Arkadaşlar 99 accent aracımın dün arka kapısının döşemesini çıkarttım kapının iç tarafında yan duran boruda çürüme oluşmuş ve camın dibinde su kireç yapmış kapının fitili yırtıktı değiştirdim ancak şimdide cam çıtasının dibinden su alıyor 1 pet şişe döküyorum çıtanın dibinden damla damla su alıyor çıtanın kırığı çıkığı çürüğü yok sapa sağlam ancak üstüne bastırdımı esneme yapıyor sizce bu su almasının önüce nasıl geçebilirim
Hocam esneme yapan yerde boşluk var demektir , kurulayıp temizledikten sonra altına bir miktar dyson denilen siyah silikondan sürersen ve kağıt bantla sabitlersen donduktan sonra bir daha su almaz boşluk kalmaz bir deneseniz.
dyson da sürüldüğü yerden çıkarken kavlar diyolar hocam tabanca ile sıcak silikon veya siyah sıvı conta uygulasam tutmazmı acaba bu arada cam ile arasında boşlukta gözükmüyor ama esneme var baya üstüne bastırınca
Size tavsiyem kesinlikle silikon tarzı şeylerle müdahale etmeyin. Dış sıyırıcılardan su alması çok normal kapı altındaki tahliye delikleri o işe yarıyor çünkü. Kendi aracımda da böyle bir sorun vardı kapı altındaki tek parça halinde bulunan lastiği dikkatlice sökün o şekilde deneyin
Çok pardon bi an sizin araçta da bahsini yaptığım lastik aklımda var olarak kalmış.. Şimdi bazı araçlarda durum şöyle olabiliyor ; dış sıyırıcı ile cam arasında normalden fazla boşluk olması ? Camın bombesinde bozukluk olup yine cam ile sıyırıcı arasında boşluk fazla olması ? Döşemeyi söktükten sonra kriko bölgesinde naylonun olmaması gibi etkenler yine suyu içeriye verebilir