Aracım Admire 2005 model. Geçen ay kılf aldım kendim takayım dedim. Çok zorlanarak kendim taktım. ve de arka koltuğa takabilmek için arka emniyet kemerlerini kesip çöpe attım. İşyerimdeki arkadaşlar arka emniyet kemerleri takılı olmazsa muayeneden geçmez diyorlar bu doğrumu sizce ne yapmalıyım. ? Nisan da muayenem var.
Evet muayeneden geçmez keşke civatalarını söküp kılıfı taktıktan sonra tekrar taksaydınız kemerleri SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arka Emniyet kemerlerini kesmenize hiç anlam veremedim doğrusu.En kötü ihtimalle kılıfın içinde kalır veya koltuğun arkasına saklayabilirdiniz. İki ay önce muayeneye girdim.Arka emniyet kemerlerini adamlar gayet sıkı bir şekilde kontrol ediyorlardı. Hatta 2009 yılında muayeneye girdiğimde arka emniyet kemerleri koltukların arkasındaydı kendileri açtılar ve mecburi olarak bu şekilde kalması gerektiğini söylemişlerdi.Kısacası kemerleri yenilemek zorundasınız.
Kılıf takmak için kılıftan pahalı bir parçayı kesmek baya ilginç olmuş Bu arada ağır kusur muayeneden geçmez. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Babam da arka emniyet kemerleri kullanılmıyor diye çıkarmıştı. Eylül ayında muayeneye gittiğinde emniyet kemerlerinin olmamasından dolayı ağır kusurlu olarak muayeneden geçemedi. Tekrar yerine taktı ve sonrasında geçti. Siz de ne yazık ki aynı durumu yaşarsınız emniyet kemerleri olmazsa.
Verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Hayatımın en ilginç hatasını yapmışım haftasonu sanayiye gideyimde çıkma kemer takımı bulabilirsem taktırayım.
Şahinlerde arka koltuklarda emniyet kemeri yok diye hatırlıyorum.Onlar nasıl geçiyor ? Eğer hatırladığım gibi şahinlerin arka emniyet kemeri yoksa yine bir tuvtürk saçmalığı ile karşı karşıyayız
Çevremde arkadaşlarım orjinalde arka Kemeri olmayan araçlarla muayeneden kaldılar. Hatta ruhsatta kaç yazıyorsa o kadar kemer zorunlu. Neyse büyük problem değil. Bu arada çıkma almaya gerek kalmayabilir. Her markaya uyan Kemerler var. Çok ucuz. Tapatalkla yolladım.
Araç markasına göre değil üretim tarihine göre emniyet kemeri zorunluluğu var. Yanlış hatırlamıyorsam 1992 yılından sonra üretilen araçlarda arka koltuklarda da emniyet kemeri olması zorunlu.
Hemen düzeltme yapayım. TUVTURK sayfasından emniyet kemeri konusunda aldığım bilgi şu şekilde. Yolcu taşıyan M1,M2,M3 sınıfı araçlar ile yük taşiyan N1,N2,N3 sınıfı araçlar emniyet kemeri uygulamasına tabi olan araç sınıflarıdır. Aşağıda emniyet kemeri bulundurulacak koltuklarda, uygulamanın hangi tarihten itibaren başlayacağı belirtilmiştir: * M1 sınıfı araçlarda (otomobiller) ön koltuklar 18.06.1986 arka koltuklar 01.01.1995 * N1,N2,N3 sınıfı araçlar, kamyonet, kamyon ve çekiciler ön koltuklar 01.08.1998 tüm koltuklarda 01.01.2009 * M2 ve M3 sınıfı araçlar, minibüs ve otobüsler 01.08.1998 tarihinden sonra üretilen araçların (model yılı 1999) bütün koltuklarında zorunlu olmayıp; minibüslerde sürücüsü ile yanında oturan yolcuların koltuklarında, şehirlerarası otobüslerde arka koltuklar hariç olmak üzere, sürücüsü dahil en ön ve önünde boşluk olan arka koltuklarda, önünde boşluk olan kapı önü koltuklarında, iki katlı şehirlerarası otobüslerde merdiven önü, en ön ve önünde boşluk olan en arka koltuklarda, masa etrafında bulunan koltuklardan aracın gidiş yönüne doğru olanlarda oturan yolcuların koltuklarında
Ben arka yolcularıma dahi emniyet kemeri takmayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Hatta en başta takın bir özellik tarif edeceğim diye taktırıyorum sonra çıkarabilirsiniz diyorum araba başlıoy ötmeye ve onlar da mecbur kalıyor takmaya Hayatımız en pahalı arabayla ölçülemeyecek kadar kıymetli. Bırakın eskisin koltuk kılıfı, insan yaşlanıyorsa dünyada, gerisi eskisin de bozulsun da, elbette dikkatli temiz kullanmak ayrı, ama kendinizden öteye geçirmeyin hiçbirşeyi. Kılıf kullanın sözüm yok ama siz çok manidar bir yaklaşımla işi kökünden çözmüşsünüz.
Ben arka yolcularıma dahi emniyet kemeri takmayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Hatta en başta takın bir özellik tarif edeceğim diye taktırıyorum sonra çıkarabilirsiniz diyorum araba başlıoy ötmeye ve onlar da mecbur kalıyor takmaya Hayatımız en pahalı arabayla ölçülemeyecek kadar kıymetli. Bırakın eskisin koltuk kılıfı, insan yaşlanıyorsa dünyada, gerisi eskisin de bozulsun da, elbette dikkatli temiz kullanmak ayrı, ama kendinizden öteye geçirmeyin hiçbirşeyi. Kılıf kullanın sözüm yok ama siz çok manidar bir yaklaşımla işi kökünden çözmüşsünüz.
Memin nickli kardeşimiz konunun önemini vurgulamış ama bende tekrar etmek istedim. Kendi aracımda tam olarak arkada kemer takma kuralını oturtamadım fakat genelde kazalarda kemer olmamasi sebebiyle arka koltuklardakilerin fırlaması cok ķötü bir durum. Arkadaşlar araçta lütfen tüm kemerlerimizi takalım. Hayatla ölüm arasında gerçekten cok kısa bir çizgi var birde biz bu cizgiyi kısaltmayaĺım. GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi