Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arkadaşımın yardıma ihtiyacı var.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda yalan55 tarafından 12 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    değerli arkadaşlar. problem hyundai değilde ford ile ilgili ama arkadaşımın morali çok bozuk ve servis dahi problemini çözemedi. adamın morali bozuk ve neredeyse arabayı yakacak kadar sinirli.arkadaşım 1 yıl önce hb ford focus aldı. arabayı 6 ay sorunsuz kullandı. kış başlamadan önce arabanın suyunu başalttırıp antifiriz koydurdu ve bu olaydan sonra arabada hararet problemi başladı. problem şöyle araba 110-120 km geçince hararet aniden çıkıyor ve arabayı boşa atınca aniden iniyor. motor hava yapmış dendi defalarca havası alındı olmadı.arabanın termostadı devirdaimi ve kayışları değişti . ayrıca sente ayarı ve triger bakımı gibi bir sürü şey yapıldı . radyötör takılıp denendi ve hararet problemi geçmedi. conta haşlamış dendi conta değişti yine olmadı.

daha yapılacak birşey kalmadı .ve ustalar diyorki arabaya böyle bin idare et.böyle saçmalık olurmu ya .adamın arabasında resmen hava var ama adamlar bir türlü alamıyor.

ben size şunu sormak istiyorum. radyötörün yedek deposunun kapağı eskidiğinde araba hava yapar mı? ben ustaya değiştir dedim ustalar ne alakası var dedi. benim bildiğim arızaya çözüm aranırken basitten zora doğru gidilir.
    sizinde düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
    saygılar

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o kapak havayı tahliye eder, oradan hava girmesi imkansız. belki çözüm bu olabilir ama bence değil.
    arabadaki sorunu gerçek bir usta çok çabuk anlar. benim bildiğim öyle kronik hararet sorunu yoktu focusun.

3. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    focusların yedek su deposunun kapağı termostat özellikliymiş .internette bir yerde öyle yazıyor.

4. Misafir

Misafir Guest

Hata....tek başına antifriz konmaz hararet yapar...

5. Misafir

Misafir Guest

evet sadece antfiriz koyulmaz arabaya..once su sonra yavasca antfırız koyulur..benım bıldıgım bu..hatta bızım broadwaya antfiriz araba çalısırken yavas koymuslardı ordan hatırlıyorum..

6. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ne kadar su ne kafar antifriz konur peki ?

antifriz motoru soğuktan korumak içinmidir ? başka bi işe yarar mı

7. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Genellikle 2lt konur ekstradan kötü hava koşulları yoksa... sadece soğuğa karşı değil radyatörü paslanma ve korozyondan da korur antifriz... Yalnız sizin mersinde kışları çok soğuk olmuyordur sanıyorum...

8. Misafir

Misafir Guest

normalde çok soğuk olmayan yerlerde 3/1 oranında antifiriz yeterlidir ancak yarı yarıya koyabilirsiniz, soğuktan korumanın haricinde oksitlenmeyi'de önler ancak fazlası tehlikeli, hararet yaptığı gibi çürümüş yerleride açar...

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hocam antifiriz sıcak havalarda su kaynatmayı engellemez mi acaba?
    en azından 3-5 derece mesela

10. Misafir

Misafir Guest

Antifirizin çalışma prensibi şöyledir,su sıcaklığı belirli bir ısının altına düştüğünde suyla reaksiyona girerek sudaki soğukluğu üzerine alır dolayısıyla böyle bir şey yapması mümkün değil.

11. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.giftamamdır abi

sayende birşey daha öğrendim, teşekkürler

12. Misafir

Misafir Guest

Bilgi paylaşımı.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    arkadaşlar sorun arabanın hava yapmasıymış ama bir türlü havasını almayı başaramıyorlar. acaba iyi bir usta arkadaşınız varsa focusun soğutma suyu havasının alınmasında yapılacak işlemleri öğrenip yazabilir mi?

14. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Örnek olarak belirteyim..
    Şirket arabam palio'ydu.. Bir gece normal yolda seyir halindeyken birden hararet 120ye fırladı ama hiçbir şekilde buhar veya akıntı oluşmadı..
    Rolantide bekledim hararet aynı şekilde duruyordu..
    Motorcu bir arkadaşım var onu aradım hemen geldi saolsun..Aracı stop etti bir 10 dakika bekledi.Tekrar marşa bastığında hararet 40'taydı rolantide araba 120ye dayandı ibresi..Conta yakmış olabilir demişti..ufak bir araştırmadan sonra radyatör ile ilave suyu deposunun arasındaki hortumu bağlayan kelepçelerden birisi hortumu kesmiş..Doğal olarakta oradan hava yapmış..Kelepçenin bozduğu o kısmı kesip tekrardan yerine yerleştirdi be sıktı..
    Sonrada kalorifer musluklarını açtı ve gaza basmamı istedi..Musluklardan sadece hava geliyordu..Normalde musluk açıldığında gaza bastıkça çeşme gibi akması gerekir dedi.Yaklaşık yarım saatlik uğraştan sonra havasını aldı ve birdahada böyle birşey olmadı..
    Havası alınan araç yine hava yapıyorsa radyatör ile ilave deposunun arasındaki hortumu incelemenizi öneririm..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

15. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    önerin için saol dostum. arkadaşa söyleyim birde hortumları kontrol etsin

16. Misafir

Misafir Guest

Sanırım bahsi geçen araba eskiden Renolar'da olduğu gibi "kapalı devre su soğutmalı" bu durumda muhakkak "hava alma vanası" olması lazım, büyük ihtimalle hortumların birinin üzerinde, olmadı radyatörün kapağını açarak "taşma kabından" su ilave edin, bu arada hava radyatör kapağından çıkacaktır.

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    coşkun abi ben antifriz suyun kaynama noktasını da yükseltir diye bilyorum, acaba bir hata mı var? 

18. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    ok abi akşam arkadaşla görüşüp anlatıcam. denesin bakalım. abi bide sana şunu sormak istiyorum. fordlar turuncu antifiriz kullanıyor ama bizim arkadaş yeşil koymuş .petrol ofisininki. zararı olur mu?
    kullanma kitabını internetten okudum. yeşil koymayın diyor.

19. Misafir

Misafir Guest

Nedenmiş, var'mı bi açıklaması acaba.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif, bence "Turuncu Era ile yeşil Era kullanmanın ne kadar zararı varsa onların arasındada o kadar zarar var"...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

20. Misafir

Misafir Guest

Bu Sayfayı Paylaş