Selamun Aleykum. Araniza yeni katıldım 2016 model elantra aldım arka stop farları Su alıyor bunun için ne yapmam gerekir Servise götursem değişimini yaparlar mı acaba?
Benimde aynısı oldu, eğer farlarda çatlak yoksa çözümünü söyleyeyim; Bu sorun ampul değiştirilirken arkadaki lastik contaların düzgün takılmaması sebebi ile oluyor, kablonun geçtiği contalar kontrol edildikten sonra ben farın arkasına pimapen pencerelerin siyah bandına benzer üstten arkaya conta gibi bant çekmiştim ve bir daha su veya buhar olmadı...
İlaveten sizin araç garantili, bence servise götürün garanti dahilinde baksınlar. normalde farın su alması kabul edilir bir şey değil ve servis çözmek zorunda...
her ikisi birden mi su alıyor? her ikisinde aynı arızanın görülmesi imkansız. yıkamacının suyu çok biçimsiz olarak tutmasından kaynaklanabilir. Ramiz beyin de dediği gibi sadece contalardan kaynaklanıyorsa elle düzeltip halledilir. nadiren lambanın kasasında üretimden kaynaklanan problem olabilir. eğer çatlak kırık varsa zaten garantiye girmez. parasıyla değişim yapılabilir.