aracım 1.4 era 2008 model 30 binde 20 binde brc kit taktırdım. yaklaşık 3 aydır araba ışıklarda dururken yada debriyaj firen yavaşlarken stop ediyor. 3 kere servise gittim en son gittiğim izmirdeki ege ana servisi erkan bey di ama gene olmadı gene olmadı. bu sorunla karşılaşıp halleden varmı acaba özellikle klima açıkken yapıyor. keskin virajlarda debriyaj firen yapınca stop edebiliyor. buda ne kadar tehlikeli siz düşünün. yardımlarınızı bekliyorum.
Geçmiş olsun, üyelerimizden BRC distrübütrörü özençler otogaz size yardımcı olacaktır. Düzenleyen : MSC
benim araçta yaptı bir ara (yüksek hızlarda hiç olmadı). servise söylediğimde gazı ve benzini çeyrek deponun altına düşürmeyin dediler, artık böyle bir sorunum yok.
Necip Bey ; Sorunun İzmirde de çözülememesine çok üzüldüm.Yarın ilk işim 2A Merkeze telefon açıp bu iş çözülene kadar müşteri şikayet formunun kapanmamasını sağlayıp ,aracınızı sorunsuz binmeniz için elimden geleni yapacağım.Selamlar... NOT: P.M den iletişim bilgilerinizi bana yollar mısınız?
Ayn sorun bendede vardı. servise gösterdim aracı bilgisayara bağlayarak50 km gezdiler.Sorun kalmadı dediler aynı sorunla 2 araç daha geldiğini söylediler. Bakalım şimdilik sorunsuz kullanyorum
naci bey aynı sorun bende de var. 2a ile iletişim kurdum map okumuyordur denildi. uzaktan bağlandılar sorun düzeldi gibi oldu haftasına kalmadı yine aynı sorun devam etmeye başladı. serviste program atıyorlar sorun düzelmiyor. bende genelde düşük devirlerde oluyor dönemeçlerde 2-3 kez karşıdan gelen araca çarpıyordum. stop edince dreksiyonda gidiyor haliyle. bende sizin durumunuzdan bir gelişme bekliyorum.. ben sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu düşünmeye başladım.
valla ne olacak bilmiyorum 3 kere servise gittim en son izmire erkan beye gittim onlar baya bişeyler yaptı bir yerlerden kablo falan çektiler ama gene olmadı. eşimle giderken arada bir gene stop ediyor eşim bana gülüyor o kadar gittin geldin yaptıramadın diye. hadi hayırlısı.
bencede brc 2a mühendisliğe bir mail atın.... Sıkıtınızı anlatın 1-2 gün içinde sizi aramazlarsa, telefonla arayın... 2a@2a-lpg.com
stop etme durumunu söyle antalmaya çalışayım. kendimce çemberi daraltıyorum. trafiktesiniz 3 vites devir 2500-3000 arası birden önünüze kasis geliyor sadece frene basarak yavaşlıyorsunuz devir 1000-1500 arasına kadar düşüyor baktınız devir çok düştü vites küçülteceksiniz debriyaja basıyorsunuz hoop araç stop ediyor. yada dönemece gireceksiniz hızlı girdiğiniz farkettiniz frenle yavaşladınız epey yavaşladğınız için(devir 2000 altı) vites küçülteceksiniz debriyaja bastınız araç stop ediyor. ya da 5 vites gidiyorsunuz önünüzde yol çalışması var ayağınızı gazdan çektini araç kompresörde hafifte rampa yukarısınız araç epey yavaşladı (devir 2000 altı)vites küçülteceksiniz debriyaja bastınız hoop araç yine stop ediyor.. benim yaptığım gözlemlere göre araç genelde bu ortamlarda stop etti. (yani devir 1000-1500 arasına kadar düşükken debriyaja basıldığında) yoksa 2500 devirlerde iken debriyaja basıp vites atarken yada boşa saldınız araç stop etmedi.. bilmiyorum bu örneklemeler sorunun sebebi veya çözümüne yönelik birşeyler düşündürebildimi sizlere.. inanın servise tekrar gitmedim malum yine bağlanacak bilgisayara ayarlara bakılacak sorun yok denilecek.. Düzenleyen : kendimce