arkadaşlar aracımda sıralı atiker var her zaman araç sogukken benzinle çalıştırırken dit diye bi uyarı sesi gelirdi ve araç lpg geçinceye kdargöstergedeki sarı ışık yanıp yanıp sönerdi lpg ye geçinde uyarı sesinden sonra sarı ışık devamlı yanardı dün aracımı çalıştırdıgımda öyle olmadı çalıştırken ses gelmedi sadece götegedeki yesil ışıklar yanideponun doluluk oranınıgöşteren lambalar yanıp yanıp söndü lpg geçince sarı ışıkyandı yeşil ışıklarda sabit hale geldi acaba bi sorunmu varlpg ye geçiş süresinde uzama yok yanlız su dkkatimi çekti benzinle çalıştırdım bu durumla karşılaşınca aracı stop edip tekrar çalıştırmak isterken her zaman tek mrşla alan aracım çift mrşla aldıböyle bi durum başınızageldimi? neden olabilir acaba gösterge :http://www.atiker.com.tr/kitdetay.asp?KitStokKodu=K01.000041&AltGrupID=1&AnaGrupID=1&GrupID=200 Düzenleyen : MUSTAFA42
gaza geçerken; yanıp sönen ışıklar sabitlenir, bip sesi gelir. Eğer ses gelmiyorsa buzzur fişi çıkmıştır yada bozulmuştur.
hocam önce benzinle çalışırken o sarı lamba yanıp sönerdi 2 seferden beri öyle olmuyor sadece dolum yeri söstern ışıklar yanıyo bozulmuş olabililrmi
merhaba serdar bey aracım 2002 elantra atiker marka fast kit takılı aracımda.lpg taktıralı 5000 km oldu..ama araç lpg'de çalışırken enjektorden ses geliyor,araç hızlandıkça ses artıyor ne yapmam gerek.. ilginize teşekkür ederim.
Bu tip bir sesin enjektörden geldiğini daha önce duymadım. Çevre otogaz'ı arıyarak bilgi alabilirsiniz.
Serdar bey bende bir şey soracağım. Benim araçta zavolli var. 1 kere LPG de gaz bitti ve benzine geçerken bib sesi geldi. Şimdi manuel olarak gazdan benzine bir kaç kere geçirdiğimde ses falan gelmiyor bu normalmi?
Merhaba, malesef zavoli hakkında bilgim yok. Her ne kadar AEB Ecu'su kullansada firma firma firmware farkından dolayı bu tip özellikler değişiklik gösterebiliyor.
benim arabada brc. var, ışıkların yanması anormal oluyor. geçen gün aracı aldığımda depoyu fulledim uzun yola gittim ankara-eskişehir arası ışıklara pek dikkat etmemiştim. daha sonra 20 tl gaz aldım yanıp sönen ışık yine devamlı yanmadı bende 50 tl gaz daha aldım ışık söndü sonra bagajı açınca depodaki ibreyi gördüm yarısını gösteriyordu. servise gittim dedim 70 tl gaz var bunda ışık tek yanıyor normal dediler, bugün yine gittim bu kezde 30 tl daha gaz al gel ayarlayalım dediler gittim 30 tl daha gaz alıp geldim bu kezde ayara gerek yok normal dediler gönderdiler ama 30 tl gaz alıncada 2. ışık yandı. depodaki ibre ise yarıyı geçmiş, ustanın dediği ilk ışıklar çabuk sönermiş depo 60 litrelikmiş ve 48 litre gaz alırmış ama benim kafama takıldı 48 litre alıyorsa arabanın deposunda 80-90 TL gaz var
Bende 32 litrelik depo var 26 litre alıyor Fullediğimde 3/4 ü dolu gözüküyor tamamı dolmadığı için. %80den fazla gaz basmıyorlar. Depoyu fulledim 50 km olmadan ilk ışık söndü en son kırmızı ışık yandı 150 km gittim. Depo boşken 25 liralık aldığımda yeşil tek bir ışık bile yanmıyor. Bunlar böyle napalım . Geçen boş depo 30 liralık aldım yanmadı istasyoncu gaz basmadan mı gönderdi diye düşündüm güldüm
yanıp sönen ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra kaç km.daha giderim acaba. ve kırmızı ışık yanarsa araçta gaz bitmiş mi oluyor
Ben 150 gidiyorum.Depo yarıya kadar doluysa kırmızı yanıyor yarıdan fazlaysa sarı ışıklar. Demek Şamandra ayarından. En azından çalışıyorya km den ne kadar kaldığını biliyorum eski arabamda göstergeler bozuldu. Km tutuyordum ne zaman bitecek diye.
en güzelini yapıyorsun km den takip ederek bende depoyu bir kaç kere fulledim daha sonra benzine gene kadar kullandım bir depoyla ortalama kac km gideceğimi biliyorum hatta 30 liralık gazla 50 tl lik gazla ne kadar gittiğinide biliyorum km takip edip ona göre gaz alıyorum
2 sene önce 87 model reno 12 yle işe çıkıyorduk. Göstergeler arızalı. 20 milyonluk gaz alıyorduk tam 84 te bitiyordu defalarca denedik bitmeye ykaın silkeliyordu alıyorduk boşa istasyona kadar.TAbi bazen evdeki hesap çarşıya uymuyordu yolda kalıyorduk.Neyseki sıralı otogazlarda yolda kaldım derdi yok. Benzine geçiyor hissedilmiyor bilehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifHesabımı biliyorum haftada 20 lira aldımmı yetiyor.