Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Artık Garantiniz Bozulmuyor. (blok Muafiyet Kanunu)

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda lucasgursaka tarafından 27 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. lucasgursaka

lucasgursaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Remzi
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar merhaba genel olarak özel servis kullandığı için aracınızın garantisi bozulduğu yönünde yorumlar söz konusu bu söylentiler ile yetkili servisler bazı parçalar için garanti kapsamında değişim yapmıyor ve araç sahipleri mağdur durumda kalıyor.

Bu konuya açıklık getiren bir kanun söz konusu ( Blok Muafiyet Kanunu ) kanun içeriği şudur;

"Hizmet yeterlilik belgesi TSE 12047 veya bir markanın oto servisliği sözleşmesi olan özel bir servise periyodik bakım veya yağ değişim işlemi yaptırdığınız zaman yetkili serviste yapılmış gibi aracın garantisi bozulmayacaktır.

Garanti kapsamındaki aracın, km bakımlarını üretici otomobil firmasının yetkili servislerin de yaptırmadığınız taktirde aracınızın artık garantisi bozulmuyor.

Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Nokta ise Kilometre Periyodik bakımları Yetkili Servisler dışında yaptırdığınız zaman bakım ve onarımlarda işcilik hatası veya değişen ürünlerde hata olursa, bu işlemlere bağlı yaşanabilecek arızalardan dolayı araç garantisini bozmaktadır.

Örnek olarak yeni takılan yağ filitresinin yağ kaçırması gibi. Araç üzerindeki sarf malzemeler haricindeki yedek parçaların garantisi devam eder."

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    bu durumu daha öncede paylaşmıştım.

Benim bir arkadaşım opel astrasına bu kapsamda özel serviste bakım yaptırıyor. Servisin TSE belgesi varmış. Kullandığı tüm yedek parçalar da TSE onaylıymış.

lucasgursaka bunu beğendi.
  3. lucasgursaka

lucasgursaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Remzi
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Konu ile alakalı Müşteri İlişkileri Bölümüne bir mail attım bu konuda net bir geri dönüş sağlanacağını tahmin ediyorum bu sayede gelen mailide bu konuya eklemeyi planlıyorum böylece bazı servisler için mail emsal olacaktır.

4. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bunu zaten bilinen birşey olduğunu sanıyordum. Örneğin araçlarınızı Bosch servislerinde bakim yaptığınızda garantiniz bozulmuyordu. Ancak onların fiyatlarıda yetkili servisten bir tık geride. Onlara götürceğime yetkiliye götürürüm daha iyi.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erenuzel41 bunu beğendi.
  5. lucasgursaka

lucasgursaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Remzi
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Aslında durum şu aracın bakım geçmişi ( Servis geçmişi ) Hyundai yetkili servislerde sorgulama ile bakılıyor. Bu sorgulamada özel servis sorgulamaları çıkmıyor bu sebeplede bazı yetkili servisler aracınızın bakımını yetkili serviste yaptırmadığınız için garantisi bozulmuştur gibi bir yorumda bulunuyorlar. Özel serviste takılan parçalarda orijinal ise Blok muafiyet kanuna göre hiç bir şekilde garantinizin bozulmaması gerekli.

SaMeTT bunu beğendi.
  6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu standartin gecerli olmasi icin gittiginiz ozel servisin firma ile sozlesmesi olmasi gerekir. Prince giderken bulgurdan olmayin...

Cilo, SaMeTT ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  7. lucasgursaka

lucasgursaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Remzi
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Merhaba hangi firma ile sözleşmesi olması gerek ? Birde Yetkili servis özel servis kayıtlarına ulaşamadığı için nasıl bir sorgulama gerçekleştire bilir. Teşekkürler

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai assan ile sozlesmesi olmayan ozel servislerde bu belgenin olmasi size garanti konusunda bir fayda saglamaz. Bu gibi bir durumda hyundai garanti kosullarini isletmeyebilir. Islettigi oldu ama iyi niyetten.

SaMeTT bunu beğendi.
  9. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    benim i30 da benden onceki sahibi 80 ve90 bin bakimi disarda yaptirmis ben 100bin bakima yetkili servise goturdum , bakim harici tum sikayetlerim garanti kapsaminda cozuldu bayagida parca degisimi yaptilar

SaMeTT bunu beğendi.
  10. lucasgursaka

lucasgursaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Remzi
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Bu güzel bir haber, umarım diğer servislerde bu şekilde bir yaklaşımda bulunur. Benim tek çekincem bakımdan sonra yetkili serviste takılan parçalara ( filtreler vs.) yetkili servis garantisine girmesi lazım değil mi

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Benim arabanın özel servisi ben kendim oluyorum, yaptırdığım veya yaptığım bakımlarda yetkili servisten alınma parçaları ve premium kalite malzemeler tercih etmeye çalıştığım için genellikle bizim iş özel servislerden pahalıya mal oluyor:) orjinal triger setidir, orjinal teneke jantıdır, bosch un sileceğidir, shell helix ultra yağıdır bilmem nedir evet pahalılar, ama bu malzemeler tartışmaya yer bırakmaz biçimde yeterince iyi, yetkili servisin gelen araçlara taktığı parçalar yada dünyada en çok tercih edilen malzemelerden, neticede yetkili servise yaptırmıyorum bunları ben kendi kararımla aracıma yapıyorum ve yetkili servisten çok azıcık ucuza geliyor hiçbir zaman yeterince ucuza gelmiyor, belgeyi falan boşverelim, dünyanın hiçbiryerinde ucuza iyi bir şeyler yok, iyi şeyler hep pahalıdır bu hayatın gerçeği. Bu konuya; ucuza bakım işini halledebilme yolları, gözüyle bakmamak lazım. Yeni araba alırsam mecbur servise gidilecek yine :( aslında şimdilerde yetkili serviste çırak olarak bir 6 ay geçirsem sonraki 10 yıl boyunca bütün yeni nesil hyundailere bakım yapacak ve kendi imkanım ile başka bir ustaya bakım yaptırtacak hale gelirdim ama buna fırsatım yok:)

Çaloğlu bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş