştın mı her zaman para kazanırsın. Ama bilmediğin bi işe girmek çok riskli. Yerin iyi sattığın mal sağlamsa müşterin gelir. Ben babamın işini devam ettirmek istemedim çünkü insanlarla uğraşacağıma düşük gelirli bi memur olmak bence daha iyi. Babama yardıma giderim bazen o gün kafayı yiyecek duruma gelirim hiç bi insan bir değil ki. Eğer sabırlıyım diyosan yap. Allah rızkını verir. Bence ticaretin her türlüsü eğer çalışırsan batmazsın. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi