Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arkadaşlar yumurta kasamda sorunu çözemiyoruz.

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda selmand tarafından 10 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    arkadaşlar hyundai accent 1,5 gl model aracımda milano sıralı sistem gaz var.

arabam daki sıkıntı şu: benzinde ve lpgde rolanti oynaması çekiş düşüklüğü, gaza abanınca zor gaz yeme, gazda silkeleme, benzinde ise daha hafif silkeleme. motor soğukken bu sorunları neredeyse hiç yapmıyor ama motor ısındıkça daha fazla yapıyor. debriyaja bastığım anda silkelemeyi kesiyor.

araç sabahları zor çalışmıyor, yağ ve su eksiltmiyor.

yapılan işlemler:
    bobin , buji , buji kablosu, gaz filtreleri, hava filtresi , yağ değişimi, gaz beyni (regulatör) değişti

hava ısı sensörü ve maf sensörü temizliği. genel olarak hava alan yer olmadığı düşünüldü. ateşleme sensörü motorun içinden öktü başka bir aracınkiyle değiştirdi ondada aynı sorun devam etti, ama zaten değiştirdiği parçada bozukmuş. adamın ateşleme sensörü dediği sanırım krank mili pozisyon sensörü olsa gerek.

bunlardan sonra sorun devam edince usta bana lpg enjektörünü sökelim gazı devre dışı bırakalım bi süre kullan bakalım yapacakmı dedi bende tamam dedim. gazı tamamen söktük ben benzinde bindim. ilk başta araba yağ gibi kayıyordu ama süre kullandıkça yine sorunlar baş gösterdi, rolanti dengesizliği ve araba çekmemeye başladı. hafif hafif sarsıntı başladı. bende lpg hortumunu tekrar enjektöre bağlayıp lpgnin soketini bağlayıp tekrar lpgye alıp denedim aracı. yine arada bir aşırı silkeleme yapmaya başladı. araba kullanıldıkça motor ısındıkça sorunlar daha belirgin hale geliyor.

usta ateşleme sensörü (krank mili pozisyon sensörü) değişecek dedi, ondanda değilse beyin beyinciye gidecek dedi.

arkadaşlar ben zengin bir insan değilim yukarıdaki saydıgım işlemler için 600 liradan fazla param gitti ve dahada nereye kadar gideceği belli değil, sıkıntının ne olduğuda belli değil. arabayı satıyım desem, benden sonra alan adama yazık yaptırmadan bu şekilde satmakda istemiyorum. yardımcı olabilecek yada ankarada hyundai accen 1,5 lerden gerçekdende iyi anlayan bir ustaya yönlendirebilecek birisi varsa aranızda bana yardımcı olursa çok sevinirim.

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Lütfen Profil Bilgilerinizi Güncelleyiniz

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    profil bilgilerimizi eksiksiz ve tam dolduralım..

araç karbüratörlü olsa karbüratör temizliği yaptırın dicem.. çünkü ona benzer sorunlar bende yaşanıyordu.. enjeksiyon sistemi temizlendi mi? boğaz, kelebeklerin olduğu yer

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Selman,
    Lpg ve benzinde ayni ariza.
    İse temel sorun beyin, orj tek tirnak buji, orj. Kablo, hava filtresi, 02 sensoru, hava akis sensoru( kitApciga bakmadim sanirim benzinlide vardi)

Etkileyen faktorler.
    Kablolar ve buji orj. Degilse yuksek devirde yeterli ohm ve voltaj degerini
    Veremediginden ve isindikca yumusayarak sapma yapabilecegini dusunuyorum.

Acikcasi beyin arizasi en son ihtimal. Keza bozulmasi icin disaridan mznyetik yada nem yada yabanci madde almasi gerek, ,,,,olamaz kit iceride idi sanirim.
    Hi-scan islemini. Yuksek devirde tekleme olustugnda yaptirirsan
    Araci stop etmeden okutarak dogru cevap cikaxaktir

Debriyaj a basinca silkeleme gidiyor... garip ama balata da anlatima gore cagristirmiyor degil

5. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    balatayı kontrol ettirdim bi kaç kişi kontrol ettirdi. bu hiscan olayını bosch car service de mi yaptırayım nerde yaptırayım. ne deyim adamlara tam olarak. birde silkeleme olayını daha çok 1500 - 2500 aralığında yapıyor, ondan önce ve sonra sorun yok gibi.

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fark etmez. Yumurta 1.5 gls lerde vuruntu sensorj genelde ariza vermez.
    İlk kalkis yada dusuk devirden yukari ivmelenmelerde , nazlanma,
    Kapajlanma, kerkinme yapabilir,
    Dusuk devirden yuksege gecuslerde o2 (lamda isi sensoru) de cok onemlidir,

Yine belurtiyorum... arac sorun cikarinca kesinlikle stop etmeden beyin okumasini yaptir.
    Siliyor sonra namuzsuz. Cok tirmaladim yumurtamda.

7. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ogün hocam yani krank pozisyon sensöründe değildir sorun oksijen sensöründedir diyorsunuz kusura bakmayın yanlış anladıysam.

beyin okumasınıda motor iyice sıcakken ve çalışırken yaptırmalıyım değilmi? bosch car servislerde bu işe bakıyorlardı sanırım.

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    O2 sensoru veya vuruntu sensoru.
    2 ayri parca.

Beyin okuma, arac sorunu urettikten sonra KESİNLİKLE STOP ETMEDEN BEYNİ OKUT.
    Aksi durumda beyin hatayi siliyor. Yumurta kasalar icin gecerli

9. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bir mesajınızda böyle yazmışsınız sanki benim arızayı tarif etmişsiniz :) üzerine birde arada bir silkeliyor yazsaydınız tam olurmuş :))

sanırım benimkide vuruntu sensöründendir.

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    6)Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. tek renk yazı fonu kullanınız.
    Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçmeniz gerekiyor. "Yardım, lütfen, acil kişiye özel" gibi başlıklar derhal silinecektir.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forum kurallarına uyun ve başlığı lütfen değiştirin, bir sürü cevap yazılmamış olsa kilitlerdim bu konuyu.

12. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bunların neredeyse aynısını Era da yaşadım ne kadar benzerdir bilinmez ama debriyaj pedal sviç ini değiştirdiler halloldu.

13. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    nerden yapacağımı bulamadım, bir konu içerisinde 3 tane ihtar mesajı atılmış buda kurallara aykırı olmalı. konu bütünlüğü bozuluyor.:RpS_rolleyes: lütfen gereksiz mesajları silelim.

ne bela bişey herşeyden kaynaklanabiliyor. dünden beri okuyorum forumları benzerşeyler bir çok yerden kaynaklanabiliyor.

14. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

15. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Allah razı olsun,

bugün gene şaşmaza gittim aydınlar hyundai özel servisine adam gazdandır dedi topu gazcıya attı :), ecu arıza ışığı yanmadığı için bilgisayara bağlamadı.

gazcıya gittim gaz düzgün çalışıyor dedi topu bobine attı,

bende ilk ustaya gidip çıkarttırdığım bobini geri takdırdım.

yine değişen bir şey olmadı :)

bugün benzinde bir sıkıntı yapmadı.

şurası kesinki hava soğukluğundan ve yağmurdan çok etkilenen bir arabam var. çünkü dün hava yağmurlu ve bugüne göre çok daha soğuktu. soğuk havada motor sıcakken daha fazla yapıyor. özellikle 1500 - 2000 devir aralığında hafif yokuştayken yani az biraz yüke binince bu silkeleme olayını yapıyor. daha alt devirlerde ve daha üst devirlerde yapmıyor. ve hava sıcaklığıyla çok alakalı, rakım yükseldikçe daha fazla yapıyor.

yukarıdaki tabloya göre motor tekliyor veya yavaş hızlanıyor başlığı ile sürüşte zorlanma dalgalanma başlığı bana uyuyor gibi ama o kadar çok kontrol noktası var ki. bu işin içinden çıkacak adam bulmak imkansız sanırım.

pcm ye kafam takıldı aşşağıdaki açıklamalarda bunu göremedim ve ilk defa duyuyorum. ecu olabilir yazmış bazıları.

ect soğutma suyu sıcaklık sensörüymüş motorun sıcaklığını ölçüyormuş.

http://forum.donanimhaber.com/m_38354210/tm.htm

bu başlıkda yazmışlar sanırım sıkıntım bundan dolayı oluyor olabilir siz ne dersiniz. tabi yumuyta kasamda bu sensör vardır sanırım. soğuk havada motor sıcakken bu sıkıntıların meydana gelmesi bu sensörün olabileceği ihtimalini kuvvetlendirdi bende. bu sensör volvolarda arıza ışığıda yakmıyormuş.

16. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    "bugün gene şaşmaza gittim aydınlar hyundai özel servisine adam gazdandır dedi topu gazcıya attı :), ecu arıza ışığı yanmadığı için bilgisayara bağlamadı."

YAv bunlar harbiden mal ha..

" check engine" İlla yanması mı gerek,

Benim yumurtanından milenyumunda "
    check engine" lambası yanmadığı halde yapılan kontrolde O2 ve MAp sensörü arızalı idi!

Bağlasa günaha mı girer!

Aracı soru oluştuğunda , ARACINI STOP ETMEDEN doğrudan beyin okutmaya git.

Giderse sadece 20-30 TL gider.

17. pashcat

pashcat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    onur
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Selman arkadaşım sadece yazını okabildim akşama cevabı yazacağım aynı sorundan binliram gitmişti 10 liraya hallettim . şimdi meşgulum geceye dogru yazarım selametle.

18. pashcat

pashcat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    onur
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Selman kardeşim aracında elektrik kaçağı var.Bunun sebebi buyuk ıhtımal lpg sisteminin elektrik kablolarından birisindeki ufak bir sıyrıktan motora elektrik atlaması.Soğukken yapmaz.Isınınca bu eriyen plastikten daha fazla atlama yapar.Özellikle gaza abanınca motorun kendini geriye cekerek hareketlenmesi sonucu bu atlama fazlalasır ve besık gıbı arabayı sallar.motor sogukken hıcbır peoblem yoktur hatta aksıne daha saglıklı calısır.bu olay oldugunda gazdan ayagını cek sallama hıssı azalır.Ben cok para harcadım bu ıs ıcın .Değiştirmediğim parça kalmadı en sonunda bulduk.Sana kolay gelsın...

selmand bunu beğendi.
  19. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    abi arabayı sattım satarkende en son motorcunun dediği lpg enjektörü değişecek lafını adama söyledim. eğer motorcu salladıysa vebali ona :( galericinin birisi 9,950 liraya satın aldı. satarkende son dk golü attı 50 tl çıkışmadı dedi. :mad:

sanayilerde sürtecem diye o kadar hastalandım ki kaç tane iğne yedim daha düzelemedim.:mad:

eskiden yeni olmuyor malesef. son bi kaç aydır harcadığım 1000 tl ye yakın parada yanıma kar kaldı, hele son aldığım parçalar iyice içime oturdu.

elimde 0 bobin var kutusu yok ne yapsam onu düşünüyorum.:RpS_sad: parçacıya götürsem geri alırmı acaba.

20. keko

keko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    köksal ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Selamun aleykum arkadaslar benim sorunumla arkadasin sorunu bire bir ayni arcta atesleme sistemi komple degisti ama sorun cozulemedi salmand kardes senin sorunu cozen ustann numarasini verirsen sevinirim bu sorun yuzunden sanayiyi mesken tuttum yardimci olacak arkadaslar mutlaka vardir simdiden allah razi olsun....

Bu Sayfayı Paylaş