Arkadaşlar aracım 1.6 sytle ve aracımda atiker marka sıralı sistem var. ERAbam şuanda 100 km de 10.4lt yakıt tüketiyor ve tabiri caizse yumurta taşır gibi araba kullanıyorum. Nereye gittiysem ooo yakıt çok iyi devam et diyorlar. Ama inanmıyorum bu kadar özenerek kullanmaya 10.4lt desene normal kullanmada 11lt nin üstüne çıkacak. Lütfen araç kullanma taktikleri hakkında yazmayın 11 yıldır düzenli olarak araba kullanıyorum. Her ayar yaptırmamda 20tl alıyorlar. Vereceğiniz bilgiler Türkiye' nin her yerinden olabilir. Benim gibi başka arkadaşlar var ise onlarda faydalanır diye düşünüyorum. Sizden ricam önereceğiniz bayii ve son yakıt değerinizi (lütfen litre cinsinden, malum fiyatlar sürekli artıyor) söylermisiniz? Düzenleyen : By_BuZz3r
accent 1,6 2005 model var agrasif kullanırım yeni taktırdım lpg atiker marka 50 tl le 200 km yapıyor yani km:0,250 kuruş arac 93000 km de lpg de yapılan 1000 km ayarınada gitmedim..
1,5km E-5 e kadar 1,5km de E-5 den çıktından sonra toplam 3km geriye kalan 26 km E-5 de ortalama hız 60-90 arası siz buna şehir içi mi diyorsunuz. bir depo 377 km yapsa bunun 39 km si şehiriçi geriye 338 km kalıyor bunu da uzun yol düşünebilirsiniz. yalnız her gittiğim yer bi ayar yapıyor daha çok yakıyor ve verdiğim 20tl de boşa gidiyor. bu yüzden böyle bir başlık açtım. Düzenleyen : By_BuZz3r
sizce şehir dışımı? şehir dışı verilerine göre en uygun sabit 70-80 km hız 5. vites ve 2000 devirde en uygun yakıtı yakarsınız. e5 te bende hergün araba kullanıyorum. kimi zaman 90-100'e çıkarsınız kimi zaten 30-40'a düşersiniz. sabit bir süratte araba kullanmak zordur. tem olsa o da sabah akşam saatleri hariç. belki olabilir. aracınızın zaten şehir içi fabrika verisi ne? onun üstüne 2 litre koyun 10-11 litre lpg yakması çok normal anormal olan bir durum yok. benim aracımda 1,6 motor o da 10 litre yakıyor.
lütfen aşağıdaki linkte 1.6 eraları incelermisiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=17025
sizin araçtaki kit atikerin hangi modeli ? ayar yapanlar neye göre ayar yapıyorlar. ben bakımlara götürdüğümdem bile ayar yapmıyorlar. sıralı sistemlerde eski sistemler gibi ayar işi yok. sıralı sistemler aracın benzin enjeksiyon sürelerine göre lpg sürelerini ayarlarlar. yani sabit bir ayarı yok.
bilgisayara bağlıyorlar bi paket program açıp ordaki değerler ile oynuyorlar. valla kit in ismini cismini bilmiyorum. Düzenleyen : By_BuZz3r
bana link verip okutmanıza gerek yok bunları zaten biliyorum. eğer düzgün bir şekilde aracınızın ne kadar yaktığını öğrenmek istiyorsanız. uzun yolda yakıt tüketimini hesaplayacaksınız. şehir içinde yakıt tüketimini ölçmek bir nevi hikayeden ibarettir. mutlaka kişilere göre ortalama bir değer ortaya çıkar ama bu hiçbir zaman geçerli bir değer olmaz. o konuda verilenlerin çoğu şehir içi yakıt değerleri.
tamam işte abicim bende bundan bahsediyorum yazan arkadaşlar şehiriçi diyorlar ben km nin nerdeyse tamamını E-5 de gidiyorum hem bu başlığı açmamdaki maksat insanların kaliteli yerlere gitmeleri. İşi bilmeyen adamlara gidipde benim gibi 20 20 önüne gelene dağıtmasınlar.
çevre otogaza gidebilirsin, forumumuzun sponsorları arasındadır http://www.cevreotogaz.com/tr/index.asp