Merhaba arkadaşlar. Son haftalarda Starex'imin bagaj ve sürgülü kapısı arada bir kilitlenmemezlik yapmaya başladı. Kumanda ya da anahtardan kilitlemek fark etmeksizin, her zaman değil ama arada bir oluyor, belki bu oran yarı yarıya bile olabilir. Evin önünde olduğunda pek sorun olmaz ama şehir merkezindeyken kapılara da bakmadan arabanın yanından ayrılırsam Allah korusun içerden bir şeyler götürebilirler. Bazen değerli eşyalarım olabiliyor çünkü. Henüz sigorta kutusuna bakmadım, ondan kaynaklı bir sorun olacağını da düşünmüyorum. Belki kablolarda veya bağlantılarda sorun olabilir, yani temassızlık, emin değilim. Bir elektrikçiye gitmeden bu sorunu kendim halledebilir miyim?
Çok basit bir sorun kardeş benim arka kapıda aynısını yaşamıştım servisteyken gösterdim temassızlık oluyor zamanla demişti metal birşeyle kapıda bulunan (adını bılemiycem) metal demir gibi parçalar var onların üstüne sürttü düzeldi.Sende dene bakalım düzelir belki zımparada olur herhalde yada bıçağın ters tarafını sürt.
Coşkun Ağabey, ustaya göstereceğim de sanayi sitesinin yeri bayağı bir ters. En azından gidene kadar idare edecek veya sorunu düzeltecek çözümler arıyorum. @merikemal, mıknatıs olabilir mi o sürtülen metal acaba?
Sürgülü kapıyı açtığınızda,kapının iç yüzeyinde çocuk kilidinin altında,4 adet yaylı,çıkıntı yapmış pim vardır.Bunların üzerine elinizle bastırdığınız zaman içeri girdiklerini göreceksiniz.Bu mekanizmanın tam karşısında da yine 4 adet yuvarlak vardır.Kapı kapandığında bu iki iletken birbirine temas eder ve sizin merkezi kilit mekanizmasına giden elektrik bunların üzerinden geçerek orta kapının içerisine gelir.Böylece kablo kullanılmasına gerek kalmaz...Bunları üzeri oksitlendiğinden bazen elektriği geçirmezler.Sizin yapmanız gereken çok ince bir zımpara ya da,ona benzer bir araç ile bu oksitlenmiş yüzeyi biraz temizlemektir.....
Tamamdır, öcne biraz WD40, sonra da ince zımpara uygularım ama şimdi fena yağmur yağyor, sonraki güne kaldı o iş Orayı zımparalarsam bagaj da düzelir mi?
Bildiğim kadarıyla bagajda böyle bir sistem yok.Yukarıdan kablo vasıtasıyla elektrik geliyor.Ama içeriden bir problem olabilir....
Belki seri bağlantı vardır diye sormuştum. Artık yarın bakacağız, olmadı yakın bir yerdeki elektrikçiye gösteririm.
Bugün ince zımparayla kapının o iletken metalleriniz zımparaladım, parladılar.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Pirinç gibi bir metal, o yüzden kolayca kararmış. Daha sonra biraz WD40 sıkarsam herhalde oksitlenmesini geciktirir.
Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor ağabey, teşekkürler. Zaten her zaman değil, arada bir kilitlenmemezlik yapıyordu. Yine kilitlenmezse, bunu önümüzdeki günlerde görebilirim.
Aynı sorun bendede vardı anahtarını düşürmüştüm elektironik oldugundan komut alma sorunu var dedi icinde bı kaç parça deisti yeniden okutuldu her şey düzeldi hiç bı sorun yok masrafı ise 60 tl verdim
O sorun immobilizer'dan kaynaklanmış olmalı, o durumda elektronik müdehale şart ama ben elime 100'lük zımparayı alarak işi hallettim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif