Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ayak üstü telefonda dolandırılıyordum.

'Sohbet' forumunda bykadir tarafından 19 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar beni az evvel 02129120248 nolu telden aradılar. Bana garanti bankasından aradıklarını daha önce kart ödeme güvencesi hizmeti aldığımı (doğru kullanmadım ama almıştım)iptal etmek istiyormusunuz değilse 2015 de her ay 58tl karttan kesileceğini söyledi. Bende o kartı kullanmadığımdan tamam dedim. Adam kart numarasının başı ve sonunu söyledi. Aradaki dört numarayı istedi verdim. Kart nosundan ne olacak diye. Sonra son kullanım tarihini istedi onuda verdim. Benden güvenlik kodunu yönlendireceği bilgisayara söylememi istedi. Bende vermem sana güvenlik kodunu dedim. Adam alışveriş yaparken sanki görünmüyormu dedi. Zaten bana değil bilgisayara söyelyecen dedi(sanki bir şey değişecek)ısrar ettikçe etti. Bende tamam yönlendir dedim adam yönlendirince teli kapattım. Tekrar aradı açmadım. Hemen garanti müşteri numarasını arayıp anlattım olanları o da o no bize ait değil zaten biz senin kart güvenlik kodunu ne yapacaz dedi.Güvenlik kodunu verdinmi dedi bende hayır dedim. O zaman iyi, ama yinede kartı kapatalım yenisini yollayalım dedi bende kapattırdım.
    Arkadaşlar o nuyo nette aradım ve de herkese benzer yöntem kullanmışlar. Adamlar adresime kadar biliyor(yanlız eski adresim).Aklıma takıldı bu bilgileri nerden alıyorlar. Benim tarihine kadar aldığım hizmeti de biliyorlar. Gidip şubeden hallederim ben diyorum adam yok oradan yapamazsınız diyorlar. Siz siz olun bu veya buna benzer bir numaraya dikkat edin.Ayak üstü dolandırıyorlardı.Adamlar o kadar profesyonel olmuş ki gram sapıtmıyor.

mursel_balci ve canhakan bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

Geçmiş olsun

Tepe Taklak Candır

bykadir bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam geçmiş olsun benide iki yıl önce Sigortacıyım diye bir no aradı 0212... İdi garati bonus kartımın sigortsını yaptırmaya devam edip etmeyeceğimi yok ettirmezsem kartıma her ay belli bir tutarın sigorta bedeli olarak yandıyacağını anlattı ben tamam ben garati şubesinin bir arka sokağındayım şubeye geliyorum deyip kapattım ve gerçekten şubeye girip müşt. Temsl. ne durumu anlatacaktım ki baktım bir bayan müşteri benim anlatacaklarımı anlatıyor ve cevabıda dinledikten sonra anladım ki Dolandırıcılar.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

bykadir bunu beğendi.
  4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Oncelikle gecmis olsun ucuz atlatmissiniz. Ayrica tesekkurler verdiginiz bilgi icin dikkatli olunmali bu konularda.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bykadir bunu beğendi.
  5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağolun arkadaşlar.

Asel & Kaan Efe aynı seninkine benzeyen bir durum. Belki aynı teşkilat.

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Anketörü
    Sigortacısı
    Tatil kazandınız diyeni
    Büyük ikramiye kazandınız diyeni
    Sağlık hizmeti yenilenecek diyeni
    Numaranız kopyalanmış diyeni...

Alayı aradı... Hepside bugüne kadar benden ba... yı aldı... Polise de şikayet ettim ama biz bulamayız onları dediler :))

Kısaca devlet görmezden geliyor...

Numaramı nerden buldunuz diyorum TC noyu, adresimi herşeyi şakır şakır sayıyor nasıl buldunuz diyorum referans,üyelik yada veremeyiz diyorlar... 3. şahıslara servis eden biri var ama kim...? ahhh bilsem :) Tıklayacam tahtasını da tıklatmıyorlar :D

bykadir bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kadir abi şu saatten sonra sana kişisel bilgilerini başka kişilerle paylaşan bu bankayı irdelemek ve hatta gerekirse kanıtlayıp şikayet etmek kalır, pekçok kartın başı ve sonu numarası benzer şekilde aynı olsada, kişisel adresiniz, kaç tane kartın olduğu, sigortası olup olmadığı gibi şeyler nasıl oluyorda başka kişilerin eline geçebiliyor bunu bankaya sorup kanıtlaman iyi olurdu, bu bilgileri saklamak korumak zorundalar, uğraşmıyoruz böyle şeylerle şahsen bende uğraşmazdım ama bir ortaya çıksa o banka biter. Çocuk oyuncağı değil.

geçmiş olsun abi.

bykadir bunu beğendi.
  8. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Geçmiş olsun

Yanma odasından gönderildi.

bykadir bunu beğendi.
  9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Böyle şeyler Türkiyede yıllar sürüyor. Benim arkadaşı bir alışveriş sitesinden dolandırdılar(sahibinden benzeri bir site).adama ilan vermiş pahalı olan bir ürüne ucuz bir fiyat vermiş. Arkadaşta atlamış hemen adamla iletişime geçmiş adam parayı havale et göndereyim demiş adama parayı havale ediyor. Ondan sonra adam izini kaybettirmiş. Adamı mahkemeye veriyor. 2 sene olmuş adamdan hala havadis yok mahkemeye bile gelmiyormuş. Adamın dolandırıcılıktan sabıkalı biri. Bu olayın ispatını isteyecekler o zor bir durum.

Adamlarda eski bilgilerden yarım yamalak var kalan şeyleri benden öğrenmeye çalıştılar. Ben noyu netten araştırdım. Bir tek garanti değil aynı numarayı başka banka kullananlara da yapmışlar.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 19 Kasım 2014
  10. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Daha önce bir yerde denk gelmiştim ama neresi olduğunu söylersem yalan olur gerçekten hatırlamıyorum bir sistem açığından yada o tarz bir şeyden yararlanıp bütün bu bilgileri ele geçirebiliyorlarmış ama güvenlik koduna erişemiyorlarmış tam olarak hatırlayamıyorum nerede okuduğumu o yüzden tam sağlıklı bir kaynak veremiyorum ama geçmiş olsun

bykadir bunu beğendi.
  11. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağol bende sanki haberlerde duydum gibi. Banka müşterilerinin bilgileri dışarı sızmış diye.

12. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Aynisini dun babama dediler babamda ana avrat sovdu kapadi teli :D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 19 Kasım 2014
    memo_58 ve bykadir bunu beğendi.
  13. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Kardeşim geçmiş olsun. Geçen haftada beni polis aradı benim araca çarptıklarını söyledi bana ismimi ve soyismimi sordu plakayıda söyledi bende kızdım sen kimsin lan sana ne isim verecem dedim kapattım :) sonra arabanın yanına gittimki gerçekten polismiş :D Valla yine arasalar yine vermem, vermemek lazım.

bykadir bunu beğendi.
  14. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    geçmiş olsun.
    bu bilgiler bunların eline nasıl geçiyor?

bykadir bunu beğendi.
  15. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun abi... :(

bykadir bunu beğendi.
  16. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öncelikle geçmiş olsun Aynı şekilde banada ulaştılar gece vardiyasından çıkmışım öğle vakti tam uykunun en tatlı yerinde tel caldi actim garantiden sigorta yaptirmişımda suresi dolmusta yeniletmezsem para kesilecekmişte .adsm sayiyor ama ben dusunuyorum boyle bir islem yaptimmi kredi karti bilgilerini isteyince jeton dustu . ben sigortam filan yok sen nereden aldin bilgileri diye sorunca telefonu yüzüme kapattı sonradan araştirdim dolandirici dikattli olmak gerek

bykadir bunu beğendi.
  17. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun abi, bankalar bence bu bilgileri satıyor, zira mesela dolandırmak amacı gütmeyen sigorta firmaları da peşimize takılıyor. İşte "kredi çekmişsiniz, sigorta yapalım" diye... Müşteri Bilgilerini bence ya banka yada bankadaki çalışanlar satıyor...

bykadir ve memo_58 bunu beğendi.
  18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    O. çocukları şerefsizler beni de 444 53 08 no lu telefondan aradılar.. Bilmem ne sigorta poliçesini yenilememi istedi onaylıyormusunuz dedi.. hayır dedim dedi.. İptal durumunda adınıza 1500 tl +masraf+avukat parası iş adresinize yollanılacak dedi.. Ben öyle bişey yaptırmadım, hem kredi kartı kullanmıyorum dedim (yeni iptal ettirmiştim).. Ama sistemde ***4416 ile biten bi kartınız var, bu kart sizin değil mi? evet ama iptal ettim.. bilgilerinizin güncelliği adına anne kızlık soyadı vs. vs. istedi.. telefonu kapattım, ısrarla aramaya devam etti.. sonra hemen internetten sorgulattım numarayı yazar yazmaz sakın kanmayın diye konular gördüm.. dolandırıcıların yeni oynuymuş.. sonra bankayı aradım güvenlik sebebi ile kartımın iptalini ve beni böyle bi numara aradığını söyledim.. hemen kartı iptal ettirdim.. teyit etmek için bi daha aradım bankayı.. kartınız iptal olmuştur, iptal olan kartınız bi daha açılmaz merak etmeyin dendi.. ANASINI SATIYIM Bİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE BAĞLANCAZ, YOK 1 E BAS, YOK 3 E BAS, YAHU ACİL DURUM 4 DK DA ANCA BAĞLANDIM..!! neyse allahtan dolandırılmadan atlattık. polisi aradım şikayet ettim, biz bişey yapamıyoruz diyorlar..

sonatım51, memo_58 ve bykadir bunu beğendi.
  19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar sağolun. Ortalık dolandırıcı dolu.Korkarımki yakında arayıp senin adresi biliyorum diyip tehditle para toplayacaklar.

Arkadaşım durum seninkiyle aynı ama işin garibi adamın bahsetti hizmeti daha önce almıştım. Fakat baktım gereksiz bir şey bende iptal ettirmiştim. Acaba tam iptal olmamışmı. Diye şüpelendim taki adam kartın güvenlik nosunu isteyene kadar.
    Daha öncede ben aynı sen gibi gece vardiyasından çıktım. Tam uykumun arasında polisim diye aradılar.Adama küfür edip kapatmıştım. O zaman haberler falan bahsetmiyordu. Daha yeniydi bilinmiyordu yani, şimdi herkes biliyor. Şerefsizler tezgahı iyi kurmuşlar. Adam yakalansak ne olacak 5-6ay yatıp çıkarız diyor. Adam ambulans yakıyor, otobüs yakıyor, polisimizi öldürmeyi kastediyor da onlar bile ceza yemiyor ülkemizde.Polisimiz bile bıktı. Benim arkadaş düğünlerde org çalıyordu adamın komple tesisatı çaldılar(8-10.000tl)Çalanı polis biliyor. Adam 32 yaşında böyle suçtan 27 sabıkası varmış. Polis arkadaşa ne dese beğenirsin şimdi biz bunu kaç kere yakalamışız. Bizyakalıyoz az yatıyor çıkıyor. Bıktık demiş. Hem sen paranı zor alırsın git başka yöntem kullan demiş. Arkadaşın tanıdıkları aracıyla adamı tehdit ettiler de paranın az miktarını kurtardı. Yani bizde durum bundan ibaret.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 20 Kasım 2014
  20. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu gibi durumlarda sizi arayan numaraların bankanın kendi numarası olduğuna dikkat edin arkadaşlar. başka numaralardan arandığınızda telefonda kesinlikle gizli bilgileri vermeyin. Bu ülkede siz kendinizi korumazsanız adalet falan yok kimse sizi korumaz!!!

Telefonda size birşeyler satmak isteyen kişilere hee, evet, tabi, oldu gibi olumlu yanıtlar vermekten kaçının. Sistemden bu yanıtlarınızı kaydedip telefonda satış yapıyorlar. Sonrasında giren çıkan vatandaşa...

bykadir bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş