arkadaslar 98 model yumurta kasamda arkadan ses gelıyor tekerler cukura gırdıkce takırdı yapıyor helede arka ıkı teker bırlıkte gırdımı cukura kutt dıye ses cıkıyo bu nedır acaba kafama takıldı anlamıyorum ya
büyük bir ihtimalle amortisör olabilir yada amortisör kulalerinden gelebilir öncelikli olarak onlara baka bilirsin bendede aynı sey vardı amortisör kulelerini değiştirdim ses kesildi
amartısor patlak dıye tahmın edıyorum ama nasıl bılırız patlak oldugunu ses ıkı gun onceyue kadar yoktu uzun yola gıttım 300 km yaptım araba 130 la gıderken cukurlara dustu ondanmı oldu acaba
nası lanlarız amartısor oldugunu baska bıseyse hadı bagajdakı stepnenın ustune koyulan kartonpıyerdende suphelenıyorum sabıt olmadıgı ıcın belkı oda ses yapıyo olabılır
benim de milenyumda arkadan gelen sesler vardı özellikle bozuk yola girdiğimde takırdı halindeydi ses, amortisörüm patlaktı değiştirdim yinede ses kesilmedi meğer sol taraftaki denge çubuğu gevşemiş. Arabayı krokiyle kaldırıp kendiniz sıkabilirsiniz çok zor bir işlem değil. Düzenleyen : secebay
Amartisörlerin bittiğini anlamanın en kolay yolu hangi amartisörü test etmek istiyorsanız o bölgeye olanca gücünüzle aşağı doğru basınç uygulayıp bırakın eğer o bölge eski haline hemen geliyorsa amartisör bitmiş demektir.Yavaşça toparlanıyorsa sorun yok demektir diye biliyorum...