Değerli forum üyeleri sorunum; aracımla özellikle yokuşlarda gaza basmama rağmen vites yetersiz kalmaya başlayıp devir düştüğünde bir şıkırtı sesi geliyor ayrıca aracımın debriyaj balatasını yeni değiştirmeme rağmen bir performans düşüklüğü var basıyorum gaza devir 4000-4500 oluyor araba bağırıyor ama gitmiyor forumda araştırdım ve sesin avans vurması olduğu kanaatine vardım. Yine forumdaki araştırmalarımda bunun düşük oktanlı yakıtların enjektörün tıkaması sonucu oluştuğunu öğrendim. Sonuç olarak bu sesin giderilmesinde vearacıneski performansına kavuşması için. 1. Avans ayarımı yaptırmam lazım. 2. Enjektörü temizletmem sorunu çözermi. 3. Enjektör temizleyici katkılar sorunu çözermi 4. Carbon Clean çözüm olurmu.(bunuda araştırdım ama kafam karıştı bu carbon clean olayında) 5. Performans düşüklüğü yukarıdaki nedenlerden bağımsız bir sorundan mı kaynaklanıyor ? Değerli fikirlerinizden dolayı şimdiden teşekkürler
sadece bunu göz önüne alarak bir cvba varırsak aracın bujilerinden kaynaklanan veya ateslemesistemindebir sorun olabilirmi acaba?devirden düşme olayında ise gaz yememe gibi bir durum varmı??
Aracın bujilerini değiştireli 1,5-2 ay oldu çalışmada sorun yok yalnız araba geç topluyor örneğin birinci viteste yarım debriyaj yapıp gazı göklediğinde lastikten çıkan sesler insanları biraz tırstırırdı ama şimdi onu bile yapamıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifaraba sollamaya korkuyorum bizimki toparlanacakta aracı sollayacakta bende sağ şeride kaçacam diye, bu nedenle yakıt sisteminde bir problem olabileceğini düşünüyorum ki arabadaki şıkırıtı sesini bir kaç kişiye dinlettim yakıttan yapıyor düşük oktanlı yakıttan dediler ama çözümünü söylemediler bişi olmaz dediler bende forumda araştırdım. yukarda yazdığım sonuca ulaştım.
Aracınız normal şartlar altında avans vuramaz. Bunu önlemek için vurunu sensöründen bilgi alan beyin geç ateşleme yaptırır. Büyük ihtimalle aldığınız yakıtta, enjektörlerde, yakıt pompasında yada avans için çok büyük önem taşıyan krank mili pozisyon sensöründe bir arıza var. Ateşleme sisteminde olası bir arıza rölantide dalgalanma ve motor sesi olarak tespit edilebilir.
getz 1.3 otomatik düşük devirde ilerlerken obd den baktığımda 2500 devirde 26 olan ateşleme avansı hızlanmak için gaza bastığımda 14 oluyor ve motor boğulup bayılıyor ayağımı gazdan çekince avans tekrar yükseliyor ve gaza az basarsam çekiş harika oluyor ama rampalarda veya yüklüyken aynı şeyi yapamıyorum Gaza yüklendikçe avans düşüyor ve araç bayılıyor... Ayrıca sağında solunda duvar olan bir yoldan ilerlerken gaza yüklenince şıngırtı şeklinde ses geliyor gazdan ayağımı çekince ses kesiliyor gaza basınca ses gelmeye devam ediyor. Avansın böyle davranması çekişi etkilermi ve bunu neden yapar teşekkürler...