2010 model era team aracım var fabrika çıkışlı brc kitli..İlk başlarda yoktu ama şimdi yolda arkadan gıcır gıcır sesler geliyor sanki eski yaylı divana oturursunuzda kımıldadıkça gıcır gıcır gıcırdarda aynı onun gibi bir ses.. ..Stepne BRC tarafından bagajın iç yukarı kısmına sabitlenmiş durumda acaba diyorum bu gıcırtının sebebi omu araç hareket ettikçe esniyor yerinden ve gıcırdıyor??..Aklıma gelen tek bu var..Amartisörler falan böyle bir sese sebep olabilirmi yaklaşık 1500 km önce bakıma soktum birşey demediler araç şuan 13.000 km de.. ...Arka taraftan böyle ses gelmesine sebep olabilecek başka birşey olabilirmi neler bu tarz sese sebep olabilir arka taraf baya baya gıcırdıyor !!!
stepneyi kontrol etmenizi öneririm. bende de aynı sıkıntı vardı. muhtemelen vidası gevşemiştir. iyice sıkarsanız sesin kesileceğini düşünüyorum...
hocam bagajı açıp stepneyi biraz hareket ettir bakalım. eğer ses gelirse bilki o sorunun kaynağıstepne şöyleki; stepnenin üst tarafı hoparlörlerin bağlandığı yere denk geliyor. orada bagaj kapağının bağlantı demirleri var. ince uzun demirler ( eğer dediğim yere bagajın içinden kafanı yukarı doğru kaldırarak bakarsan çok rahat görürsün) stepnenin o demirlere temasından kaynaklıyor. bende de vardı aynı ses ordan biliyorum.
büyük ihtimal stepneden kaynaklı olabilir, uyduruktan tutturmuşlar.benim stepnede ses yapıyordu bağlı olduğu vidadan söktümbagaja yatırdım lastiği öyle kullanıyorum.sizde öyle bir deneyin lastiği çıkarın öylece bırakın bagaja bakalım ses gelecekmi..
dediğiniz gibi büyük ihtimalle stepneden geliyor sadece ilk 5-6 ay hiç ses yokken sonradan bu sesin oluşması beni şüphede bıraktı eniyisi komple stepneyi sökmek sonra temas eden yerlerine denk gelecek şekilde araya ince bir örtü vs birşey koyup tekrar sıkıca takmak sanırım...tşk