Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arkadan gelen gıcırtı..

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda yanicespor tarafından 11 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. yanicespor

yanicespor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 ay önce 2006 40 bin kmde dizel bir era aldım..araç eğimli yerlerde..örneğin bi kaldırıma yada hafif eğimli bir yere çıkarken arkadan rahatsız edici bir gıcırtı geliyorr.plastik aksammı yaymı amortisörmü anlamadım..bilgisi olan varmı..yada aynı sorunu yaşayan...

2. Misafir

Misafir Guest

Eğer tahmin ettiğim şey ise yine Hyundai'de olup iki katı pahalı olan otomobillerde bile olmayan "paçalıklar"ın sürtmesinden kaynaklanıyor.....

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben seside nedeninide çok iyi biliyorum....

arka koltukların kilitlerinden kaynaklanıyor,gresle veya wd-40 ile yağlanması gerekiyor.servise gittiğinizde yağlattırın ses kesilir.

4. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O ses benim araçtada var. Araba boşken gelmiyor. Arkaya 2 kişi binince Arka tekerler bir yükseltiden geçerken gırç diye bir ses geliyor. Bende koltukları bir yağlıyım.

5. Misafir

Misafir Guest

Benim evin oradaki kaldırım biraz yüksek, özellikle geri yanaşırken buna benzer bir ses geliyordu daha sonra farkettim'ki paçalıklar uzun olduğu için lastik kaldırıma vurmadan evvelpaçalıklar sürtüyorlarmış, bu yüzden yukardaki mesajı dikkate alarak paçalıklar sürtüyordur dedim..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Misafir

Misafir Guest

Bende'de öyle oluyor, arka yere yaklaşınca paçalıklar sürtüyor...bi kontrol edin mesafe kurtarmıyor olabilir.....

7. yanicespor

yanicespor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sadece eğimli yerlerde değil..hafif kasistlerde arkadan sanki bi metal sesi geliyor..iki metali birbirine sürter gibi..veya kasistlerdeki sallantılarda..ne yapsam bilemiyorum..

8. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynı ses bendede vardı era 06 arkadaşımızın dediği doğru bence henüz yağlamadım ama aynı şekilde bendede var o ses ....

9. yanicespor

yanicespor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aklıma amortisörler gelmiyo değil..herkeste amortisör şikaeti olunca..

10. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    hocam o ayrı paçalığın sürtme sesi farklı zaten o olsaydı arkadaş anlardı

11. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede arkadaşlar paçalık sürtmesi anlaşılır. Bende 2005 Admira vardı, ondada aynı problem vardı ama çözemedim bi türlü, Sattım ve 2007 Era crdi style aldım. Arabadan çok memnunum ama bişe soracam, Süspansiyon admira kadar yumuşak değil. acaba lastiklerdenmi yoksa bu arabalar sertmi???

12. yanicespor

yanicespor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede bu araçlarda süspansiyon çok zayıff..ben 1 aydır kullanıyorum..belkide kış ve soğuk olmasından dolayı çok sert olabilir diye düşünüyorum..

13. Misafir

Misafir Guest

Bir önceki aracımdada vardı bu ses. Servis nedenini bulamadı. Arkada böyle ses yapacak bişi yok dediler. Sanayide viraj demir lastiklerini değiştirdiler. Kesilmedi yinede. Soğuk havalarda daha çok yapıyordu. Araç sanki bağlantı yerlerinden kopacakmış gibi garç gurç ses çıkarıyordu. Çözümü bulamadan sattım zaten. Era_06 nın dediği gibi koltuklara hiç bakmamıştım aklıma gelmedi.
    Zaten en son arka amortisörler yine lokurduyor demiştim. Servis bu sefer sesin koltuklardan geldiğini söyledi. Hakikatende artık ses gelmiyor...

14. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Koltuk koltuk deyince siz kontrol ettim gerçektende arka koltuğun biri açık kalmış kilidini tam oturttum.Ama lık lık lık sağdan ses gelmeye devam ediyor çukurlara arka teker düşüp çıktıkça.geçen sene ki sesin aynısı o zaman amortisörler değişmişti ve ses gitmişti.yine servis yolu gözüktü heralde.

15. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar ben bulabilsem arka amortisör arasına kule gergisi takmak isterdim hatta önlerede çünkü bu ses genelde v şeklinde yollarda çapraz geçerken oluyor yani araç kabaca tabirle esniyor bunu birazdaha azaltmak için kule gergisi çözüm olabilir belki....
    Düzenleyen : tuscaan

16. yanicespor

yanicespor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben bu gün koltukların kilitlerini gresle yağladım..kesildi sanki..O kadar kasistli yoldan geçtim ..hiç bir ses duymadım..tşk era06

17. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla bu yaglama işi iyi demek ki hakikaten. bende de malum sofor koltugu kilomuzdan mıdıdır nedi ranlayamadım hafif bi kasis ve dönmede gacur gucur ses yapıyor. güya servise goturecez daha :)

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    o oturttuğun kilitlerin koltuk tarafında olanı gres veya wd-40 ile yağla bikaç kere kapatıp-aç.ses gelmiyorsa bile bunu yapmanı öneririm

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

işte budur ben tşk ederim

20. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    era 06 'ya TŞK ederim,karşı komşumde buna benzer birşey söylğ-üyordu,yarın öğlen bakarız artık.

Bu Sayfayı Paylaş