Merhaba arkadaslar. Getzimin arka amortisorlerini ve stoperlerini yeni degistirdim.amortisorleri monreo marka aldim.stoperler orjinal aldim.ancak sag arka tarafta ozellikle hafif bozuk yollarda lokurtu sesi geliyor.sesi tam olarak tarif edemiyorum ama bir borunun icinde sallanan birsey varmis gibi sanki.Ustama gitmeden once size sormak istedim.Cunku ustaya tam olarak sunu degistir demek daha iyi oluyor.aracin sol tarafinda problem yok.sag arka tarafinda bu ses.hangi parca yapabilir sizce? Fikir verirseniz memnun olurum.Korktugum nokta getzlerin kronik sorunumdan kaynaklanan sorunsa bu sekilde kullanmaya devam etmek ben monreolarla bu sorunu astim saniyordum.
10 sene getz kullandım ama arkadan en ufak ses duymadım getzin böyle bir kronik sorunu olduğunu sanmıyorum LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yayı takarken pedini falan tam oturtmamış olabilir... Benimde başıma geldi ustaya gittim yayı biraz sağa sola çevirdi ses kesildi
geçenlerde bizim arabadanda geliyodu kasislerde en son arkadaki su bidonundan geldiğini anladım sizde de böyle bi sorun olabilir. Önce su bidonunu bir kontrol etmek lazım
Arkadaşların tavsiyelerine ek olarak Arkaya taktığınız Monreo Marka Amortisörlerden birinin Fabrika hatalı olma ihtimali de yüksek.Ben bir kaç yıl önce önlere taktırmıştım ve teki fabrika hatalı çıkmıştı.Ustam bana Monreo larda bu durumla çok sık karşılaştığından bahsetmişti.Aklınız da bulunsun istedim.
hocam merhaba bende bu hafta amortisörleri değiştiricem.bende mayson ile monreo arasında kaldım ve monreoda karar kıldm.kaça aldınız acaba_ birde amortisörleri değiştirirlen stoperlerinde değişmesi gerekiyomu onlar nekadar ? birde monreo amortisörlerde toz körükleri çıkıyo mu yoksa onuda ayriyeten mi alıcaz teşekürler
85 tl ye aldim.stoperlerine lastik arasindan bak.saglamsa alma.benim bi tanesi dagilmisti ondan dolayi aldim.toz korukleri de eskilerini takarsin.ben bi tane almistim 5 tl ama usta eskisini takti gecti..yalniz birsey dicem monreo baya sert geldi.arkada oturanlar cok rahatsiz oluyor.simdi tekrar alsam sanirim maysan alirdim.
Ustad cevabin icin cok saol. Peki bu stoperlerin dahinik oldugunu nasil anlarim lastik arasindan gorunuyomu bide stoperler ne kadar ? Ustamda monreo sert dedi ama firumdaki herkes monreo takmis o yuzden bende ole bi karar verdim.cok mu sert gercekten .kafam karisti simdi SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lastik arasindan gozukuyor sari renkli bisey.bir tanesi saglamdi digeri parcalanmisti.amortisor konusina gelince ben de forumda cok arastirma yaptim.yol tutus falan cok iyi.ama konfor dusuk.aracta arka koltukta genellikle yolcu oluyorsa maysan al.yok ben genelde yalniz kullaniyorum yada on koltukta yanimda biri oluyor diyorsan monreo al.benim su anki dusuncelerim bu sekilde.
peki asfalt yolda yaylanmaları nasıl ordada çok rahatsız ediyor mu? inanın kafam çok karıştı önce maysan alcaktım forumda herkes monreo al daha iyi dedi ustalar monreo sert diyor artık bakalım biraz daha araştırıp vericem kararımı. birde bu sarı stoperler ne kadar ortalama fiyatı ?
Duz yolda sikinti yok.farketmiyor.kasislerde ozellikle cok farkettiriyor.sari stoperleri ben orjinal aldim 40 tl civarinda.akparca da var.