Merhaba arkadaşlar aracla geri giderken başka bir araçla carpıştık arka tamponda 10-15 cm düzgün bir kırık oluştu çizik vs var, kaskosu var tamir ve değişim nasıl oluyor acaba ortalama ne kadar sürer nasıl bir yol izlemeliyim
Geçmiş olsun , 2013 i20 makyajlı kasa ile kaza yaşamıştım geçmişte , yeni sayılır tarihte de Tucson ile yaşadık ikisi de kaskolu. Bana göre yapman gerekenler ; - kaza mahallinde çekilmiş detaylı foto ve ikili ( imzalı) kaza tutanağı. - kaza tutanağı yapılmadıysa geriye dönük mizansen yaratarak yapabilirsiniz. -genelinde 20 cm civarı küçük hasarları yaptırırken kasko yardımcı oluyor küçük hasar diye ama tramere işlenir her halükarda. - yetkili servise mi gideceksin dışarıya mı bilmiyorum , elindeki detaylı foto , kaza tutanağı ile sigortaya baş vuruyorsun , exper atanıyor exper rapor düzenliyor. -sanayide yaptıracağın yere de götürebilirsin , araç yapılırken araçsız kalmak istemiyorsan poliçede belirtilmişse ikame araç talep edebilirsin. - yetkili servise gidersen tamponu değiştirip boyarlar. Sanayide experin de onayı ile tampon kaynak ile yapılıp boyanabilir. - hasar sadece plastik aksamdaysa aracının değerini değiştirmez. Öncelikle sigortacınız ile görüşün , uygulamalar zaman içinde değişebiliyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle bir durumla yetkili servise gitmek mi daha mantıklı hocam yoksa sanayi de mi yaptırmak mı, bilgileriniz için teşekkür ederim
Dedim ya servis parça değiştirmeyi ön plana alır , ileride arabanı satarken değişenle tamirli boyalı farklı muamele görür. Dışarıda özelde yaptırabilirsin gittiğin kaportacı yönlendirir netten poliçe numarandan hasar dosyası açtırırsınız ondan sonra iş yürür. Bu sigorta işi yorucu olur sabır lazım , cepten yaptırmak istersen ( karşı araç sigortasından yaptırma ihtimali yoksa ) bir tampon tamircisine gidersin anlaşır ve yaptırırsın. Tampon demirinde , stepne yuvasında bir bozulma yoksa sadece tamponu hesaplı yaptıran tampon kaynakçısına yaptırıp kaportacıda boyatabilirsin tercih sizin , kasko bozulmasın dersen tabi. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sizde mi bende yaptırdım delinmiş sıfır davlumbaz 900 lira demişti servis işçilik hariç tabi ki , 200 lira halletmiştim.