Merhaba Benim bir sorum olacak. Arabam 2010 model getz 1,4 doch arka sağdan cok hafif bir kasisten ama hızlı geçince bayağı ses geliyor gibime geldi daha önceden böyle bir ses gelmiyordu çünkü kullandığı güzergah hep aynı. Kilometre daha 1500 km oldu çukura da girmedim yada düşmedim acaba sebebsiz yere amortisör patlamış olabilirmi acaba bilgi verirseniz yada akıl verirseniz sevinirim.
bu getzlerin genel sorunu daha önce konuşuldu forumda araştırabilirsin. servise başvurursan amortisör burçlarını değiştiriyorlar hatta amortisörleri bile değiştiriyorlar bir yıldır bu işlem yapılıyor benim anlamadığım bu düzeltmeleri fabrikadan çıkan yeni araçlara uygulamıyorlarmı . Düzenleyen : ali78
Şu anda yetkili serivislerde Getizilerin arkasından gelen kronik seslerden ötürü iyileştirilmiş parçalarla değiştirliyor garantiden ücretsiz olarak. Amortisörler, burcları ve takozları. Servisine danışmanızı öneririm.
peki bir sorum olacak.. 2009 ve 2010 modelli araçlarda niye iyileştirilmiş parçalardan kullanmıyorlar? biz de mi gidip değiştirtsek acaba?
O durum biraz muallakta olan bir mevzu. Acaba 2009-2010 model Getiz ne zaman çıktı fabrikadan. Eğer ses geliyorsa demekki iyileştirilmiş parçalar takılmamıştır. Gerçi takılmış olsada olmasada eğer rahatsız edici ses varsa mecburen garantiden ücretsiz değiştirmek zorundalar...