Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arkacam rezistansı yardım

'Accent Forum - Club' forumunda kayamehmet tarafından 20 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. kayamehmet

kayamehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba clup üyeleri iyiki böyle bir forum var valla neyse benim 2004 admiram var 5 ay önce aldım bu aralar havalar serin geçtiği için arka cam buğu yapıyor doğal olarak rezistansları açıyorum ama bir şey fark ettim rezistansın yarısının çalışmadığını gördüm sizce bunun sebebi ne olabilir fikri olan varmı acaba yani camın yarısının tam ortadan yatay olarak buğusu çözülüyor diğer yarısı aynen duruyor.

2. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Residansında bi kopukluk vardır(çizik vs.vs )
    kesik olduğu için akım geçemediği için buğu çözülemiyordur.

3. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    rezistans ta kopukluk olduğu belli.daha önce arka cama film uygulandıysa arka cam tam düz olmadığı için genelde2 -3 parçalı ekli yapılıyor ve ek yerleri belli olmasın diye rezistans hizasında ve cam üstünde falçata ile kesim yapılıyor. sorunun sebebi bu olabilir.çözüm..aksesuarcılarda rezistans kalemi satılıyor. kopuk böldege iletişimi sağlıyor.

4. kayamehmet

kayamehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha önce flim uygulası yapılmadı ancak bir kopukluk olduğu belli peki bı kopukluk tamir edilebilirmi acaba yada bu kopukluk gözle görülmüyor nasıl bulunabilir bunun cihazı varmıdır bunun için arka camı değiştirmek istemiyorum teşekkürler.

5. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    multi meter ile tek te bulabilirsiniz ancak kopukluk çok uzunsa ozaman mecburen arka camı değiştireceksiniz :( ben bu sene değiştirmek zorunda kaldım sadece bu kopukluklar yüzünden..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

6. kayamehmet

kayamehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginize teşekkürler aslında ben elektrikçiyim ve multi meterimde var fakat bununla ölçmek tam sonuç vermez çünkü rezistansın yarısı çalışıyor devreyi oradan tamamlayacaktır. neyse bakacağız bi çaresine bu benim şansım artık bundan önceki aracımdada aynı sorun vardı.

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    benim arka camda da var 2-3 yerde kısa kısa kopukluklar, oto elektrikçilerinde vardır sanırım, gümüş sırlı boya diye geçiyordu galiba onunla iletimi sağlamak lazım.

8. fazlı

fazlı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ankara Ulus eloktronik çarşısında gümüş entegre rezistans boyası olarak satılmakta.5-6 yıl oldu alalı eski arabamın arka rezistanslarını öje gibi sürüp 4-5 saat bklettim problem halloldu. ilginize ,umarım halledersiniz, banada arka cam değişecek demişlerdi,çaresi var.
    selamlar

9. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    her telin iki ucuna mutimeterin kablo uçlarını temas ettirerek bulunuyor.multimetrenin (tam emin değilim ismini bilmiyourum ama ben devrede kısa devre olup olmadığındada bu kısımdan öğreniyorum) diyot kısmından..->/ die bir işareti var onunla tek tek kopuk kısımları bulabilirsiniz..

nette arastırın rezistans tamir edici diye karşınıza cıkar..iletken boya bir nevi..

10. kayamehmet

kayamehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginize teşekkür ederim arkadaşlar tavsiyelerinize tek tek uyacağım olursa olur olmazsa böyle kullanacağız yapacak bir şey yok. bunun bana pek zararı yok sadece benim biraz arabama düşkün olmam herhelde. bunun için cam değişmez.

11. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :) günün birinde aşırı yagışlı bir havada yolculuk yapmak zorunda kalırsanız ozaman anlarsınız..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    önceki arabamda gümüş boyayı denemiştim. işe yarıyor ama dayanıklı değil. camı silince hemen çıkıyor. birde cama dışarıdan bakınca boyanan kısımlar parladığından çok çirkin duruyordu.
    Düzenleyen : Cengiz Yüksel

Bu Sayfayı Paylaş