s.a arkadaslar ben 2006 2008 hyundaı era alma tarafdarıyım fakat hangı modelı tutulur nelerıne dıkkat edılır fıyatı pıyasası konusunda sız degerlı arkadaslardan bılgı almak ıstıyorum yakıt konusunda üzdüğünü süyluyorlar bana dızel olanlarında arızası cok olurmus bu konunun en ıyı aydınlatılacagı yer burası oldugunu dusunuyorum lutfen bıraz bılgı verırmısınız sımdıden tesekku ederım..
Hocam erayı bizzzat 2011 model dizelini biz kendimiz kullanıyoruz onları diyenler atmışlar biraz çünkü yakıt konusunda aracın yaktığı 20 - 21 krş km de, arıza konusuna gelince arızası daha bugüne kadar doğru düzgün bi arıza çıkmadı bakımları serviste düzenli yaptırdıktan sonra bu araba sizi üzmez. Versiyon olarakta 1.5 crdi vgt olanını tavsiye ederim ama o yıllar arasında vgt ler varmı tam bilmiyorum. Donanım olarak style paket yada team paket tavsiye ederim. Eğer motor durumu temiz hırpalanmamış bir era bulursanız o aracın sizi üzmeyeceğini düşünüyorum.
cevabın ıcın tesekkur ederım pekı 2006 modelın dızel olanı nedır piyasada ınternet fıyatları bıraz ucuk geldı bana bır fıkrınız varmı ?
En az 25.000 TL'yi gözden çıkarmak lazım 2008-2010 arası temiz bir dizel bulmak için sanırım bende araştırıyorum bayadır...
25000 TL ye dizel eranın 2010 modelini almak hayal bence. 2006 select mümkünse gp 2007 de donanım değişti tam bilmiyorum alınabilecek bir arabadır. ( 25 bine 2010 ancak 250-300 bin km yapmış bel altı boyalı 3 parça değişeni olan ezilmiş bir era almak istemiyorsanız eğer )
Aynen 25 bine 2010 model şu anki piyasada istediğiniz gibi bulamazsınız 2006 2007 de belki bulabilirsiniz ona kesin bişey diyemiceğim şimdi bizim 2011 lere min. 32 bin istiyolar Note 4 Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla
2010 model dizel 32 bine çokda fazla tercih yok malesef. ( mesela 2006 2007 iyi arabalar olabilir 2010-2011 dizel çok zor )
Bende 2008 era var, dizel, 160 bine doğru gidiyor kilometresi, yaklaşık 20 bin km dir kullanıyorum, keşke önceden alsaymışım dedim. Yaşı ilerledikçe iç trim sesi artabilir isterseniz kapıyı kendiniz de söküp sünger vs çalışabilirsiniz, forumda çeşitli konular var. Onun haricinde arabanın bakımları düzgün yaptırıldığı sürece kolay kolay pürüz çıkaracağını sanmıyorum. Debriyaj, motor takozları ve turbosunun durumu bence en önemlileri. Balata, lastik vs zamanla ayarlanır. Yakıt olarak ben son zamanlarda şehir içinde 100 liraya 350 kilometre civarına düştüm, normalde hep 400 km civarında idi. En riskli yanı frenleme mesafesidir, çabuk hızlanır geç durur... yanlamaya müsait değil ya da yüksek hızda kaydırmanız lazım, kolay iş değildir... Birde nedense zamanla satmak zor geliyor insana, bir garajım olsun gerekirse kenarda dursun arada gezerim diyor insan...
Hocam 2 aydır 1.5 crdi vgt kullanıyorum daha önce neden almamışım diyorum, yakıtı çok az benzinliğin yolunu unuttturuyor gerçekten... Şimdi o paralara hayatta vermem demişsin de o 32 bin tl ye başka hangi Dizel araç almayı düşünüyorsun? bizim araçların muadili symbol ve linea dir... Bulabilirsen bunlardan bulursun burada zevk devreye girer hangi kasa hoşuna giderse onu alırsın ama bu muadillerden en iyisi Eradır... Konfor olarak olsun motor olarak olsun ve dizayn olsun... Karar senin.... Temiz denk getirirsen 5 yıl çok rahat arkana bakmadan götürür.
Bugun galericiler sitesindeydim gözüme bi era carptı temizdi görünüşü ben diger caddeleri dolaşırken baktım eraya bakıyorlar neyse ben az daha dolastım merso bmv flan baktım wv passat jetta uygun olursa kafama yatarsa takasa girerim diye cıkarken siteden arabayla durdum sordum ne kadar flan diye az önce verdik dediler ne kadara verdiniz sorması ayıp dedim 72000km de araba orjinal kaza boya vs. yokmus 1.6 era 32 bine verilmiş baskada zaten temiz era yoktu paylaşmak istedim era fiyatları demişken
Neredeyse 4 Yıldır kullanıyorum, Team ABS yeterli bence Donanım olarak yol bilgisayarı elektrikli ayna ve elektronik klima yok bu Sınıfta da bunları aramıyorum zaten. Yakıtı fazla olabilir cliolara göre ama Aslan besleyen yediğine bakmaz. Çok dediysem de fark o kadar da büyük değil, zaten clioyla basmaya kalkınca hem gitmiyor hem de eradan çok yakar. Arabam 135.000 de bakımlarını serviste düzenli yaptırıyorum bu güne kadar beni üzecek bişey çıkartmadı. Clio albea falan kullandıktan sonra arabaya daha da ısınıyorum zaten, kesinlikle karşılaştırılmaz. Yol tutuşu Zayıf diyorum bazen ama çıktığım hızlara bakınca kesinlikle arabaya haksızlık ettiğimi düşünüyorum yüksek hızlara çok kolay çıktığınız için bazen güvensiz hissettiriyor gibi ama zaten rakipleri o hıza çıkamadığından göze batmyorlar sadece , yoksa sınıfındaki her arabadan üstün. Kısacası o paraya alınabilecek en ideal araba
Aynen dediğiniz gibi bazen yol tutmuyomuş gibi geliyo ama viraja girerken ibreye bi göz atınca é daha ne olsun diyebiliyoruz sadece,yola dikkati verince ne kadar çabuk hızlandığını kestiremiyor insan C1905 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaslar bılgılerınız ıcın cok cok tesekkur ederım tamam era alma konusunda kararlıyım ama ınternet fıyatları cok ucuk geldı ben kıs ortasına dogru dusecegıne emınım suankı 2008 era nın fıyatını 28bın yazan sahıslar bayram fırsatcıları olarak nıtelendırıyorum kıs ortasında o araclar 22 23 olacagına emınım bunu daha oncede yasadım e artık nıyet bellı era konusunda mutabık kaldım fıyat ve temızlık konusunda ıcımın elverdıgı erayı alıyorum acelem yok beklerım
ben geçen sene 74000 km kazasız boyasız hasar kayıtsız siyah renk 2008 1.5 crdi team model eramı 24 350 ye vermiştim şimdi olsa en az 3000 tl daha ederi varmış