Acil Yardım 2005 1.3benzinli Hyunadi accent aracım var Son günlerde çok yakmaya başladı. Şehir içi çok kısa mesafede sürüyorum. km' de 0.50 yaktı. Buji kaynaklı olabilirmi?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
ilk olarak bujiler, buji kabloları ve hava filtresini kontrol edin. bu parçaların hepsi de ucuz oldugu için değiştirmeniz faydalı olur. hala çok yakıyorsa başka yerde sorun ararsınız.
Bu soguk havalarda, bu zamlarla, kisa mesafelerde farkli zamanlarda kullaniyorsaniz bence cok normal.
Mrb polat04, Tüm araçlar özellikle kış koşullarında ilk 4 km içerisinde yaklaşık olarak 40lt/100km civarı yakıt tüketir ve bu aşamadan sonra yakıt düzeyi normale döner. Ancak aracın kullanım stili ve yakıt sistemini etkileyen parçaların bakımı da malumunuz bir etkendir. Buji, hava filtresi gibi bileşenelerin normal çalışma ömrü vardır ve bu ömrü aştığınızda yakıt sarfiyatı artar. Öncelikle bunları kontrol edin şayet herşey normalse kısa mesafelerde ve bu soğuk havalarda yakınıtızın artması da normaldir.
bunun gerçeklik payı varmı??? ilk kez duyuyorum ve bana çok fazla geldi... motor soğukken biraz fazla olması normal ama bu kadar olurmu???
... ilk 4 km içerisinde yaklaşık olarak 40lt/100km civarı yakıt tüketir .... Cok abartili oldu bence, asagi yukari 2-3 kilometrelik ev-is guzergahinda gidip geliyor bizim arac, bu hesapla 45 litrelik depo ile ancak 112,5 kilometre gidebilmesi lazim ki boyle bir durum yok. En fazla 13-14 litre yakar diye dusunuyorum, kendi aracimin (1.4 otomatik Era) tuketimine dayanarak.
tam hatırlamıyorum ama caddynin kitapçığıydı galiba. aracın motoru ilk çalışma anındaki soğukluğunda yol almaya kalksanız 100 km de 70 lt civarı yakıt tüketir yazıyordu ama ne kadar gerçekçi tartışılır. ama yokuş yukarı gazı köklediğinde anlık yakıt tüketimi 30 lt nin üstüne çıkıyor.