Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

atiker lpg taktırdık en sonunda

'LPG Sistemleri' forumunda centub tarafından 8 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar arkadaşlar o kadar konuşma düşünme hesap kitap işlerinden sonra en en en sonunda şimdi sanayiden geldim daha terim kurumadan yazıyorum abiler atiker lpg yi taktırdık montaj ve proje çizimi dahil simit tüp stepnede 1000 tl ye mal oldu ocaktada muayene var ondan öncede bir ruhsata işletme işi kaldı bakalım cuma günü senelik izne çıkıyoruz hayırlısı gittik geldik diyene kadar 6500 kilometre yol devircez gene ama bu sefer tüplü gitçez hayırlısı resimlerini çekince atarım ilk yorum larınıda yazarım herkese ii akşamlar....

2. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanınız.

3. Adanus01

Adanus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı uğurlu olsun.6500 km de heralde 2 taksitin parasını amorti edersiniz.Güle Güle kullanın.

4. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı olsun bende 1.4 erama atiker taktıracağım.anlamadığım ocakta muayene varsa ozamana kadar işletmedenmi kullanacaksınız

5. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    lpg takıldıktan sonra artık muayenın zamanı farketmıyor 1 hafta suresımı ne var o sure ıcınde muayene gırıp hem lpg hem arac muayenesı ruhsata ıslenıyor bu sayede muayenen erkene alınmıs oluyor

6. krmzseytan

krmzseytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı uğurlu olur inş ben de yeni taktırdım da projesini vizeden önce çizdirirseniz sizin için daha uygun olur benim vize ağustosta konuştuk anlaştık o zaman çizecekler projeyi ve ruhsata işleteceğiz... yanlış bilmiyorsam veya yanlış anlamadıysam proje çizildikten 40 gün içinde tüp ruhsata işletilmezse çok olmasa da bir cezası varmış

7. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim seneye kasımda bitiyor muayene sürem sizce ne yapmam gerekiyor

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TD height=10 vAlign=top align=left>
    <H1></H1>

<TD vAlign=top align=left>

<DIV id=post_message_10675>LPG' yi RUHSATA İŞLETME PROSEDÜRÜ

1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve GARANTİ belgesi alınacak.

2. Bulunduğunuz yerdeki Araç vergi dairesine giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alınacak. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 YTL)

3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO (Makine Mühendisleri Odası) sızdırmazlık birimine gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 YTL)

4. Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız. Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız. (Bunu sigortacıya söylerseniz yardımcı olurlar) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

5. Araç Vergi dairesine yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini Karayolları Araç Muayene İstasyonunda yaptıracaksınız. İstasyonda EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

6. Trafik Tescil Bürosuna giderek, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 YTL)

7. Aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Bedeli:10ytl )

Şimdi elinizde "lpg projesi, fatura, garanti belgesi, sızdırmazlık raporu (ya da ruhsatı), EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" var.
    Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.

8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Trafik Tescil Bürosuna gidip evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İşlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, ya da ertesi gün yeni ruhsatımızı alıyoruz.

http://www.2a.com.tr/LPG-YI_RUHSATA_ISLETME_PROSEDURU.html

Düzenleyen : Coşkun Özcan

9. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler bilgiler için

10. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam ben direkt peşin verdim sanırım gidip geldiğimde cizreden karabük ordan aydın izmir ve ufak bir ege turu ve ardından cizreye geri dönüş 400-450 tlsini sanırsam amorti etçem hemen saolunnn

11. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam ben direkt peşin verdim sanırım gidip geldiğimde cizreden karabük ordan aydın izmir ve ufak bir ege turu ve ardından cizreye geri dönüş 400-450 tlsini sanırsam amorti etçem hemen saolunnn

12. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saolun teşekürlerr

13. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet işletmeden kullancam hocam zaten işletirsem eğer muayenem ölüyormuş ve daha 8 ay var süresi bakalım öyle düşünüyorum hocam bu arada arabam benimde siyah inci 2008 model era 1.4 select modeli.....

14. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet hocamda bende erkene almamak için yapmıcam plan ım o doğrulutuda...

15. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aman ceza yemeyin.iyi tatiller

16. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o cezayı hiç duymadım hocam ama bende aynı sizin tarif ettiğiniz gibi anlaştım o esnalarda çizimini yapçak ....

17. krmzseytan

krmzseytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer ceza yoksa ve projee ozaman çizilip hallediliyorsa süper ama coşkun beyin verdiği bilgilere göre kayıt gerekiyor

19. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saol ilker abi yok ceza yemem abi rahat ol vallaaa tatile ihityacımız var çok bunaldık buralarda darısı herkesin başınaaa

20. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun hocam bu bilgiler süper oldu bende fatura almamıştım yarın gidip faturamı alayım unutmuşuz tatild önüşüde diğer işlemleri halletçez yavaş yavaş....

Bu Sayfayı Paylaş