Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ayakkabı'nın önemi

'Sohbet-2' forumunda İsa Akdoğan tarafından 26 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlarım/abilerim bildiğiniz üzre insan bir yatak alırken bir de ayakkabı alırken paraya çok acımayacak. Günümüzün büyük bir kısmını yatakta ve ayaklarımızın üzerinde geçiriyoruz.
    Fakat ben ayakkabı konusunda bir türlü dikiş tutturamadım. 6 ayda bir ayakkabı almak zorunda kalıyorum. Şikayetim, aldığım ayakkabının iç kısmı çok çabuk parçalanıyor olması. Özellikle topuk kısmı çok feci bir hal alıyor.
    Bu durumdan çok sıkıldığım için, belki forumda ayakkabı imalatı ile uğraşan veya bu konuda tecrübeli kişiler varsa yardımcı olabilirler diyerekten bu konuyu açma gereği duydum.
    Günde yaklaşık 8-12 saat arası ayaktayım, bu sürenin %90'ı sabit değil haraket halinde geçiyor. Uzun lafın kısası bu yoğun performansı kaldırabilecek düzeyde bir ayakkabı önermenizi rica ediyorum.

2. hasanmustafa

hasanmustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    hasanmustafa öz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Teknoloji mağazasında Satış Temsilcisiyim. yani 8 saat ayaktayım
    ben de her sene ayakkabı değiştiririm. Önerilerim
    bir ayakkabıyı 12 saat giyip 24 saat dinlendirmek
    keçe diye tabir edilen ayakkabı içine koyulan parçadan almak
    markalı ve hava alan ürünler tercih etmek
    Nike Air - New balance - Adidas"ın geniş tabanlı modelleri iyidir

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ayakkabıdan çok çektim zamanında. İki ayağımda toplam 10 parmagımda 20 kadar nasır oluştu bir anda ve tedavisi epey zahmetli, uzun ve acılıydı. Sonrasında her daim 3 ayakkabı birden kullanmaya ve bunlarıda adidas nike kinetix dockers gibi tanınmış markalardan tercih etmeye başladım.

Ucu açılan ayakkabıyı garantiden değiştirdim ve 1 ayakkabıyı 2 gün dinlendirdim. Ucuz ayakkabı demeyelim ama kalitesiz ayakkabı insanın hayat kalitesini mahveder

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de bir ayakkabıyı 1 gün arayla giymek isterim, fakat bunun için 2 ayakkabı almak lazım. Bu da çok büyük bir maliyet anlamına geliyor.
    Dün Adidas mağazasında Adidas Cacity isimli bir ürünü gördüm fakat burada konu açmak aklıma geldi. Almadan önce ayakkabıyla ilgili birkaç tavsiye almak istedim.
    Bunun haricinde ortopedik ayakkabılar var. Bunların dayanıklılığı nasıldır?

5. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de şu an o evrelere girmek üzreyim. Topuklarımda nasırlaşmalar başladığı için, yılanın başı küçükken ezmeye çalışıyorum.
    Görünen o ki 2 farklı ayakkabı almam gerekecek bu şekilde giderse.

6. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Benim de işim gereği günümün büyük bir çoğunluğunu ayakta koşuşturmalı bir şekilde geçiyor.
    Ramazan bayramından Eylül ayına kadar Sabah kalkış 10:00 gece yatış 04:00 yada 05:00 sezonun en yoğun zamanları.( Yarısı terlikli olarak )
    Doğal olarak hep spor ayakkabı kullanıyorum.
    Adidas ın ayakkabıları görsel olarak çok hoş olmalarına rağmen dayanıklık olarak o kadar da uzun ömürlü değiller.
    Deri modelleri olanların derisi çok çabuk deforme oluyor,Bez modellerinin de iplikleri ve tabanı hemen dağılıyor.

Nike modelleri Adidas a göre bence daha rahat ve dayanıklıdır.Ama hepsinden çok daha fazla dayanıklı bir ayakkabı arıyorsanız sizlere kesinlikle Reebok ın ayakkabılarını da denemenizi tavsiye ediyorum.

Eski versiyon Puma nın deri ayakkabıları da hem rahattı hem de dayanıklıydı.Yeni modelleri ise daha çok hip hop cıların stiline benziyor.

Sıralama yapsam,1. Reebok,2. Nike 3. New Balance 4. Adidas olur.
    En uzun süre kullandığım ayakkabı Nike Air Alvord 8 di Tam 3 yıl kullandım ayrıca bu ayakkabı gore tex özelliklydi.
    Bazen arkadaşlar la aramızda konuşuruz en güzel spor ayakkabı hangisi diye hepimizin ortak fikri Adidas Torsion oluyor.

7. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslında herkese göre en dayanıklı ayakkabı değişebiliyor. Bana göre de en dayanıklı ayakkabı, eskiden pazardan aldığım ayakkabıydı :) bir ayakkabıyı 2 3 sene giyerdik.
    Bir anket filan yapsak iyi olur bu konuda. Kişiler fikir sahibi olur konuyla ilgili. Çünkü internette ayakkabıyla alakalı standart kalıplarda yazılmış makalelerden başka birşey yok.

8. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bizde sanayide paso mekap giyiyoruz :D akşam iş çıkışı airmax'a devam :D

9. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mekap candır :) aslında bi iş bir de günlük ayakkabı ayarlasak tüm sorunumuz çözülecek.

10. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sizin mevzu hangi ayakkabıyı giyerseniz giyin ayağın içe basması ve buna bağlı olarak ayakkabının dengesiz yük dağılımından dolayı kısa sürede deforme olması mı yoksa ayakkabıların sorunlu olması mı ben anlayamadım
    bu konuda bir ortopedist ile görüştünüz mü?

11. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben her ayakkabımı 2-3 gün dinlendirerek kullanıyorum o yüzden fazla yıpranma yada hijyensizlik oluşturacak bir şey olmuyor

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bir ortopedi uzmanına görünüp ayağınızın şekline uygun ayakkabı almanızda fayda var, ben doktorlardan şahsen pek haz etmeyen birisiyim çok feci bir sağlıksızlık durumum olmadığında doktora gitmem ancak geçenlerde sol topuğumda bir batma başladı iki üç gün idare edebildim sonra üzerine basamaz hale gelince dedim doktora gideyim bi dedim kesip biçecek delecek birşey yapmaz heralde alt tarafı ağrı işte, röntgen çektirdik falan derken doktor dedi senin ayağının topuk zarı zedelenmiş topuk kısmı bir miktar yüksek tipte bir ayakkabı giymen yada topuğu yükseltecek aparat kullanman lazım dedi, bende genellikle araba kullanırken daha iyi bir his almak için sürekli ince tabanlı yere çok yakın tabanı ince tipte ağırlığı hafif olan spor ayakkabıları kullanırdım freni gazı debriyajı pata küte çabuk kullanmak için, lescon dur kinetix tir işte derken geçenlerde aldığım arasıra giydiğim genelde boşta duran ayakkabıyı giyince topuğumdaki batma düzeliverdi. O ayakkabının topuk kısmı çok hafif yukarıdaymış meğer halbuki o ayakkabıyı da altı ince olsun diye araya araya zor bulmuştum. Ortopedi doktoru her insana göre farklı ve uyumlu bir ayakkabı önerecektir mutlaka yoksa bizim aldığımız ayakkabılar şansa denk gelirde ayağımıza tam denk gelmezse bazen sakatlık çıkarabiliyormuş bunu 30 yaşımda öğrendim.

Ayakkabının iç kısmının parçalanması bence insanın genel kas kuvvetinden kaynaklı bir durum hafif ve güçsüz cılız olan benim gibi tipte insanlar bu tip sorunları daha seyrek yaşarken uzun boylu ağır ve kas gücü yüksek olan kişilerde ayakkabı daha çabuk deforme olur kanısındayım aynı otomobil gibi birşey bu bence yani bir otomobilde ne kadar yüksek motor gücü ve yere basma ağırlığı varsa lastikler o kadar çabuk yıpranırlar.

Yıpranan ayakkabı bir bakıma iyidir ayağı zedelenmekten korumuş olur. Dayanıklı olsun diye riske girmemekte gerekiyor.

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benimde işim gereği genelde ayakta, yada yürümek ve ağırlık kaldırmakla geçiyor. Ayaklarımda terleme yapıyor bide ayaklarım taraklı tipten :) Yazın hadi neyse Converse tipi ayakkabılarla çok rahat ediyorum ayaklarımda terlemiyor ama mevsim kış olunca işin rengide değişiyor. Aklınıza gelecek birçok ayaykkabı denedim ettim, Nike, Puma, hakiki deri ayakkabılar vs. Hiç biri istedğim gibi değil. Sanki bütün gün sırtımda 20 kg yükle dolaşmış gibi yorgunluk ayak bileklerimde anlamsız ağrılar.

Şimdi ise Flo mağazasından günlük giyimlik hakiki deriden 3 ayakkabım var işte giymek için. Haftanın 6 günü çalışıyorum ve her ayakkabıyı 2 gün giyip diğerini kullanıyorum. Duruma görede içindeki keçe yada adı her neyse onları değişiyorum ve sorunumu çözdüm bu biçimde.

Zamanında ayağımın altında halk arasında tavuk poposu diye adlandırılan birşey çıkmıştı. O kadar ilerlediki ayağımı yan basarak yürür hale geldim. Enson doktora gittim, 3 aylık tedavi ile kurtuldum ama bide bana sorun o 3 aylık süreyi. Bu yüzden benim için ayakkabı çok çok önemli unsurdur. Başka giderlerimden kısarım kısıtlarım ama ayakkabıdan yana asla. Bu arada Puma, Nike gibi markalarda gösterişten başka şey olmadığını anladım :)

Resimde işaretli kısımda çıkmıştı dediğim tavuk poposu

14. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yük ayağımın genelde topuk ve uç kısmına uygulandığı için o kısımlar çok çabuk yıpranıyor. Hatta iç taban tamamen deliniyor..
    upload_2015-10-27_10-58-10.png

15. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla bu ayak problemlerini herkes yaşamış anlaşılan. Dediğiniz gibi iyi bir ortopediste görünmekte fayda var. Ben de bir çok markanın ayakkabısını denedim. Fakat bir çözüme ulaşamadım.
    Bakalım doktor ne diyecek. Ayağımı kesmesinde :)

16. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tavuk poposu olmasa da benzer bir şey benim de topuğumda oluştu. Ayakkabının iç tabanlığı yırtılıp direk ayakkabıyla temas etmeye başladığı için topuğumda çatlamalar meydana geldi.

17. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En doğrusu bu sanırsam. Sonuçta kul yapımı bişey bu çok fazla dayanamıyor.

18. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ortopedistle görüşmekte fayda var hem muayene olmuş hemde sorununuza bilimsel bir yaklaşımda bulunulmuş olur. diğer konularda abilerimiz tecrübelerini yazmışlar zaten geçmiş olsun... :)

19. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Tavuk poposu olayı tamamen ayağın uzun süre terli kalmasından dolayı oluyor.Doktor un bana dediği böyleydi.
    Nisan aylarında topuğum da aynı sorun çıktı.Haziran ayında denizin de temiz olmasını fırsat bilerek sabahları ve akşamları sahilde 10,15 dakika yalın ayak gezintiler yaptım.Bir hafta sonra hiç bir sıkıntım kalmamıştı.Tamamen o izin kaybolması tabi biraz uzun sürmüştü.Deniz suyunun deriyi yenilemesi ve iyileştirme özelliğini bildiğim den kendim böyle bir yöntem denemiştim.
    Allah a şükür bir daha tekrarlamamıştı.Tabiri yerindeyse Bizim gibi ekmeğini ayaklarıyla kazanan insanlar için ayak rahatsızlığı çok kötü oluyor.
    5 yıl önce halı saha da sol ayak bileğimi kırmıştım ve sol yan bağım yırtılmıştı.Aylarca işimden uzak kalmıştım.
    Sonrasında ise ne kadar randımanlı çalıştığım da soru işaretiydi.

20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Mekapa para vermeyin , almayın başka marka mı yok.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş