Merhabalar ismim ersin aranıza yeni katıldım. Hyundaı admıre 1.6 aracım da Bı sorun var cozemedık arka amortisorler degisti z rot lar değişti viraj demir lastikleri degıstı ama kasıslerde metal metale vurur gibi ses yapıyor son olarak takozda degıstı yine aynı amortısor sanki kaportaya vuruyor kaporta ile takoz arasına samyel koyduk yine aynı aynı olay basına gelen varmı yardımlarınızı beklıyorum
o kadar baktırdığınıza göre tamamen başka bir yerde de olabilir. acaba lpg tankı vuruyor olabilir mi? ya da tankı kapağı?
Yok abi o dada bosluk yok hatta once maysan mando amortısor aldım ses yapti sonra monreo aldım yine aynı 2 tane rotbalans ı usta baktı bulamadılar
Boyle basına gelen oldumu bılmıyorum forumlarda baktım basına boyle gelen yok gıbı arastırdıgım kadarıyla okumadığım makale VS kalmadı. ☹️
Arka travers burçlarını kontrol ettiler mi? Ya da arka koltukları veya pandizotun tam sabitlendediği durumlarla karşılaştım. Tabi hachback araçlarda bu . Park sensörünün sabitlenmeyen beyni de ses yapabilir.
Arka travers burclarına bakmadılar ustaya onuda soyleyım en azından onada baksınlar arkadaki fısekler hepsi degıstı
Valla bende de vardı aynı ses sorunu, 5-6 sene çektim 6-7 farklı ustaya ve rot balansçıya gösterdim sesin kaynağını bulamadılardı en son 3 ustayı arabaya bindirip tura çıkarınca Amortisörden dediler, orjinal gazlı mayson amortisörleri ile değiştirince ses kesildi araç ilk aldığım günkü gibi oldu. Ama sen amortisörleri vesiare ıvır zıvırı değiştirmişsin hemde 2 kere, tuhaf bir durum açıkçası yetkili servise götür derim en son çare olarak
Değiştirdiğin amortisörler hep gazlı tip mi? Bu ses sıcak havalarda %95 kaybolup soğukta artıyor mu? Enteresan gelebilir ama vaktin olursa birde arka amortisörleri söküp sadece yayların üzerinde sürüş yapıp dene, tahminim ses tamamen kesilecek ve sesin amortisörlerden olduğunu göreceksin büyük ihtimal. Gazlı amortisörlerde bu sorun var ne yazık ki, emin olmak için dediğim denemeyi yapabilirsin. Ayrıca ses yaptığında da bagaja biri binsin dikkatle dinlesin.
Degıstırdigım amortısor gazlı tıp once maysan mando taktım ses var devam etti sonra monreo taktım aynı ses sıcak soguk fark etmiyor z rot lar ve lastikler degisti yine aynı Bı helezon yayı kaldi degısmedık acaba o yaparmı
En son care yetkili servis olacak sanırım. Maysan mando da ses yaptı monreo tak dediler monreo da aynı bıde kyb varmıs Bı kac kısı onerdı ama devamlı sok tak degıstı zor yanı