Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

atikerden kaynaklandığını sanıyorum

'LPG Sistemleri' forumunda atilla-simsek tarafından 11 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. atilla-simsek

atilla-simsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar accentmilenyum 1.5 GLS aracıma atiker sıralı taktırdım araç sabah ilk çalıştığında benzinden daha henüz gaza geçmemişken titreme yapıyor haliyle insan biraz gaz vereyimde araç kendine gelsin hissine kapılıyor bu esnada ayağım gaza gider gitmez aracın devri 900 den 500 e iniyor ve stop ediyor. Tekrar çalıştırıyorum bu kez de egzoz dan pat pat ses geliyor sanayiye götürdüm tüm bakımlarını yaptırdım gaz ayarı gaz filtresi filan.. hiç bişey değişmedi. SİNİR OLDUM ARACI BENZİNDE KULLANIYORUM ŞU AN VE HİÇBİR PROBLEM YOK SİZCE BENİM ARAÇTAKİ PROBLEM ATİKERDEN Mİ?? ATİKERDEN SE EĞER NE YAPMALIYIM??

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Atiker'den değil, LPG ayarınızı yapan ustadan kaynaklanıyor. Forumda arama yaparsanız bu sorunu nasıl giderileceğini anlatan bir çok yazı var.

3. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Benimde buna yakın sorunlarım vardı. Sabahları ilk çalışmada benzindeyken devir düşmeleri filan oluyordu. Serdar beyin tavsiyesiyle başka bir ustaya iyi bir lpg ayarı yaptırdım ve düzeldi. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. atilla-simsek

Alınan Beğeniler:
    0
    İkinize de ayrı ayrı teşekkür ederim sanırım lpg enjeksiyon değerleriyle benzin enjeksiyon değerleri birbirine yakın olarak ayarlanmalıymış. yaptıracağım inş. sağolun

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bunun daha doğrusu;

bezindeki benzin enjeksiyon süresi gazdaki ile aynı olmalı. Araç rölantide ve benzinde çalışırken 3.2 ms benzin enjeksiyon süresi var ise gaza geçince de bu benzin enjeksiyon süresi sabit kalmalı yada +/- %5 içinde kalmalı.

6. biolog2603

biolog2603 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar abi bu süreler nasıl eşitleniyor saygılar
    bu sürelere dikkat eden bi usta görmedim daha çok yaıyo diyorum
    bilgisayra bağlıyolar kalibrasyon yapıyo herşey normal diyip nakiti alıp gönderiyolar:) saygılar

7. t_meyveci

t_meyveci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bende de var ya atiker taktırdım bende götürmediğim atiker bayisi kalmadı hep bakıyorlar ayarlara bakıyor çok güzel hiç bir sorunu yok diyip gönderiyorlar anlamadım bu sorunu ve hep motorcuya yada servise gönder diyip duruyorlar hep kendilerinden atmaya çalışıyorlar.

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    şeytan kulağına kurşun bi sorun yaşamadım henüzhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

9. atilla-simsek

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Ağabey ben aracı tekrar götürdüm dediğinizi der aynen ilettim bana son olarak aracın beyninebir ek aparat takılacağını bunun 50 tl değerinde olduğunu bu sorunun artık yaşanmayacağını söylediler adamlara anlatrıyorm anlatıyorum nuh diyorlar peygamber demiyorlar sence o aparatı taktırayımmı???

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende aynı sorunu yaşadığımda banada onu takalım bunu takalım yok enjektorlerı degıstırın bu enjektorler uyumlu degıl gıbı bırsuru abuk sabuk seyler önerdiler. Mesela 3 günlük enjektörleri yeni avrupa enjektörlerle değiştirince sorun düzelir dediler 350 TL para istediler. Hiç birine kulak asmadım. Serdar Beyden aldığım bilgiler yaptığım araştırmalar sayesinde sayesinde olayın sadece yanlış lpg ayarından kaynaklandığını anladım. Gittim güzel bir lpgciye, adam 300km benzinde kullan gel hallederiz dedi. Lpgnin sigortasını söktüm 300 km sadece benzinde kullanıp gittim güzel bir lpg ayarı yaptılar. Neredeyse 1 sene oldu canavar gibi kullanıyorum. Sorun filan kalmadı. Bence sizden para koparmaya çalışıyorlar.

12. atilla-simsek

Alınan Beğeniler:
    0
    paylaşımınız için çok teşekkürler sanırım şimdilik tek sorunum kaldı o da Elazığ da iyi bir lpg ayarı yapacak bir usta bulmak...

13. mbykayalar

mbykayalar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi akşamlar Ben İzmir Narlıdere'den Bünyamin benim 2001 model Accent var.Takribi 7 ay önce Atiker sıralı sistem taktırdım.50 gün öncede 60 000 Km bakımını Hyundai Çakırlarda yaptırdım.Sabah ları aynı şekilde bir iki titreme devirin kendi kafasına göre rölantide 2000 devir den birden bire 500 lere düşüp stop etmeye başladı.Hiç daha önce görmediğim 3.seferde çalışmalar da cabası.iki üç dakika içinde gaza geçince her şey normal.Bende moral sıfır tabiki.Bu gün daha servise gittim aynen şunu söylediler"bu sorun sadece accent modellerinde olmakta ve biz bunu çözemedik.değiştirmediğimiz parça kalmadı sorun devam etti.İstanbula durumu bildirir mesaj attık çevap gelmedi sorunu servis olarak çözemedik siz en iyisi lpg yi takan firmaya tekrar ayarlattırın.lpg nin beyinle accentin beyni uyuşmadığından yapmakta gibi bilimsel bir açıklama ile beni yolladılar."Özel bir hyundai servisine götürdüğümde ise enjeksiyon önündeki kelebek vananın giriş ve çıkış hortumlarının sökük olduğunu gördüm.Karbüratörlü sistemlerden hatırladığım kadarı ile sıcak su geldiğinde rölantiyi düşüren bir sistem gibi aldladım ama size sormak istediğim enjeksiyonlu bu sistemlerde aynı göreve mi delalettir yoksa başka bir amacımı vardır.Birde lpg yi taktırdığım yere gittiğimde tam olarak arızayı nasıl anlatmalıyımki diğer arkadaişlar gibi benide bir şey yok deyip geri göndermesinler ilginize teşekkür ederim

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LFT değerlerinizin normallin dışına çıktığını, bu nedenle sabahları geç çalışma, tekleme gibi sorunlar yaşadığınızı söyleyebilirsiniz.

15. mbykayalar

mbykayalar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginize teşekkür ederim kolay gelsin sağolun

16. atilla-simsek

Alınan Beğeniler:
    0
    ben Serdar bey den aldığım bilgilerdendolayı aracı benzin alıp kullandım ayar yaptırmaya gittim adamlar gerek yok bir role takarız olur biter dediler neyse çıktım ordan aldım gaza anasını satayım yine bozulsunda bi çatışayım şu adamlarla diye geçirdim içimden. ama o gün bu gündür bi problem kalmadı anlamadım valla n'olduda bu araç düzeldi. ayar yaptırmadım ama şimdi bi problem yok

17. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aynı problemi benim 2003 model elentra da yaşadım. atikere gidiyorum kabul etmiyorlar daha beş aylık tüp. sanayiye gidiyorum enjeksiyonlar fazla işiyor mutlaka değişecek diyorlardı. ama sonunda bir usta buldum senin arabanda hiç bir hata arabayı 100km benzinde kullan dedi. dediğini yaptım hiç bir sıkıntı kalmadı. 2000 tl masraftan kurtuldum. TÜM SIKINTI ATİKER DEN.varaba çalışmıyor gaza geçene kadar anamı ağlatıyordu. sadece çeyrek depo benzin kullan. o kadar tüm dertler sıkıntılar geçiyor. tekrar yapınca tekrar aynı işelmi yap devam.

18. cemoko

cemoko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de 2001 accent gls var. 1 yıl önce atiker taktırdım. 3-4 ayönce de ben de aynı sorun başlamıştı. sabah ilk çalışığında sönme, gaza basınca eksozdan patlamalar falan. Gaza geçince düzeliyordu. benzinden kanaklandığını düşünerek hyundai tamircisine götürüdm. Benzin emisyon değerleri bozulmuş dediler. ayar yaptılar düzelmişti. 2 gün benzinde kullandım. Hiç problem olmamıştı. 3 gün gaza geçtim. 4. günde tekrar problem başladı ve her geçen gün arttı. Gaz benzin emisyon değerlerini bozuyordu. Tekrar Hyandai tamircisine gidip benzin değerleri ayarlattım. düzeldi. 2-3 gün benzinde kullandıktan sonra lpg' ciye gdip mevcut lpg proğramına reset attırıp, proğramı yeniden yüklettim. Ondan sonra sorun kalmadı. Bir de bunu denerseniz sorununuza yardımcı olacaktır.
    Burdan atikerin hyundai bu modellerine pek uyumlu olmadığını anladım.Çünkü diğer brc ve lavota gibi ürünerini kullanan arkadaşlarda bu probleme rastladıklarını görmedim. Zannedersem atikerin yazılım proğramı biraz yetersiz. zamanla uyumsuzluk nedeni ile benzin emisyon değerlerini bozuyor. Bu da herhalde yazın erken ısınma nedeni ile benzini pek kullanmadığından benzin değerleri bozulabiliyor. Çünkü sorunum yaz ortasında başladı. Yazın hiç olmazsa 4-5 günde bir 8-10 km kadar benzinde kullanmakta yarar olabileceğini tahmin etmekteyim.

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz. Kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

LPG kitlerinin hepsi hyundai ile uyumlu. Uyumlu olmayan tek faktör ayar yapmayı bilmeyen ustalar.

20. ozkan2763

ozkan2763 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İsmail özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    slm benim araba 1.3 admire 2,5 ay oldu lpg taktıralı atiker marka son bir haftadır sabah çalıştırdığımda gaz yemiyor ikinci üçüncü çalıştırmayla gaza durduğum yerde gaza geçene kadar kımıldamıyor tüpcüye gösterdim bilgisayara bağladı ayarları çok iyi normal dedii benzin motorundan yapar dedi tamirciye geldim o ilk önce benzin filtresini değiştirdi çok kirliydi bundan da olabilir dedi bi gün sonra yine gittim benzin motoru değiştiler yine aynı Allahtan tekrar söktürüp iade ettim motoru nasıl düzelecek bilmiyorum burayı okudum bi arkadaş benzinde binilirse düzelir demiş en mantıklısı hangisi ne yapmam gerek bu arada servise sordum o da tüpü çıkar halledelim diyorlar:) kışın yapar diyorlar..

Bu Sayfayı Paylaş