arkadaslar arabamla pazar gunu sileye doru gıttım ve semtıme geldımde arabada bı değisiklik farkettım aracım yolda gıderken çok sallanmaya basladı en küçük cukarda baya bı zıplıyo ve dıreksıyonu cevırdımde sankı donmıcek gıbıme gelıoo yanıi viraj alırken vurcam dıye korkuorum bu aksamda test sürüşüne cıktım devam eıyomu dıye evet sorun devam edıyo dıreksıyonda sankı bosluk var gıbı dıreksıyonu cevırıyorum ama sankı bos gıbı nedır sebebı acaba arkdaslar... ACİL
Üstadım burada ne kadar da yorum yapsak aracın düzelmeyeceine göre seninde bahsettiğin gibi acilen bir servise veya ustaya göstermelisin. Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun.. Büyük ihtimalle amortisörleriniz patlamıştır, sadece helezonlarınız çalışıyor. Bunu kontrol etmek için arabanın önüne ve arkasına kuvvetlice bastırıpsallamaya çalışın. Eğer rahatlıkla sallayabiliyorsanız, veya bastırıp bıraktıktan sonra araba sallanmaya evam ediyorsa (hemen sönümlenmiyorsa) amortisörleriniz yağ kaçırmıştır yani patlaktır. Arabanın altına eğilip amortisörlerin üzerine bakın, dokunun; yağlıysa (üzerine toz da yapışmış olabilir) dediğim gibi patlaktır. Bu şekilde araba kullanmak çok tehlikelidir, diresiyon ve fren hakimiyeti çok azalır, hemen servise götürün ve değiştirin (genelde ön ve arka çift olarak -amortisörler eski ise-değişir, yeni ise tek olarak değişebilir. Tekrar geçmiş olsun. İyi Akşamlar..