era nın arka ovallaeri pionner ile değiştirecem ölçü uyuyor ama epey zor gibi gözüküyor hoparlörlere ulaşmak. bagajdan söküleceği kesın ama kısa yoldan hangi vidaları söküp hoparlorlerı degıstırebılırım? bilen varsa yardım beklıyorum
arka pandizottaki civataları nasıl sıkmışlarsa ingiliz anahtar ile açılmadı.ya havalı matkap yada lokma ıle servıste açtırıp yaptıracam artık
ben değiştirdim. şapkalığı çıkartmak biraz zor, sonrası çok kolay. önce bagajın içine sırt üstü yatın.şapkalığın altı, bagajın içinde yanlış hatırlamıyorsam 4 adet sarı dübel ucu göreceksiniz. zaten orada ki dübel uçlarının en büyük olanları tutuyor şapkalığı. onları ittirin bir tornavida veya pense yardımı ile. sonra arka koltukları yatırın. orada arka torpido plastiğini sabitleyen 6 adet siyah dübel var. düğme gibi görünür. onları düz tornavida veya bıçak yardımıyla çıkartın. sonra şapkalığın kumaş kaplamasının o dübellerin altında bittiğini göreceksiniz. bundan sonrası biraz sıkıntılı oluyor. şapkalığın plastiğini tutup kendinize doğru çekerseniz, şapkalığın camın dibinden ayrıldığını göreceksiniz. burada dikkat edilmesi gereken nokta şapkalığın orada ki fren lambasnın bağlantı kablosunu ayırma. onu ayırmadan şapkalığı zorlamayın çünkü kablosu kısa. şapkalık çıktıktan sonra zaten kolonların 4 adet vida ile saca tutturulduğunu göreceksiniz.
esasen son asamaya geldım yazıyı yazdıktan sonra ama olmadı.koltuktakı plastık vıdları cıakrttım dubellerı bastıdım ama nasıl oturduysa cıkmayacak gıbıydı bende pek zorlamadım.yarın yıne denıyım ozaman.esasen kolon kapakları cıkartılıp daha kolay olabılırdı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifbılgı ıcın tesekkur edıyorum cıkarınca foto falan eklıyecegım.
kolon kapaklarını çıkarmak için zorlarsanız kırılır. çünkü o kapaklar şapkalığa alttan tutturulmuş vaziyette. ben de ilk öyle denedim kapak peteklerini hafif yırttım. ayrıca o kapaklar çıksa dahi kolonu tutan vidaları sökemezsiniz. şapkalık çıkınca bile cama yakın olan vidalar en kısa yıldız tornavida ile zor sökülüyor. evet, gerçekten zor çıkıyor şapkalık. zor olsa da çekin. ama dediğim gibi çok asılmayın. biraz aralanınca hemen fren lambasının bağlantısını sökün.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif