Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Atiker Sizce nasıl

'LPG Sistemleri' forumunda ilkersevuker tarafından 14 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aracıma fiyat uygunluğundan dolayı atiker sıralı taktırmayı düşünüyorum.Aracım 1.4 team era .daha önce taktıran varsa yorumlarınızı bekliyorum

2. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    LPG basliginda biraz arama yaparak istediginiz bilgileri bulabilirsiniz. Bence cok vasat bir kit, butce varsa daha kaliteli kitler ileride basinizi agritmayacaktir. Moderatorumuz Serdar beyin bu konudaki dusuncelerini dikkate alin derim.

3. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    atiker ar-ge konuşunda çok başarılı! bu işe çok para yatırdı! atiker ile yabancı firmaların kullandığı enjektörler aynı. dolayısıyla tek fark isim. bende yerli yatırım olan atikeri kullanın... kullananlara da sorun geneli memnun. yedek parça sıkıntısı yok en azından. sadece isim yüzünden 500-1000 lira fazla ödemeyin derim ben. tabi yine son söz üstadlarınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Reklamlardan ibare bir marka. Problem olduğunda kiti taktırdığınız yer dışında bir yere gittiğinizde burun büküyorlar. Pek ilgi alaka olmuyorlar. Belki diğer markalardada aynı sorun vardır ama ben genelde Atiker adından böyle şeyleri duydum...

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Atiker normal bir kit. Kaliteside tartışılacak bir konumda değil, piyasadaki diğer kitlerden +/- farkı yok. Fiyat olarak makul olmasının en büyük nedeni sürüm + tank üreticisi olması. Fiyatlarını net bilmiyorum ama 900 lira gibi bir rakam olması lazım. Bunun üzerine 100-150 lira daha koyarak normal olan kit'lerden biraz daha üstün özellikleri olan bir kit'te alabilirsiniz, örneğin Dual beyni olan Vogas Plus. Çıtayı biraz daha yükseltirseniz CGS yada Teleflex öneririm. Eğer çok km yapacaksanız ve daha yenilikçi bir sistem istiyorsanız Vialle biçilmiş kaftan.

Eğer yok ben hesaplı bir kit almak istiyorum, yılda çok km'de yapmıyorum diyorsanız geriye kalanların hepsi aynı kalitede. Burada dikkat edeceğiniz en önemli husus kit'in montajının ehil bir usta tarafından yapılması.

Siz yanlış hatırlamıyorsam Kocaeli'nde ikamet ediyordunuz. Eğer pazarlığınız sıkı ise Derince yolu üzerindeki FS Otogaz'a gidip Faruk beye selamlarımızı iletip CGS için pazarlığa oturmanızı tavsiye ederim. Ama sıkı pazarlık edin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. volkan23

volkan23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2009 model era team abs'em var lpg taktırsak nasıl olur .performansda düşermi?

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Öncelikle performans için yanlış araç seçmişsiniz. LPG 'nin ayarıyla ilgili bir durum bu, en ekonomik ayarda mutlak performans kaybı yaşarsınız. Tabii bu olay kit'ten kit'e değişir. Örneğin Vialle taktırırsanız bir miktar performans artışıda olabiliyor (emme manifoltunda soğuma ile yoğunlaşmadan ötürü). Şu an aracımda özel bir ayar kullanıyorum, LPG ile benzinde yapamadığı son sürate ulaşıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : MSC

8. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kaliteli bir kit ve fakat mutlaka iyi bir montajla performans eksikligi hissetmezsiniz. Tasarrufunuz km.de yaklasik 10 kurus olur, bu da kabaca 10.000km.de 1.000TL tasarruf anlamina gelir ki normal bir kullanici zaten bir senede bu km.yi yapar ve kitin parasini amorti etmis olur.Sonrasi ise cebinize kalir, boylelikle daha cok km. yapar ve arabanizin keyfini cikarirsiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. mtanyeri

mtanyeri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 1.4 era team var, 50 tl lik benzin attım 120 km yol gidebildim sizce normalmi? ne yapmamı önerirsiniz.

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. Misafir

Misafir Guest

hiç normal değil ben ilk aldığımda aracı tank bomboşken attım 52 lira aldı ve ayarları tam olmadığı halde 290km yol gittim.şuan ayarları vs yapıldı 1500km yi aşkın yol yaptım ve km de en fazla devirli kullansam şehir içi 160kuruşu geçmiyor.
    ayrıca atiker taktırdım ve çok da memnunum ilk ayarlar oturana kadar birkaç kere gidip geldim ama bunun hepsinde olduğunu duydum.bence gayet iyi ekonomik ve sorunsuz bir kit ve en önemlisi montajı yapan ustanın iyi olması gerekir...

12. mtanyeri

mtanyeri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet şehir içi. Ama benzinli araç lpg yok.
    Düzenleyen : mtanyeri

13. Misafir

Misafir Guest

pardon ben de lpg li anladım...benzinde çok devirli kullanımda ani kalkış duruş vs de olursa yakıyor geçici 1,4era kullandım benzin dayanmadı

14. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Serdar ,bey nasıl bir ayar bu..sonuçta aynı kiti kullanıyoruz :)
    bu arada mimgas dan şu an için memnunum sorun yok.devir kaybıda yok.
    full depo 450 km gidiyoruz.
    tek sorun biraz ses yapiyor.

15. Misafir

Misafir Guest

serdar abi nasıl bir ayar o bizim de ihtiyacımız var ona :)

16. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
  17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Yüksek devirde yüksek miktarda gaz enjeksiyonu :) En son gittiğim usta yaptı ayvalık'ta. 4.000 devir altında ekonomi, üstünde performans/çok yakıt. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifBizim motorlar zaten üst devirlerde bol yakıt+performans seviyor :)

18. Misafir

Misafir Guest

ayvalığın neresinde abi o?yazın adres isterim senden yazın burhaniye pelitköy civarında oluyorum

19. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey fs otogazıda faruk beyıde çok iyi tanıyorum.önceki aracım olan tipoya orada brc sistem taktırmıştım ama elimizdekini avucumuzdakini eraya verdğimiz için maddi bir sıkıntı var.oyuzden atiker diye düşündüm yoksa bende cgs düşündüm ama 1700 diyorlar

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bence bir görüşün, 990 TL10 taksit yapar size ayda 100 lira. Ay içinde yakacağınız fazla benzin ve gazıda hesaba katarsanız zaten 150 seviyelerine çıkar bu rakam. Bence görüşün 10 taksit CGS taktırın, başınızda ağrımaz. Selamlar.

Bu Sayfayı Paylaş