Herkese Merhabalar; Fazla konulara aktif olmasamda 6 yıldır bu forumu okudum bilgi sahibi oldum.Dün itibariyle 6 yıllık 1.3 admiremi 2013 yeni kasa Toyota Corolla 1.6 Advance navigasyon paketiyle takas ettim.6 yıl kullandım 1.3 admire beni bir gün bile üzmedi.1.3 diye kötüleyen çoktur ama ben böyle sorunsuz , böyle az yakan orta sınıf araba görmedim.Çekişide gayet tatminkardı. Toyota seçmemdeki nedenim lpg'ye tam uyumu , sorunsuzluğu ve konforu. Piyasa gerçekten çok uçtu gitti. Aslında yine Hyundai alacaktım ama benzinli modellerinde lpg uyumu yok,biliyorumki sorun yaşarım.Dizel düşünmüyorum çünkü motor ısınmadan geleceğim noktaya zaten varıyorum buda motor ve yakıt için olumsuz.En mantıklısı lpg uyumlu motor. Admire'mde Tomasetto Sıralı Sistem kiti vardı bir gün bile sorun yaşamadım , bir kere bile ayar yaptırmak için lpgciye gitmedim.2 filtresi vardı internetten alıp kendim değiştiriyordum.En son bu hafta 1500km yol yaptım 245 tl lpg harcadı yani sarfiyatıda iyiydi.Ama yeni aracıma brc düşünüyorum.Toyotası olupta lpgli olan fikir ve tecrübelerini yazarsa çok makbule geçer.Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Araciniz hayirli olsun Bence araciniza brc taktirmayin Gereksiz pahali bir kit Elemanlari ilgisiz Servislerin burnu havada
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun. brc konusunu iyi araştırın. sonradan pişman olmayın bence. ayrıca hyundai'nin yeni modellerinde lpg uyumu yok derken bu hepsini kapsamıyor. mpi motorlarda (çoğu zaten mpi motor) bir sıkıntı yok. yani i30 1,6 ve ix35 harici bir sorun görünmüyor.
ben bir lpg ciye sorduğumda euro 5 ise sorun vardır diyordu motorun uyumu yada uyumsuzluğu aleminyum subap la mı alakalı sadexce
alüminyum sübap olayı şu an ki yeni motorların hepsinde mevcut diye biliyorum. gdi ler tam enjeksiyonlu olduğu için bizim bildiğimiz normal sıralı sistem takılamıyor. daha farklı bir sistem takılıyor biraz daha maliyetli. mpi motorlar ise normal sıralı sistem takılıyor. kullanıma bağlı olarak (ortalama 50 bin -100 bin km) subaplarda sıkıntı olursa çelik subapla değiştirip sorunsuz kullanılıyor.