Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ateşleme Bobininden Kıvılcım Çıkması

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Akadomasyon tarafından 14 Eylül 2024 tarihinde açılan konu

1. Akadomasyon

Akadomasyon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ad Soyad:
    İsa bekir
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar. Ateşleme bobininden videodaki gibi kabloyu çekince ateş çıkıyor. Diğer kabloları çektiğimde bu şekilde bir sorun yok. Bu bir sorun mu.

Araç benzinde çok yapmasada lpgde 2000 devir altı tekliyor hızlanmalarda sorun yaşıyor. Ayrıca LPG’de klima açınca rolenti bozuluyor ama benzinde yine bu sorun yok.

Video linki : https://youtube.com/shorts/F5glII4V1Q8?si=sENGQal4ylJmfsk6

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,109
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Adı üstünde hocam ateşleme bobini , kıvılcım normal değil mi ? Yine de diğer arkadaşları bekleyelim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Akadomasyon bunu beğendi.
  3. Akadomasyon

Akadomasyon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ad Soyad:
    İsa bekir
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Evet hocam dediğiniz gibi bence de normal. Birinci ve dördüncü silindirlerin ateşleme bobinleri bence düzgün çalışmıyor çünkü videodaki gibi kabloyu çıkardığında hiç ateş saçmıyor ayrıca birinci ve dördüncü silindirlerin buji kablolarını buji üzerinden cikardigimda hiç citcit Çit Çit ses gelmiyor ama üçüncü ve ikinci silindirlerin buji kablosunu buji üzerinden cikardigimda citcit ses geliyor ve arabanın şase noktalarına degdirdigimde şimşek gibi çakıyor ama birinci ve dördüncü silindirin buji kablolarını çıkardığımda ve şase degdirdigimde hiçbir çakma yok. Orijinal diye Karakaşlar otodan aldım daha bir ay olmadı ama sanırım arızalı çıktı onlara da yazdım ama bir cevap alamadım. Birde yine orijinal mars motoru Aldım Karakaşlar Otoda oda 15 gün içinde tamamen bozuldu içindeki çatal kırıldı bundan sonra her şeyi servisten alacağım en azından garantileri oluyor.

Sizce bu bobin ateşleme yapıyor mu? Video: https://youtube.com/shorts/r5rQjhU6-EM?si=2mRKtX19Ln_iU0ST

Son düzenleme: 14 Eylül 2024
    MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,109
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Karakaşlar hem orijinal hem de yan sanayi satıyor , yan sanayi muhtemelen sizin parçalar ama bu kadar çabuk bozulması veya arızalı çıkmadı hiç iyi olmamış. Yetkili servis parça konusunda iyi bir tercih olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Akadomasyon

Akadomasyon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ad Soyad:
    İsa bekir
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Evet çok çabuk bozuldu muhtemelen yan sanayi parçalardı ama bana orijinal diye satıldı. Ateşleme bobini serviste 4000tl %10 indirim ile 3600tl Karakaşlar otodan orijinal dediklerini ve 1 ay gitmeyen bobine 3200tl verdim, orijinal denilen marş motoruna ise 4200tl verdim ikisinde 1 ay gitmeden bozuldu çok kötü oldu. Aracın üstünden çıkan ile aynıydı ama içini bilmiyorum tabiki.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    825
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB

Eskişehir Tolga Hyundai ile konuşun derim, orijinal parça konusunda eksiksiz yardımcı olur.

7. sefakirmit

sefakirmit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    105
    Ad Soyad:
    sefa kırmıt
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    öncelikle videoyu sesli bir ortamda dinlemiş olduğuu belirtmek isterim. görüntü ve sese göre ateşleme yapmıyor ki bunun ses yada ateşe gerek kalmadan aracın çalışmasından anlarsınız, çıkarınca herhangi bir değişim olmuyorsa o gözde ateşleme yokturdur, bu arada elinizle alırken dikkat edin kabloda atlatma falan olursa tehlikeli bir çarpılma yaşayabilirsiniz aman diyelim

8. selimhyundai

selimhyundai Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Öncelikle geçmiş olsun. Bundan 3-4 yıl önce bu firmadan klima radyatörü aldım. Dedikleri gibi orijinal çıktı ve herhangi bir sorun yaşamadım. Bu sene başında oksijen sensörü fiyatı sormak için aradığımda ise bana önce orijinal parça dediler. Konuşmanın devamında, orijinal değilse iade edeceğimi söyledim, üzerinde yazan markayı sorup ürünün fotoğrafını isteyince orijinaline yakın Tayvan vs. malı olduğunu söylediler. Bunun üzerine parçayı servisten alıp orada taktırdım. Yalnız şuna dikkat edin lütfen, yetkili servisten aldığını parçayı dışarda taktırırsanız parçayı garanti kapsamına almıyorlar. Yetkili serviste takılmasını şart koşuyorlar.

MAERKEK ve Akadomasyon bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş