Merhaba ustalarım daha 10 15 dk önce kablom geldi forumda bayadır geziyorum bende sonunda almaya karar verdim ve hemen laptop'a programları kurup arabaya geçtim gel görki şuan tam ne yapıcagımı bilmiyorum bu arada yaşım 20 üniversite öğrencisiyim... arabaya kaployu takıp ilk değerleri size aldım sadece fotolarını aldım birşey yapmadan kapattım sizlere danışmak istiyorum ne yapabilirz. nasıl yapabilirim ? aracım hyundai i20 1.4 100 beygir otomatik.. birde programı ilk açtıgımda yazılım güncellemesi var yüklemek istermisiniz dedim size sormadan birşey yapmadım hayır dedim bunu yapmalımıyım ?
bunun forumu burası değil ki. www.mscsi.net/destek adresinden yardım alabilirsiniz. motor tam sıcakken bu görüntüleri aldıysanız; * lpg sıcaklığı çok kötü, regülatör sıcaklığı aynı şekilde iyi değil. montaj hatası olabilir, yanlış yerden su alma v.s. * lpg nozulları çok küçük, bu araç sağlıklı yürüyemez. * araç şarjında sıkıntı mı var anlamadım, çalışırken 12.50 normal değil, 13.5volt üstü olması gerekir. * regülatör basıncı yüksek, 1.0 bar a ayarlamanız gerekiyor.
Motor soguktu çalıştıktan 5 dakika sonra aldım bu değerleri 12bin kmdir bu ayarlarda kullanıyorum araci ariza vs birsey yasamaidm nozul değiştirme şansım yok yapabilicek bi ayar varmidir msc forumda da paylaştım yardım eden çıkmadı
Slm lar bu ayar işi zor gibi kabloyu satan arkadaşlarda biraz bıkmış arayanlardan bi kendimiz nasıl ögrenecez her markaya anlatımlı video olsa biraz yardımı olurdu ama sadece atikere yapmışlar biz ayar işine geç kalmışız anlatacak hevesli birini bulmak zor gibi
Tam bu noktadayim hevesim kırıldı benimde ama bozsam da uğraşcam gibi ilk otomatik adaptasyonu denicem
O nozullarla ne yapsaniz olmaz. Dedigim gibi forumu okuyun, full kullanma ve ayar klavuzu bile var forumda. Mobilden gonderildi.
kabloyu almışsınız hayırlı olsun.kablo sağlamdır ama telefona bakan zevatlar kablo kadar değiller. Tavsiyem bunlarla ilgili yazılmış çok makale var. Ben de almak istedim bu kablodan ama satışını yapanın ağzını beğenmediğimden almadım.başka bir ayar kablosu aldım çok ta memnunum. ilk zaman bir otomatik ayar yapın.ben öyle yaptım. otomatik ayar yapınca değerlerine bir göz atın otımatik ayar yapmadan önceki değerleri bir not edin otomatik ayardan sonraki değerlerle karşılaştırın bakalım neler değişmiş. bu size az çok fikir verir sisteminizle alakalı olarak. Ama hep otomatik ayarla da devam etmeyin çünkü sağlıklı bir ayar olmayacaktır. En iyi ayar motorun yüke bindiği anda yapılan ayarlardır.Benim ilk anda teapit ettiğim şey nozullarımın çapı küçüktü. kendim değiştirdim forumlardan okuya okuya. şu an ayarlarım çok iyi daha da öğreniyorum. ve yakıtından da çekişinden de değerlerinden de çok memnunum. Tavsiyem google a çok kez aratıp youtube dan da ilgili videoları araştırın emin olun bir çok soru kafanızda aydınalanacaktır. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa bana özelden ulaşabilirsin. kolay gelsin
sen adamı tanıyor musun? seninle istediğin gibi konuşmadı diye adama hakaret etmek zorunda mısın? 3 gün uzaklaştırıyorum, daha fazla yazarım da neyse diyip geçiyorum. ( Forumlarda kişi veya firmaların onurlarını zedeleyecek hakaret, küfür vs. içeren mesajları yazmak kesinlikle yasaktır. ) diğer taraftan direkt beni ilgilendiren kısım msc elektronik, benim kurduğum bir firma. tek hedefi kablo satmak olsaydı bir forumu olmazdı, uzaktan desteği olmazdı. üreticinin bile kullanma klavuzu yokken oturup iyi kötü bir kullanma klavuzu hazırlamazdı. hiç bir bilgin olmadan verdiğin cevap bile eleştiri yapabilecek kapasitede olmadığını zaten gösteriyor. enjeksiyon süreleri 3ms benzine karşılık 6ms lpg veren kiti öyle otomatik ayarla v.s. düzeltemezsin. @mgboy16 size söylediğim gibi tembellik etmeyin, açın forumu okuyun, atiker fast ile ilgili o kadar güzel bilgiler var ki lpg ustaları bile o forumdan faydalanıyor. Ben size madde madde daha ilk mesajda hatalı kısımları yazdım, siz her ne kadar arkadaşın verdiği boş beleş işe yaramaz bilgiyi dikkate aldıysanızda ben yinede doğru yolu tekrar söylüyorum. http://www.mscsi.net/destek/konu/atiker-lpg-ayar-ilk-deneyim.1264/ zaten görenler yardımcı oluyor size. onlarda nozul değişimi demişler. kitinizle ilgili videolu anlatımlar bile var. http://www.mscsi.net/destek/konu/at...-anlatimi-ayarlar-kalibrasyon-video-yeni.815/ http://www.mscsi.net/destek/konu/atiker-fast-sistem-lpg-oernek-map-ve-noktasalar-muedahele.254/