Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aracım Hyundai Accent 2001 model. Biraz önce kardeşim otoparkta geri geri gelirken refüj taşının sert tarafına arka sol tekeri çarptı. Jantın lastikle birleştiği yanaktaki 5-6 cm lik kısım dışarıya doğru yamulmuş. Tekerin yöni arabanın arka sol tarafına geçilip bakıldığında içe doğru 15 derecelik bir açıyla dönmüş. Otomobili hareket ederken izlediğimde de , araba adeta köpeğin yürüyüşü gibi sağa sağa gidiyor. Sorum şu; Acaba hasar nerede olabilir. Aks mı yamulmuştur yoksa başka birşey mi? Arabayı stetmeyi takıp oto sanayiye kadar 10 km lik bir yolu yürütmem tehlikeli olur mu? Masrafım ne kadar olur? Şimdiden teşekkür ederim.
Ersin tekerlek komple janttan yamulmuş durumda. Yani lastikten değilde komple tekerde bir yamukluk var.
Anladığım Kadarı İle Bakıldığı Zaman Jantta Düz Bir Şekilde Durmuyor ? Öyle dEğilmihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
Evet üstat aynen öyle. Arabanın arkasına geçtiğinizde tekerin dümdüz ileri bakması gerekir değil mi, işte bu dümdüz ileri bakmıyor sağa doğru 15- 20 derece dönmüş gibi duruyor. Yolda giderkende bakıldığında arabanın arkası sağa sağa gidiyor.
Geçmiş olsun. Darbe çok şiddetli idi herhalde. Eğer bahsettiğiniz eğik açı tekerlek dönerken hep aynı kalıyorsa malesef akseğilmiştir ve o şekilde tamirciye gitmeniz de çok tehlikelidir. Allah korusun zayıflamış ve eşit kuvvet binmeyen aks bağlantısı kopar ve zor duruma düşersiniz. Arabayı ön tekerlekleri üzerinde çekici ile götürün derim. Yok eğer araba giderken tekerlek bir sağa bir sola yalpa yapıyorsa o zaman jantın bicon bağlantı yerinden eğilmiştir ve bu durumda tekerleği değiştirdiğinizde herhalde mesele kalmaz. Ama yine de göstermelisiniz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Selam ve Saygılarımla
arka tekeri tutan kollarda tekerin yönünü farklı eksenlerde değiştiren ayar vidaları mevcut. . darbeyle bu vidalar yerinden oynamış ve ayarı bozulmuş olabilir.tekrar ayar yapılınca düzelebilir.ya da tekeri tutan kollardan birinde hasar olabilir. bununla birlikte jant da yamulmuş olabilir ama jant yamuğunu düzeltmesi kolay. siz serviste aracı liftte kaldırtın ve sorunu söyleyin. benim de benzer bir durumum olmuştu. ustalar anlıyor arka tarafı görünce.
Çok geçmiş olsun, dediklerine katılıyorum....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Düzenleyen : Coşkun Uçar
Tekerleği söküp stetmeyi taktım.Sanayiye giderken sürtünme sesi vardı ve arabanın arkası sağ tarafa kayıyordu. Yerde lastik izi bıraka bıraka sanayiye ulaştım. Usta aracı liftle kaldırdı. Sol arka lastikten gelen sürtünme sesi denge kolunun lastiğe temas etmesinde geliyormuş. Arka sol salıncak ta yamulmuş. 55 lira salıncak fiyatıymış. Denge kolu da düzeltilecek. 4 saatte teslim edeceklerini söylediler. Ayrıca tabi jantta yamuk. İlginiz ve saptamalarınız için teşekkürler. Saygılar. Düzenleyen : umutumu
kardeş bende kaldırıma çarptığımda aynısı olmuştu denge çubuğu yamulmuştu 1200 civarında bir masraf çıkmıştı