Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aşırı tüketim

'LPG Sistemleri' forumunda akg58 tarafından 12 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende elantra alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Fakat yakıt konusunda hayal kırıklığına uğradım. Aracım 2005 model otomatik vites Elantra üzerinde Prins sıralı kit var birkaç kere ölçmeme rağmen sonuç değişmedi Sivas gibi trafiği yoğun olmayan bir ilde şehir içi yakıt tüketimi lpg ile km ye 280 kuruş şehir dışı ise 190 kuruş sizce sebebi ne olabilir. Araç 73000 km de 60000 de triger vs. değişmiş. Ben bu hafta motor şanzuman yağı ve bujileri değiştirecem inmşallah düzelir Elantra kullanıcıları lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, aracı bu yüzden satmak istemiyorum. Bu arada sakin kullanıyorum.

2. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Otomatik olmasından dolayı normaldir o tüketim bence.... mutlaka bakımdan sonra dahada düşecektir yakıtı ancak 1.6 manuel vitesli bir araba kadar yakması mümkün değil....konforun küçük bi bedeli....

3. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sakin kullanımda Kayseri'de yaz mevsimi ölçümüm: 45 litrelik boş depoyu doldurdum. 42 lt gaz aldı. Tekrar boşalana kadar şehir içinde kullandım. Bu denemeyi birkaç kez tekrarladım. Ölçüm sonucu:

42 lt lpg x 1.85= 77,70 YTL ------> Şehir içi ortalama 400-450 km
    77,70 / 450= 17,3 Ykr eder. Buna 12 Ykr'de benzin sarfiyatı eklersek. Km'de ortalama 18.5 YKr sarfiyat ediyor.

2005 Elantra 75.000 km'de Landi Renzo sıralı sistem lpg kiti. Bosch marka lpg enjektörleri kullanıyorum.

Arkadaşımda 99 1.5 accent var onun arabası benimkinden de az yakıyor.

Yakıt tüketimi başlığındaki bu mesaja istinaden benim araç aşırı yakıyor kıyaslayınca otomatik olması bu kadar fark açmaz herhalde mutlaka bir sorun olmalı.

4. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ama accent ve elentra ...çok fark var arada....ağırlık motor hacmi vs

5. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bahsi geçen araç Elantra Acccent mesaj sahibinin arkadaşına ait.

6. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sevgili akg58, bende 2005 elantra manuel var. atiker sıralı otogaz. en son güncel daha dün ölçtüm,LPG.1.75 ytl İZMİR FİYATI km'de 1.71 ykr yakıyor. söylediğim değer izmir şehir içi,senin söylediğin değerler bence fazla ,bakım tutum,ayar yaptırmanı tavsiye ederim.

7. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimkide otomatik 1,85 istanbulda 230 yakıyor...

8. Misafir

Misafir Guest

otomatik olmasında kaynaklanıyor getz otm 1,3 benzinde 450 krş ile 650krş arası yakıyordu tanıdığın lpg ye geçti

9. muratbey

muratbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yukarıdaki mesaj bana ait. Bildiğim kadarıyla normal kullanım şartlarında (sakin sürüş) düz yolda (kayseri'de şehir içinde bütün yollar dümdüz) Elantralar yakıt yönünden çok uygun.

Otomatik vitesler %10-15 daha fazla yakar. Otomatik vitesinde ekonomik kullanım teknikleri var. Ani gaz vermelerde vites değişim devri yükselir. Sakin kullanımda ise biraz devri yükseltip hafifçe gazı azaltıp tekrar basarsanız vites geçişi sağlarsınız. (Otomatik vectramız vardı ben böyle kullanıyordum) Tasarruflu kullanmış olursunuz

Lpg'de 20-30 Ykr yüksek bir miktar muhtemelen ya sürüş tekniğiniz agresiftir ya da motorunuzda bir anormallik vardır.

10. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım cevap için sağol ama kesinlikle agresif kullanmam gayet sakin kullanırım aracımı. Motorda ne gibib bir arıza olabilir. Aceba servis bir çözüm yolu bulurmu, götürsem. Ayrıca Sivas ta Kayseri deki gibi yoğun bir trafik de yok yollarda yokuşlu değil.
    Düzenleyen : akg58

11. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aracımın yağını yağ ve hava filtresini buji takımı değiştirdim ayrıca bor zımbırtısı kullandım. Depoyu fulledim benzinle 100 km yaptım tekrar aynı pompadan doldurdum yalnız eleman bu sefer biraz fazla pompaladı gibime geldi. Tam 12.20 lt benzin aldı yol bilgisayarına göre 651 km yol yapabilirsin diyor dolu depo ile buda km de yaklaşık 55x3.120=171.600:100=171.7 kuruş yapıyor benzin şehir içi değeri ancak yol bilgisayarında 100 km de ortalama tüketim 10 lt ile 12 lt arasında değişiyor 11 lt desek buna görede tüketim 343.2 kuruş yapıyor sizce hangisine güvenmeli? Bu ölçümü bir daha deneyecem bu sefer pompa otomatik benzini kesince doldurtmayacam 100 km yapıp yine pompanın otomatik kesmesini baz alarak bi daha hesaplayacam. Şu anda LPG ile tekrar deniyorum depom boş 10 ytl lik gaz aldım bakalım kaç km götürecek işin kötü tarafı Sivas ta Prins sistemin ayarını yapacak kimse yok ya Kayseri ya da Ankara ya gitmek zorundayım bu iş için. (lpg ile en son şehir içi 280 kuruş yakıyordu bakımdan önce)
    Aracın fabrika verileri bu linkte var.
    http://www.arabam.com/testArsiv.aspx?rowid=302

12. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence çokta aşırı değil.Bende Era 1,6 var LPG yeni taktırdım şehir içi 235-240 yakıyo_Otm. vites olmasınıda hesap edersek normal diyebiliriz ama aşırı değil.Buarada aramızahoşgeldin hemşerim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet 10 ytl lpg ile 40 km götürdü şehir içi bakımdan sonra 280 krş 250 krş a düştü. Sizce normal mi 250 krş şehir içi tüketim.

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    elentraların motor hacmi kaç..?

15. Misafir

Misafir Guest

Mesajınızı iki konuya birden atmışsınız, "Elantra ve LPG" başlığı altında devam edelim.........

16. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar elentralar için serviste assandan yeni bir yazılım istenip yeni yazılım yükleniyormuş ve yakıttta düşme oluyormuş,bende servistekilerin yalancısıyım ve 50 ytl ye yapıyorlarmış bu işlemi,isterseniz sizde bir araştırın bakalım ne derece gerçeklik payı var,ha bu arada yeni yazılım sabah ilk çalışmada problem yaşayanlarda çok işe yarıyormuş bilginize,benim lpg ş.dışı son ölçümde lpg 1.86 ile 180ykr çıktı ramazandan sonra memlekete giderken ölçmüştüm ama otobanda 190 a kadar çıktığım oldu ortalama ise 130-140km hızla gittim yeri geldi 2.viteste yarım saat gittiğimde oldu (bilecik-kütahya arası virajlı ve dar yolda öndede kamyonlar tam bir işkence)sonuç bu.

17. Misafir

Misafir Guest

Bu Sayfayı Paylaş